Facebook Pixel Δικαιώνει Ίβιτς ο ΓΓΑ για το «χωράφι» των Ζωσιμάδων!
| 2017-01-24 21:00:00

Δικαιώνει Ίβιτς ο ΓΓΑ για το «χωράφι» των Ζωσιμάδων!

Δικαιώνει Ίβιτς ο ΓΓΑ για το «χωράφι» των Ζωσιμάδων!

Ο γενικός γραμματέας αθλητισμού υποστήριξε σε δηλώσεις του, ότι αποκλειστική ευθύνη για το χορτάρι έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα και όχι η Πολιτεία.

Μεγάλος θόρυβος δημιουργήθηκε τη Δευτέρα με τον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάσων. Ο Βλάνταν Ίβιτς τα έριξε στον ΠΑΣ ξεσηκώνοντας την οργή του Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος εμμένει, ότι το πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας της Πολιτείας. Σε δηλώσεις του όμως ο ΓΓΑ, Τζούλιος Συναδινός στην ουσία δικαίωσε τον Σέρβο τεχνικό του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το εάν είναι δική του ευθύνη ο κακός αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες: «Προφανώς και δε θα εμπλακώ στην συζήτηση ανάμεσα στον Ίβιτς και τους ανθρώπους στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον αγώνα. Οφείλω όμως στο βαθμό που εμπλέκουν δημοσιεύματα και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να σας διαβάσω ένα κομμάτι της σύμβασης που έχει υπογραφεί τέλος Μαρτίου του 2016 και είναι εν ισχύ όπου λέει με σαφήνεια ότι «Η ανδρική επαγγελματική ομάδα του ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και του αγωνιστικού χώρου και η μισθώτρια έχει την ευθύνη και αναλαμβάνει αποκλειστικά η ίδια το κόστος συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, γηπέδου. Το μόνο το οποίο παραχωρείται από τη διοίκηση του σταδίου είναι το δικαίωμα χρήσης των μηχανημάτων και των εργαλείων για την συντήρηση». Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

Εφόσον συζητάμε για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου είναι ακριβώς έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο συμφωνητικό, στη Σύμβαση που έχει υπογραφεί από όλες τις πλευρές η οποία Σύμβαση είναι και εναρμονισμένη και με την Αθλητική Νομοθεσία με το άρθρο 56 του Αθλητικού Νόμου που λέει ότι επιτρέπεται η σύναψη σύμβασης μεταξύ ΠΑΕ και ιδιοκτήτη εγκατάστασης με την προϋπόθεση και τον όρο της ανάληψης από τη μισθώτρια όλων των δαπανών συντήρησης του χλοοτάπητα. Τα πράγματα είναι απολύτως σαφή και δεν επιτρέπονται παρερμηνειών».

Για το εάν ψεύδεται ο κ.Χριστοβασίλης: «Δεν θέλω να πω για το εάν ψεύδεται ή όχι, εγώ διευκρινίζω ποια είναι η πραγματικότητα και ποιες είναι οι συμβατικές υποχρεώσεις της κάθε πλευράς και αντιστοίχως οι υποχρεώσεις της διοίκησης του ΠΕΑΚΥ η οποία εποπτεύεται από εμάς, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Για το εάν η ΓΓΑ βλέποντας ότι δεν τηρούνται οι όροι να ζητήσει το λόγο από την ΠΑΕ: «Ο αντισυμβαλλόμενος έχει την υποχρέωση να διατηρεί τον αγωνιστικό χώρο σε τέτοια κατάσταση ούτως ώστε να είναι αντίστοιχος των προδιαγραφών που ορίζει ο Συνεταιρισμός του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στη Σούπερ Λιγκ. Επομένως, ο αντισυμβαλλόμενος να κοιτάξει να είναι συνεπής και προς τις άλλες ομάδες και προς τον δικό του συνεταιρισμό. Εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ας τον βρουν μόνοι τους αλλά δεν είναι θέμα της Πολιτείας στο συγκεκριμένο κομμάτι».

Για το εάν νομιμοποιείται η κίνηση να ζητήσει ευθύνες: «Νομιμοποιούμαστε να το κάνουμε αυτό εάν η χρήση δεν ήταν αποκλειστική για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Εάν τον χρησιμοποιούσαν και άλλες ομάδες είτε ερασιτεχνικές ή τέλος πάντων χρησιμοποιούνταν για άλλη χρήση θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Από τη στιγμή που έχει την αποκλειστικότητα της χρήσης εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παρέμβουμε. Είναι και θέμα σεβασμού και προς τους ποδοσφαιριστές και προς τους φιλάθλους που βλέπουν το θέαμα που βλέπουν. Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι εγώ το θυμάμαι από μικρό παιδί ότι είχε προβλήματα και ειδικά στο μέρος του γηπέδου που δεν το βλέπει πολύ ο ήλιος. Υπάρχουν γεωπόνοι, υπάρχουν τεχνικοί, υπάρχουν οι αρμόδιοι οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη συμβατική υποχρέωση να κάνουν και τη μελέτη για να φτιάξουμε το χορτάρι.Δεν είναι πολιτικό θέμα. Δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί κάποιοι να αναγάγουν σε πολιτικό ζήτημα για να κάνουν κριτική ούτε στο Υπουργείο ούτε σε κανέναν άλλο αρμόδιο φορέα. Ξέρω τι σας λέω. Βλέπω τα δημοσιεύματα και βλέπω τι επιδιώκουν κάποιοι».

Για τα χρήματα της μίσθωσης: «Η παρούσα σύμβαση αναφέρει ένα ποσό της τάξης των 75.000 συν κάποιες άλλες προσμετρήσεις που γίνονται για τις δαπάνες της ενεργειακής, για φύλαξη, καθαριότητα. κτλπ».

Για το εάν πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία: «Τώρα μιλάμε για τη διάσταση, θεσμικά τι μπορεί να κάνει το Υπουργείο αλλά μιλάμε και για το ηθικό κομμάτι αυτό που λέμε το ποδόσφαιρο που παίζεται και εάν είναι αντίστοιχο αυτό που θέλουμε και τα λοιπά. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Νομικά δεν μπορεί το Υπουργείο να πει στην ΠΑΕ που έχει αναλάβει τη συντήρηση γιατί. Αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του Συνεταιρισμού. Δεν είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο υπάρχει τέτοια κατάσταση και σε άλλα γήπεδα έχουμε προβληματικού χλοοτάπητες. Δεν μπορούμε τώρα να λέμε. Δηλαδή το Υπουργείο όπου υπάρχει μια κακοκαιρία, όπου έχει προηγηθεί χιονόπτωση ή τέτοιες συνθήκες, και από όσο ξέρω εκεί στην πόλη στα Γιάννενα είχαν ιδιαίτερες συνθήκες το προηγούμενο διάστημα, δεν γίνεται σε κάθε κακοκαιρία το Υπουργείο να παρεμβαίνει και να λέει στο χρήστη. Είναι αυτονόητα πράγματα ότι το χόρτο πρέπει να έρθει στην πρότερη, στην καλή του κατάσταση».

Τέλος, τόνισε ότι:« Εάν θυμάμαι καλά η Super League είχε διαθέσει και μεγάλα ποσά στο παρελθόν στις ΠΑΕ προκειμένου να φτιάξουν τους αγωνιστικούς χώρους. Απλά το υπενθυμίζω».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags