Facebook Pixel "Αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων! Ολόκληρη η ΑΕΚ σαν μαγαζί έναν Μιλιβόγεβιτς δεν κάνει..."
| 2017-01-27 18:56:00

"Αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων! Ολόκληρη η ΑΕΚ σαν μαγαζί έναν Μιλιβόγεβιτς δεν κάνει..."

"Αυτή είναι η διαφορά των δύο ομάδων! Ολόκληρη η ΑΕΚ σαν μαγαζί έναν Μιλιβόγεβιτς δεν κάνει..."

Σοκ και δέος προκάλεσε η μεταγραφή του Αραούχο. Το μόνο που δεν έχει γίνει ακόμα είναι να χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Αγίας Σοφιάς. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Οχι της υπό κατασκευή στη Νέα Φιλαδέλφεία, όταν και εάν εκδοθεί η άδεια. Της κανονικής στην Κωνσταντινούπολη, αποκαλούμενης και βασιλεύουσα. Χαρές και πανηγύρια λοιπόν

στη συμπαθή τάξη των αθλητικογράφων. Αποθέωση για την υπέρβαση στα μεταγραφικά δρώμενα της ΑΕΚ. Κι ευτυχώς που από την πρώτη μέρα η ταπεινότητά μου έσπευσε να τοποθετηθεί εδω στο «Goal», xαρακτηρίζοντας τον συμπατριώτη του Χόρχε Λουίς Μπόρχες (φωτό) και του Aστορ Πιατσόλα, Σέρχιο Αραούχο, παιχτάρα.

Ωστε να μη χαρακτηριστώ εμπαθής. Απεκτήθη λοιπόν ο Σέρχιο Αραούχο προκειμένου να ενισχυθεί η ΑΕΚ στον τιτάνιο αγώνα της να εισέλθει στην τετράδα των πλέι οφ. Σε αυτήν τη θέση βρίσκεται σήμερον η ΑΕΚ. Παλεύει να καλύψει τη διαφορά και να φάει στη στροφή έναν από Ξάνθη, Πανιώνιο για να μη μείνει έξω από την πεντάδα. Το να πέσουν λοιπόν τα τσιμέντα για εξαμηνιαίο δανεισμό ποδοσφαιριστή δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Διότι περί τούτου πρόκειται.

Εξι κατοστάρικα για έξι μήνες και βλέπουμε. Με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, μάλιστα, να δηλώνει ότι το καλοκαίρι θέλει να γυρίσει πίσω στην Ισπανία: "Ζητώ συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου που δεν μπόρεσα να τα δώσω όλα στη Primera Divizion με τη φανέλα της Λας Πάλμας. Ο τελευταίος ενάμισης χρόνος ήταν αποτυχημένος για μένα. Θέλω να ξεκινήσω από το μηδέν. Θέλω να παίξω και να αποδείξω ποιος είμαι.

Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας μου είπε ότι θέλει να γυρίσω τον Ιούλιο. Ταξιδεύω για την Ελλάδα κι ελπίζω να είμαι ξανά στην Ισπανία στις 30 Ιουνίου για να ξαναπαίξω στη Λας Πάλμας". Χαρές και πανηγύρια, δηλαδή, για ενάν ποδοσφαιριστή που, πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα, λέει ότι είναι περαστικός και σε πέντε μήνες και κάτι ψιλά θα ήθελε να έχει φύγει. Θα δούμε, λοιπόν, πόσο θα βοηθήσει ο Αραούχο την τιτάνια προσπάθεια της ΑΕΚ να ξεκολλήσει από την έκτη θέση.

Αρχής γενομένης από το μέγα ντέρμπι του Σαββάτου στην Ξάνθη. Την ίδια ώρα ο Λουκάς ο Μιλιβόγεβιτς φτιάχνει βαλίτσες για την Αγγλία. Τρία τάλιρα εκατομμύρια και κάτι ψιλά σκάει η Κρίσταλ Πάλας. Κι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Σαν μέγεθος. Σαν εταιρεία. Οχι οι 17 βαθμοί στη βαθμολογία. Η διαφορά είναι ότι ολόκληρη η ΑΕΚ σαν μαγαζί έναν Μιλιβόγεβιτς δεν κάνει. Για την ακρίβεια ολόκληρη η ΑΕΚ είναι τα 2/3 του Μιλιβόγεβιτς.

Ενός ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε τα χαρτιά. Τα παπιέ. Ο ισολογισμός της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη σεζόν 2015/16. Ολο το μαγαζί, όλα τα έσοδα, δηλαδή, από εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις και τηλεοπτικά, ήτανε σούμα ένα δεκάρικο. Για να το εμπεδώσουμε, το επαναλαμβάνουμε: Ολόκληρο το μαγαζί δέκα εκατομμύρια ευρώ. Ούτε ενάμισι πόδι του Μιλιβόγεβιτς. Κι επειδή μάλιστα ανοιχτήκανε και τα έξοδα ανεβήκανε στα 14,2 εκατομμύρια, υποχρεωθήκανε να πάρουνε δάνειο. Ολος ο τζίρος λοιπόν που έκανε πέρυσι η ΑΕΚ έναν Μιλιβόγεβιτς δεν κάνει.

Από τα 15 εκατομμύρια που δίνει η Κρίσταλ Πάλας για τον Σέρβο περισσεύουνε κι οχτώ κατοστάρικα. Αυτή είναι η διαφορά. Οχι η αγωνιστική που είναι ρευστή. Η διαφορά είναι οικονομική. Με τον Ολυμπιακο να έχει πέρυσι έξοδα 80 εκατομμύρια γιούρο. Πέντε φορές πάνω από την ΑΕΚ και περισσσεύει κι ένα δεκάρικο. Και γι' αυτό ακριβώς η ΑΕΚ παλεύει με τον Πανιώνιο και την Ξάνθη για τα πλέι οφ. Αυτά.

Ούτε ένας δεν πήγε στο «Ελ.Βενιζέλος» να υποδεχθεί τον Αραούχο.-

Οbserver

Ο Κυριάκος βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός

ΤΟ γεγονός ότι ο ελληνικός λαός είναι περικυκλωμένος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινώς. Συνεχώς και αδιαλείπτως. Υπάρχει λοιπόν από τη μία ο Αλέξης. Με τους συναφείς συντρόφους. Τον εξαιρετικό Κατρούγκαλο. Τη νεαρά Εφη Αχτσιόγλου, που δίνει την ηρωική μάχη της διαπραγμάτευσης. Τον ακαταπόνητο Παπαδημούλη, που έχει κάνει το τουίτ σφεντόνα. Τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Τη ζωντανή απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν πεθαίνει. Πιο ισχυρό και από τον ιό Εμπολα. Κι ενώ ο κοσμάκης βρίσκεται σε πολιορκία, είναι και ο Κυριάκος που βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός. Δεν κρατιέται με τίποτα: "Λέω στους Ελληνες ''εμπιστευθείτε μας. Είμαστε έτοιμοι''". Μάλιστα. Αλλο επιχείρημα δηλαδή δεν έχει; Ούτε πολιτικός της δεκαετίας του '60 δεν τα έλεγε αυτά. Ούτε γκόμενα δεν βγάζεις έτσι και της πεις "εμπιστεύσου με". Τι διαφορετικό λέει δηλαδή ο Αρτέμης Σώρρας; "Εμπιστευθείτε με" λέει κι αυτός. Και μόνο αυτό φτάνει. Είναι αρκετό.

Δεν χρειάζεται να ακούσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις χαμπάρι ότι ο άλλος σε δουλεύει. Αν σου έλεγε δηλαδή ο υδραυλικός της γειτονιάς σου, που τον ξέρεις χρόνια, αυτόν, την αδερφή του την Ντόρα και τον πατέρα τον Κώστα "εμπιστεύσου με", τι θα σκεφτόσουνα;

Στον Παναθηναϊκό δουλεύουν  από τώρα  για το καλοκαίρι

Μεταγραφική κινητικότητα και στον Παναθηναϊκό. Οπου μετά τη λαίλαπα Στραματσόνι έχει επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική. Με το ρεπορτάζ να αναφέρει για Πορτογάλο εξτρέμ. Οταν, τελειώνοντας το Κόπα Αφρικα, γυρίζουν πίσω ο Ιμπάρμπο και ο Εμποκού. Οταν για τη μία από τις δυο θέσεις των εξτρέμ είναι βασικός και αναντικατάστατος ο Βιγιαφάνιες. Που θεωρείται ως ο ένας από τους τρεις τέσσερις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έχουν απομείνει στον Παναθηναϊκό.

Οταν οι ίδιοι λένε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τον Βλαχοδήμο, που ανεβαίνει συνέχεια. Μάνι μάνι αυτοί είναι τέσσερις. Κι ένας ο Μπουμάλ, το λιοντάρι του Καμερούν, που είχε καταπλήξει στη Βήτα Εθνική με τα ηρωικά Ψαχνά, πέντε. Να πάρουνε κι άλλον εξτρέμ, να τον κάνουνε τι; Ταυτόχρονα στον Παναθηναϊκό δουλεύουν από τώρα για το καλοκαίρι. Στον Λυμπερόπουλο, λέει, αρέσει ο Μπακάκης, τον οποίον είχε ποδοσφαιριστή όταν διακονούσε το επάγγελμα του μάνατζερ.

Με την προϋπόθεση ότι θα μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Ποιο από τα δυο συμβαίνει δηλαδή; Είναι τόσο κορόιδα στην ΑΕΚ ή τόσο πονηρός και ξύπνιος ο Μεσσήνιος (φωτό); Τα πράγματα είναι απλά. Ο Μπακάκης είχε κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον Παναιτωλικό τη σεζόν 2013/14. Σε διαδοχικά παιχνίδια στο Αγρίνιο είχε σβήσει Στοχ και Βάις.

Εκανε μεταγραφή στην ΑΕΚ, καθιερώθηκε, χτύπησε και χάθηκε. Και το παλληκάρι, από πλευράς υγείας, είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι στα επιθετικά του καθήκοντα. Οτι δεν έχει τις προδιαγραφές για τις απαιτήσεις μεγάλης ομάδας. Οταν βγαίνει μπροστά κι είναι στην αντίπαλη περιοχή, να βγάλει τη σωστή σέντρα. Γι' αυτό και δεν παίζει στην ΑΕΚ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αν δηλαδή του Φιλιππούση, αντί για έξι χιλιάρικα τον μήνα, του δίνανε τα μισά, θα έλεγε «όχι»;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags