Facebook Pixel "Πέσιμο" σε Πασκουάλ: "Δε φταίει ο Καλάθης με αυτά που του ζητά - Να τους ...δείρει ο Χαραλαμπόπουλος"!
| 2017-01-27 15:15:00

"Πέσιμο" σε Πασκουάλ: "Δε φταίει ο Καλάθης με αυτά που του ζητά - Να τους ...δείρει ο Χαραλαμπόπουλος"!

"Πέσιμο" σε Πασκουάλ: "Δε φταίει ο Καλάθης με αυτά που του ζητά - Να τους ...δείρει ο Χαραλαμπόπουλος"!

Σκληρή κριτική από τη Νίκη Μπάκουλη για τα λάθη που έγιναν από τον Ισπανό τεχνικό και έφεραν την ήττα στη Χάλα Πιονίρ – Τι λέει για Τζεντίλε, Γκάμπριελ, Τζέιμς και ...Ολυμπιακό!

Η Νίκη Μπάκουλη μιλάει στο Sportdog και αναλύει πώς και γιατί ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης. 

Παράλληλα, η γνωστή δημοσιογράφος στέκεται στη λάθος διαχείριση του Καλάθη από τον Πασκουάλ, σχολιάζει τη χρησιμοποίηση του Χαραλαμπόπουλου, τη σούπερ εμφάνιση του Γκάμπριελ, αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πώς είδες το χθεσινό παιχνίδι τού Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι;

"Ο Παναθηναϊκός είχε συγκλονιστική ευκαιρία να κάνει τη ζωή του εύκολη, φλερτάροντας και με την τετράδα και την κατέστρεψε. Μόνος του. Δεν θεωρώ ότι έχουν ευθύνη οι διαιτητές. Γενικά, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τους διαιτητές, γιατί ένα ματς δεν είναι μια φάση. Όταν μπαίνεις σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης (αν όχι την πιο δύσκολη), σε γήπεδο όπου πραγματικά νιώθεις την ώθηση που δίνει ο κόσμος στην ομάδα το και ξεκινάς με 0-16 δεν σου φταίει κάποιος. Όταν δεν σκοράρεις σε 10 αγωνιστικά λεπτά, σε σπορ που έχει 4 δεκάλεπτα, έχεις μερίδιο ευθύνης. Εδώ θα ήθελα να πω, ότι τα πρώτα 4 άστοχα τρίποντα ήταν ελεύθερα (λογικά, τα "πήραν"), αλλά αφού βλέπεις πως έτσι δεν γίνεται δουλειά, οδηγείσαι σε άλλες λύσεις. Και σίγουρα παίζεις άμυνα, με δύναμη και ένταση. Δεν έγιναν αυτά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο δε, οι Πράσινοι έχασαν κάθε ίχνος συγκέντρωσης, γεγονός που φάνηκε από δυο σερί λάθη στα οποία τους οδήγησαν οι αντίπαλοι τους και ότι ο Σιμόνοβιτς βρήκε χώρο και τρόπο να κάνει τη δουλειά του -κάτι που του είχαν απαγορέψει".

Πώς είδες την παρουσία τού Χαραλαμπόπουλου στην αρχική πεντάδα;

"Εντυπωσίασε, προφανώς όχι όπως θα το περίμενε ο Πασκουάλ. Αλλά για να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι περίμενε ο Πασκουάλ, επιλέγοντας έναν παίκτη που έως τότε είχε 25' συμμετοχής συνολικά στη Euroleague, για τη starting five αγώνα στο ...κολαστήριο της Hala Pionir. Μια εξήγηση είναι ότι ήθελε να γλιτώσει τον Τζεντίλε, από το ψυχολογικό βάρος μιας ενδεχόμενης κακής αρχής. Αλλά υπήρχαν άλλοι, πιο έμπειροι που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Βέβαια, και ο Χαραλαμπόπουλος δεν «τέντωσε» ακριβώς την ευκαιρία. Θα έπρεπε τουλάχιστον να κάνει αισθητή την παρουσία του, με κάποιον τρόπο. Ενδεχομένως αμυντικό. Να «δείρει», να κυνηγήσει, να κάνει κάτι. Δεν το έκανε, γιατί επηρεάστηκε και αυτό που έζησε ήταν «σκληρό». Ελπίζω ότι δεν θα το κουβαλήσει".

Και στο πάγκο που κράτησε τον Τζεντίλε αρχικά, δεν θα έλεγες ότι ...έβγαλε μάτια όταν μπήκε.

"Την πατάς κι εσύ, Γιώργο, γιατί κοιτάζεις τους αριθμούς. Ο Τζεντίλε ήταν στην πεντάδα που γύρισε το ματς. Είχε ενέργεια και ήταν συνεπής σε πέντε πράγματα. Ήταν μεταξύ αυτών που έπαιξαν άμυνα, που κυνήγησαν, που έτρεξαν. ΟΚ, δεν σκόραρε και αυτό είναι πρόβλημα. Αλλά τουλάχιστον έπιασε τη βάση. Συγκριτικά με άλλες βραδιές που εκβίαζε προσπάθειες και έκανε πράγματα που δεν του έβγαιναν, χθες δεν ήταν επιζήμιος".

Πώς είδες την εμφάνιση του Γκάμπριελ;

"Ο Θέμης Καίσαρης «τιτίβισε» σήμερα κάτι πετυχημένο. Πως ο Γκάμπριελ άρχισε να παίζει καλά, όταν έγινε ...Γκέιμπριελ. Είναι παιδί που δουλεύει πολύ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι στην αρχή τον έβριζαν όλοι -γενικά τους βρίζουν όλους, βέβαια, αλλά λέμε. Ακόμα και σε ματς που δεν βάζει 5/5 τρίποντα -πριν χαλάσει το ποσοστό-, παλεύει για όλες τις μπάλες που είναι προς διεκδίκηση, βγάζει ενέργεια, προσφέρει πράγματα και «έχει» το μακρινό σουτ, που κατ' αρχάς θέλει ψυχολογία. Τα 5/5 τρίποντα δεν θα προκύψουν κάθε βράδυ. Το θέμα είναι να μην «πληγώνεις» την ομάδα σου. Θεωρώ πως δεν την «πληγώνει», ότι τελευταία κάθε φορά που παίζει δίνει πράγματα. Μαζί με τον Σίνγκλετον ήταν που σταμάτησαν τα πικ εντ ρολ των Σέρβων, για παράδειγμα".

Το σχόλιό σου για την παρουσία του Καλάθη;

"Σε καλούν σε μια δουλειά και σου λένε «θα πάρεις 1 εκατομμύριο ευρώ». Είναι περίοδος που νιώθεις πως αυτή είναι η τιμή σου και συμφωνείς. Μετά δεν μπορούν να στο καταλογίζουν. Οπότε αφήνουμε την τιμή στην άκρη και πάμε στο γεγονός ότι ο Καλάθης δεν ήταν ποτέ σουτέρ, όπως και ότι ανέκαθεν είχε θέματα απέναντι στους ψηλούς γκαρντ. Οργανωτής είναι, καλός αμυντικός στην μπάλα είναι, αλλά το μπάσκετ παραμένει πάντα ομαδικό άθλημα.

Ακόμα κι αν παίξει εκπληκτικά εκείνος και οι άλλοι 4 όχι, δεν γίνεται τίποτα. Για να παίξει ο Μπουρούσης, όπως έπαιξε με την Μπαρτσελόνα, δούλεψαν όλοι για αυτό. Ομολογουμένως, ο Καλάθης δεν είναι σε καλή φάση. Θα σε ρωτήσω όμως, κάτι: όταν το σκορ είναι 64-63, υπάρχει τάιμ άουτ και στην επιστροφή επιλέγεις τον Καλάθη για την πεντάδα που θα συνεχίσει στα τελευταία λεπτά (παίκτη που δεν «έχει» τρίποντο και τις «βολές»), φταίει εκείνος που αστοχεί, όταν τον αφήνουν προκλητικά μόνο στο τρίποντο; Πολύ περισσότερο αν έχεις τον Παππά στο ρόστερ, τον οποίον έχεις ήδη ταιριάξει με τον Τζέιμς και έχει κάνει μια χαρά δουλειά;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του. Όταν του ζητούν πράγματα που δεν έχει στο μενού, δεν μπορείς να τον κατηγορείς -εφόσον φυσικά προσπαθεί να βελτιωθεί. Για παράδειγμα, ο Φελτνέιν ήλθε ως σκόρερ, μετά του ζήτησαν να γίνει και οργανωτής, να παίξει και άμυνα. Δεν παίζουν στο Playstation να προσθέσουν τα χαρακτηριστικά στον κάθε παίκτη, πατώντας ένα κουμπί. Χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνος και πολλές φορές μπορεί να μη φτάνουν και αυτά. Καταλήγουμε στο ότι ο όποιος προπονητής πρέπει να εκμεταλλεύεται τα προσόντα του κάθε παίκτη του και να «κρύβει» τις αδυναμίες του".

Με τον Καλάθη σε κακή φόρμα, ο Πασκουάλ ρίχνει όλο το βάρος στον Τζέιμς.

"Ο Πασκουάλ, όπως όλοι, ξέρει ότι έχει έναν μόνο δημιουργό. Βάζει τον Καλάθη να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά για να την κάνει, πρέπει να τον βοηθήσουν. Οι ομάδες που έχουν καλούς προπονητές, ξέρουν πώς να τον σταματήσουν -γιατί έχει μια αδυναμία. Δεν θα στην εξηγήσω, γιατί αυτή είναι δουλειά των προπονητών. Θα σου πω ότι η εναλλακτική που έχει ο Καταλανός, είναι ο Τζέιμς, αλλά εκεί πας σε άλλο παιχνίδι. Δεν περιμένεις να οργανώσει, αλλά να διαλύσει την πρώτη γραμμή άμυνας των αντιπάλων. Δεν είναι η δουλειά του να στήσει το ματς ή να «τρέξει» σύστημα κ.λπ. Ο Πασκουάλ εμπιστεύεται τον Τζέιμς, όταν γίνεται η μόνη λύση για σκοράρισμα. Όταν δεν έχεις παιχνίδι στη ρακέτα, πηγαίνεις στα τρίποντα. Όταν δεν έχεις όμως, και τρίποντα τι κάνεις; Βάζεις τον Τζέιμς να πάρει την μπάλα και να κάνει κάτι. Αν δεν σκοράρει, τουλάχιστον θα κερδίσει φάουλ και ενδεχομένως να δώσει μία πάσα, στον ελεύθερο παίκτη -όταν πέφτουν πάνω του δύο και τρεις".

Τώρα στο προσκήνιο είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που πλησιάζει. Πώς βλέπεις αυτό το ματς;

"Γνωρίζονται καλά οι δύο ομάδες, δεν υπάρχουν μυστικά. Αυτό που μετράει είναι να έχεις ενέργεια από την αρχή και να καλύψεις τις αδυναμίες σου. Ακριβώς επειδή οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, έχει σημασία ποιος θα είναι σε μέρα για να βάλει τα σουτ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags