Facebook Pixel Απάντηση Ξανθάκη στο "πέσιμο" των αγαγνωστών: «Γι΄ αυτό έγραψα ότι ο ΠΑΟ είναι τουρλουμπούκι»!
| 2017-01-26 10:45:00

Απάντηση Ξανθάκη στο "πέσιμο" των αγαγνωστών: «Γι΄ αυτό έγραψα ότι ο ΠΑΟ είναι τουρλουμπούκι»!

Απάντηση Ξανθάκη στο "πέσιμο" των αγαγνωστών: «Γι΄ αυτό έγραψα ότι ο ΠΑΟ είναι τουρλουμπούκι»!

Ο Χρήστος Ξανθάκης δε μασάει και επανέρχεται με νέο σχόλιο για τους "πράσινους"! Τι ισχυρίζεται τώρα για την ομάδα του Πασκουάλ μετά και το άγριο "ντου" των φιλάθλων;

Επειδή παρεξηγήθηκαν αρκετά από όσα έγραψα προχθές για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, δυο τρία πραγματάκια ακόμη για να έχουμε καλούς λογαριασμούς.

Πρώτον, αν μετρήσεις έναν έναν τους παίκτες, το υλικό του φετινού Παναθηναϊκού είναι για τετράδα. Το έχω ξαναγράψει, το επαναλαμβάνω εδώ και το πιστεύω. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο γεγονός ότι φέτος το αφεντικό το ξήλωσε το πορτοφόλι. Πιο πολλά δεν έχει δώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την ώρα που ανέλαβε την ομάδα και το μπάτζετ του για τη σαιζόν 2016-2017 δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τους άλλους υποψήφιους για το final four.

Εντάξει, τον Καλάθη τον πληρώνει δύο εκατομμύρια, ενώ η ΤΣΣΚΑ σκάει τεσσεράμιση στον Ντε Κολό, αλλά εκεί έχουμε να κάνουμε με την «κρατική» ομάδα της Ρωσίας. Και με μια υπόθεση που αφορά σε όλη τη χώρα και όχι στον ενθουσιασμό και στο οπαδικό πνεύμα ενός και μοναδικού επιχειρηματία.

Δεύτερον, έχουν γίνει λάθη στον στρατηγικό σχεδιασμό. Νούμερο ένα λάθος: Κατ’ ουσίαν ο Παναθηναϊκός έχει έναν και μοναδικό μάχιμο πλέη μέηκερ, τον Καλάθη. Ναι είναι μέσα στους τρεις καλύτερους, μαζί με Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, αλλά παίζει σόλο. Ο Μποχωρίδης δεν επανήλθε ποτέ μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του (για να μην πω ότι δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο μέγεθος του Παναθηναϊκού), ο Τζέιμς είναι δυάρι που παίζει άσσος κατά συνθήκη και ο Παππάς είναι ένας εξωφρενικός παιχταράς που δεν μπορεί να παίξει οργανωμένο μπάσκετ. Αν μπορούσε, θα έπαιρνε αυτόν στην Τουρκία ο Ομπράντοβιτς και όχι τον Σλούκα. Το τελικό αποτέλεσμα; Ήρθε ο Γενάρης, τέλειωσαν τα καύσιμα του Καλάθη από τη συνεχή χρήση και φθορά και κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει αποτελεσματικά.

Νούμερο δύο λάθος: Γέμισε η ομάδα τριάρια και μοναδικός σέντερ είναι ο Μπουρούσης. Μετρείστε τριάρια: Ρίβερς, Νίκολς, Τζεντίλε, Χαραλαμπόπουλος, ακόμη κι ο Γκάμπριελ πιο πολύ τριάρι είναι παρά τεσσάρι. Και στο πεντάρι μόνος του ο Μπουρούσης να σκίζεται, καθότι ο Σίνγκλετον τεσσάρι είναι και κάτω απ' τη ρακέτα δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε τη σκιά του. Χώρια που παίζει κι αυτός σερί αγώνες, καθότι ήρθε ράϊτ θρου από το πρωτάθλημα Κίνας, και έχει αρχίσει να ασθμαίνει. Τουλάχιστον δείχνει ο Μπουρούσης να συνέρχεται από την καταπόνηση του εξαιρετικά σκληρού πρωταθλήματος Ισπανίας και τη συνακόλουθη συμμετοχή στο ΠροΟλυμπιακό (στην ηλικία του όλα μετράνε…) και να αποκτά ρυθμό. Τη φιλοτιμία του ουδείς την αμφισβήτησε, αλλά δεν ξέρω αν φτάνει.

Τρίτον, η ομάδα πάλι άλλαξε πολλά πρόσωπα και δεν είναι εύκολο να δέσει. Όσο μάγος και να είναι ο προπονητής, τα σκαμπανεβάσματα είναι αναπόφευκτα. Σφιχτή η άμυνα στο ΣΕΦ και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου; Τρεις μέρες αργότερα σκορποχώρι η άμυνα στην Πόλη και εικοσάρα στο κεφάλι απ' τη Φενέρ! Θέλει κόπο ακόμη, θέλει πολλή δουλειά και θέλει υπομονή από όλους. Ευτυχώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει δώσει carte blanche στον Πασκουάλ και δεν σταματάει να τον στηρίζει.

Τέταρτο και τελευταίο: Ο τραυματισμός του Γκιστ αποδεικνύεται πολύ πιο κομβικός απ' ό,τι νομίζαμε στην αρχή. Μπορεί να είχε τα κουσούρια του ο τύπος και να ήταν μερακλής εκεί που δεν έπρεπε, αλλά με τον Καλάθη είχε τηλεπαθητική συνεργασία και στην άμυνα μάρκαρε τέσσερεις θέσεις. Χώρια το πάθος του, λες και είχε γεννηθείς στην Τσόχα και όχι στην Αμερική. Αν δεν είχε πάθει τη ζημιά, ο Παναθηναϊκός το είχε το final four στο τσεπάκι. Τώρα θα το παλέψει σκληρά, αλλά μόνο αν ξαναβρεί τη φόρμα του ο Kαλάθης θα το πετύχει…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags