Facebook Pixel Η λατρεία του Σεμπά και η υπόσχεση του!
| 2017-01-25 17:25:00

Η λατρεία του Σεμπά και η υπόσχεση του!

Η λατρεία του Σεμπά και η υπόσχεση του!

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού και υπήρξε αρκετά... αποκαλυπτικός!

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι λατρεύει την ομάδα του και τον Πειραιά και ότι θέλει να συνεχίσει να φορά για χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα, ενώ υποσχέθηκε περισσότερη... βελτίωση.

Αναλυτικά

Πως αισθάνεσαι όταν σκοράρεις με τη φανέλλα του Ολυμπιακού; Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως και στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκες;

Η αίσθηση του να βλέπεις την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα είναι παντού η ίδια. Από εκεί και πέρα, παίζει σίγουρα ρόλο όλη η ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα στην οποία παίζεις, η «έκρηξη» του κοινού, η σημασία του γκολ... Όλα αυτά. Στον Ολυμπιακό το επίπεδο είναι υψηλό και για αυτό το λόγο χαίρομαι ακόμη περισσότερο, με κάθε γκολ που πετυχαίνω!

Σε τι οφείλεται η βελτίωση σου σε σχέση με την περσινή σεζόν;

Δούλεψα και δουλεύω πολύ. Κάθε μέρα. Δίχως… εκπτώσεις. Δίχως παύση. Μόνο έτσι μπορεί να χτίσει ένας ποδοσφαιριστής πάνω σε όποιο ταλέντο μπορεί να έχει. Με διαρκή δουλειά. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι το κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Μπήκα από νωρίς δυνατά στη σεζόν. Αυτό μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω. Η ψυχολογία παίζει πάντα μεγάλο ρόλο σε έναν ποδοσφαιριστή.

Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχεις social media; Αν ναι θέλεις να μας το πεις;

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Τα παρακολουθώ γενικά, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να είναι μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου.

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στον Ολυμπιακό;

Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία δεν συμβιβάζεται με την ήττα, ή την απώλεια γενικότερα. Δεν το βλέπεις αυτό μόνο από τον κόσμο. Και από τους ίδιους τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα, αντιλαμβάνεσαι ότι όταν ο Ολυμπιακός δεν νικάει, υπάρχει προβληματισμός. Αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα, διότι δηλώνει το πόσο ψηλά κοιτάει η ομάδα, ο σύλλογος γενικότερα. Στόχος είναι η διάκριση, οι νίκες και η διαρκής άνοδος. Αυτοί είναι στόχοι, οι οποίοι συμβαδίζουν με όσα πρεσβεύει η δική μου νοοτροπία. Πέραν αυτού, βέβαια, μου αρέσει η ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα, γύρω από αυτή, αλλά και η ζωή εν γένει εδώ, στην Ελλάδα. Η ευκαιρία την οποία πήρα από τον Ολυμπιακό, να ζήσω όμορφα πράγματα.

Αν και είναι νωρίς να μιλάμε γι’αυτό, έχει σκεφτεί να γίνεις προπονητής μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής σου καριέρας;

Δεν το ξέρω αυτό. Με συναρπάζει το κομμάτι της τακτικής, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τόσο μπροστά. Έχω ακόμη πολλά πράγματα να υλοποιήσω, ως ποδοσφαιριστής, προτού σκεφτώ οτιδήποτε άλλο.

Πως πέρναγες τα παιδικά σου χρόνια; Τι σου άρεσε να κάνεις; Είχες πάντα τόση αγάπη για το ποδόσφαιρο;

Ναι από μικρός αγαπούσα το ποδόσφαιρο. Είναι στο αίμα μας, ως λαός, που λέμε! Όπου υπήρχε μπάλα, βρισκόμουν και εγώ!

Ερχόμενος στον Ολυμπιακό τι περίμενες, τι βρήκες και τί περιμένεις να δεις ακόμη;

Ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Μία καταξιωμένη, σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα, με διαρκή παρουσία στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Έτσι και τα βρήκα, όλα αυτά. Με συνάρπαζε η ιδέα του πρωταθλητισμού και το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό οτιδήποτε λιγότερο από την πρώτη θέση, είναι «αποτυχία», μου δίνει πάντα ένα έξτρα κίνητρο να γίνομαι καλύτερος. Από εκεί και πέρα, περιμένω ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση από την ομάδα και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους φιλάθλους της ομάδας και ειδικά για τους φιλάθλους της Θύρας 7;

Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά είναι οι καλύτεροι! Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι φανταστική, με τα τραγούδια και τις ιαχές όταν σκοράρουμε. Ακόμη και όταν γκρινιάζουν, όλοι στην ομάδα έχουμε στο μυαλό μας ότι το κάνουν γιατί αγαπούν τον Ολυμπιακό. Και εμείς τους αγαπάμε πολύ και θέλουμε πάντα να τους κάνουμε χαρούμενους!

Πιστεύεις ότι υπάρχει κάποιος τομέας στο παιχνίδι σου που μπορείς να βελτιωθείς; Αν ναι ποιος πιστεύεις ότι είναι;

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικά μετριόφρων, σε όλους τους τομείς θέλω να βελτιωθώ. Είμαι ακόμη νέος ποδοσφαιριστής, στη φάση που μαθαίνω κάθε μέρα και από κάτι. Μέσα στο γήπεδο διαρκώς προσθέτω νέα πράγματα στο ρεπερτόριό μου και από κάθε παιχνίδι νιώθω ότι έμαθα κάτι. Από κάθε προπόνηση, επίσης. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω αυτή την αίσθηση. Με βοηθάει να παραμένω ταπεινός και να δουλεύω αδιάκοπα, όπως είπα ξανά.

Θα ήθελες να παραμείνεις στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια;

Ναι θα μου άρεσε πολύ. Αγαπώ τον Ολυμπιακό, αγαπώ τους φιλάθλους, αγαπώ τον Πειραιά και την Ελλάδα γενικά. Το ποδόσφαιρο είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτο, για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή, όμως μου αρέσει που συνδέω το όνομά μου με τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Έχεις κάποια συγκεκριμένη συνήθεια που κάνεις πριν τους αγώνες; Κάποιο γούρι;

Από την ώρα που θα μπω στο πούλμαν της ομάδας και μέχρι να αλλάξω για να βγω για ζέσταμα, μου αρέσει να «χάνομαι» στη μουσική μου. Φορώ τα ακουστικά μου και σκέφτομαι όλα όσα δούλεψα μαζί με την ομάδα, για το ματς. Δεν έχω κάποιο άλλο ιδιαίτερο «τελετουργικό» που κάνω.

Αποτελείς έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος στο τακτικό κομμάτι. Ποιά χαρακτηριστικά θεωρείς πως είναι αναγκαία για έναν ποδοσφαιριστή, οποιασδήποτε ηλικίας, έτσι ώστε να μπορεί να κατανοεί και να εφαρμόζει όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στο γήπεδο τις εντολές του προπονητή;

Η διάθεση να «διαβάζει ποδόσφαιρο» και όχι απλώς να «παίζει ποδόσφαιρο». Εννοώ να μελετάει, όσο μπορεί περισσότερο. Χρειάζεται ακόνισμα και στο μυαλό, πέρα από τα καθαρά φυσικά στοιχεία. Και επάνω στον αγώνα, πρέπει ένας παίκτης να είναι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ. Να μην αφήνει ποτέ την προσοχή του από τους συμπαίκτες του, τους αντιπάλους του, τις οδηγίες του προπονητή του από τον πάγκο. Πολλά αλλάζουν μέσα σε ένα παιχνίδι και ένας παίκτης οφείλει να έχει πάντα το μυαλό του εκεί! Πουθενά αλλού. Με την προσήλωση και την συγκέντρωση στο παιχνίδι, μπορείς να καλύψεις ακόμη και τις αδυναμίες σου, τακτικά και να βελτιώνεσαι διαρκώς.

Πως σου αρέσει να αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με την οικογένειά μου. Μου αρέσει να είμαι με τους ανθρώπους που αγαπώ και να ως προς την διασκέδαση, δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο. Φαγητό, καφέ, ταινία σπίτι, ηλεκτρονικά, μουσική, διάβασμα.

Με ποιον συμπαίκτη σου νιώθεις ότι συνεργάζεσαι καλύτερα στην επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού;

Με Φορτούνη και Ιντέγε, λόγω «τριγώνου» από την πτέρυγα στην οποία παίζω, στην επίθεση. Λαμβάνω και προωθώ την μπάλα από τον ένα στον άλλο, είτε όταν πλασάρομαι εγώ σωστά στην αντίπαλη περιοχή, μόνο λαμβάνω την μπάλα και εκτελώ. Έχουμε γενικά μία πολύ καλή συνεργασία στην επίθεση, ενώ στην άμυνα, είναι περισσότερο στο χέρι μου να συνδράμω τον παίκτη που καλύπτει την πλευρά στην οποία παίζω.

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορούμε να φτάσουμε στο Europa League;

Νομίζω ότι μπορούμε να περάσουμε αυτή την φάση, στην οποία αγωνιζόμαστε τώρα και να συνεχίσουμε ακόμη πιο ψηλά και από τους «16». Είναι στο χέρι μας, να παίξουμε όμορφο και αποδοτικό ποδόσφαιρο και να το μετατρέψουμε σε αποτελέσματα και προκρίσεις.

Ρονάλντο ή Μέσι;

Ω, δύσκολο ερώτημα. Θα έλεγα Κριστιάνο, του έχω μία συμπάθεια παραπάνω λόγω και καταγωγής.

Με ποιόν συμπαίκτη σου κάνεις παρέα;

Με τους Ποροτογάλους και Βραζιλιάνους παίκτες της ομάδας μας, όπως είναι λογικό, είμαι πιο κοντά. Ωστόσο και με τους Ισπανόφωνους κάνω παρέα, ενώ, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, απολαμβάνω ιδιαίτερα την παρέα των φροντιστών και του ιατρικού staff, με τους οποίους σπάμε πλάκα και γελάμε πολύ, πριν και μετά τις προπονήσεις, αλλά και στις αποστολές.

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες. Πώς νιώθει ένας Βραζιλιάνος στην Ελλάδα και στον Πειραιά, θα μπορούσες να μείνεις για πάντα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό.

Δεν είμαι σε θέση να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου δίχως το ποδόσφαιρο. Ειλικρινά μου είναι πολύ δύσκολο να το απαντήσω αυτό. Όσον αφορά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μου αρέσει πάρα πολύ εδώ. Ο τόπος είναι πολύ φιλόξενος και οι άνθρωποι ζεστοί. Παρά τα προβλήματά τους, οι Έλληνες δεν χάνουν το χαμόγελό τους. Το αγαπάω αυτό, είναι πολύ όμορφο και θετικό. Θα μου άρεσε να μείνω για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Γεια σου Σεμπα! Τι εκανες το καλοκαιρι και φετος εχεις γινει τοσο παικταρας; Πραγματικα καμια σχεση με περυσι. Και περυσι βεβαια ειχες την αθλητικοτητα, αλλα επιθετικα δν συνεισεφερες πολλα. Φετος επιθετικα και αμυντικα εισαι αψογος. Τι αλλαξε λοιπον σε σχεση με περυσι; Καλη συνεχεια να χεις, χωρις τραυματισμους ευχομαι και η αποδοση σου να συνεχισει να ανεβαινει!

Γεια και σε σένα! Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια που έκανα και συνεχίζω να κάνω και αναγνωρίζει τη βελτίωσή μου. Δούλεψα και δουλεύω σκληρά, για να γίνομαι καλύτερος σε όλους τους τομείς. Αυτό που βλέπω είναι ότι η δουλειά και η πίστη ανταμείβονται. Θα συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια πίστη και πάθος, για να γίνω ακόμη καλύτερος!

Σεμπά είσα ο αγαπημένος μου παίχτης! Πιστεύεις ότι είσαι πιο βελτιωμένος σε σχέση με πέρσυ και πως νοιώθεις που παίζεις στον Ολυμπιακό;

Είμαι πολύ χαρούμενος που με χαρακτηρίζεις «αγαπημένο ποδοσφαιριστή». Σημαίνει πολλά για εμένα! Θεωρώ ότι ναι, έχω βελτιωθεί, σε σχέση με πέρυσι, αλλά έχω ακόμη πολλά περιθώρια να γίνω καλύτερος. Νιώθω υπέροχα που αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό, είναι μια μεγάλη ομάδα, με υψηλούς στόχους, υπέροχο κόσμο και τεράστια ιστορία!

Χαρακτηρίζεται από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ως "μαχητής" όταν αγωνίζεται στο γήπεδο, τιμώντας την φανέλα του Ολυμπιακού με το πάθος του και την αφοσίωση του στον αγωνιστικό χώρο. Πως θα σχολίαζε αυτήν την άποψη των φιλάθλων για τον εαυτό του;

Είναι πραγματικά τιμητικό για εμένα, το να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου. Είμαι μαχητής και δεν τα παρατάω! Αγωνίζομαι με το μέγιστο πάθος για τη φανέλα και το σήμα. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να γίνω ακόμα καλύτερος. Αυτή είναι η μόνη υπόσχεση, την οποία μπορώ να δώσω στον κόσμο: Δουλειά, δουλειά και ακόμη περισσότερη δουλειά! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags