Facebook Pixel «Χ»αμένοι και οι δύο! Τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει νίκη «χρυσάφι» ο Ηρακλής
| 2017-01-28 18:02:00

«Χ»αμένοι και οι δύο! Τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει νίκη «χρυσάφι» ο Ηρακλής

«Χ»αμένοι και οι δύο! Τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει νίκη «χρυσάφι» ο Ηρακλής

Με ένα γκολ (10') και ένα αυτογκόλ (43') του Ρέντζα, Ηρακλής και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στη μάχη του «Καυτανζογλείου», με τον «Γηραιό» να χάνει τρομερές ευκαιρίες για τη νίκη στο β' ημίχρονο.

Ο Ηρακλής με ανεβασμένη την ψυχολογία του μετά την πρώτη του εκτός έδρας νίκη που πέτυχε στη Βέροια, υποδέχτηκε την ΑΕΛ στο Καυτανζόγλειο, σε ένα ακόμα «τελικό» επιβίωσης για αμφότερες τις ομάδες.

Απρόοπτο με Περόνε

Με ένα γκολ (10') και ένα αυτογκόλ (43') του Ρέντζα, Ηρακλής και ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στη μάχη του «Καυτανζογλείου», με τον «Γηραιό» να χάνει τρομερές ευκαιρίες για τη νίκη στο β' ημίχρονο. Ο Σάββας Παντελίδης, αναγκάστηκε λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα να αλλάξει τα σχέδιά του, καθώς ο Περόνε ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός ενδεκάδας με τον Πασά να παίρνει τη θέση του.

Ο Ρέντζας έγραψε την ιστορία του πρώτου ημιχρόνου

Ο Ηρακλής, μπορεί να είχε την καθολική υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο (7-2 οι τελικές και 62%-38% η κατοχή) όμως η ΑΕΛ, ήταν αυτή που βρήκε πρώτη τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ρέντζα, να ανοίγει το σκορ, στο 10’ με τον αμυντικό του θεσσαλικού συλλόγου, να εκμεταλλεύεται το λάθος του Σαραμαντά και με ωραίο πλασέ στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον έκανε το 0-1.

Εκ τότε, η ΑΕΛ, με εξαίρεση ένα φάουλ του Ναζλίδη ουδέποτε απείλησε ξανά, με τον Ηρακλή να έχει τα ηνία του αγώνα. Παρόλα αυτά οι «κυανόλευκοι» δυσκολεύτηκαν να βγάλουν φάσεις, μπροστά από τα καρέ του Θεοδωρόπουλου.

Η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε με τον Κούρο, με τον Ελληνα αμυντικό να προσπαθεί στο 34’ με σέντρα σουτ να απειλήσει τον πορτιέρε της ΑΕΛ, που είχε «απάντηση» στην ωραία έμπνευσή του. Ο Ηρακλής που γενικώς είχε κλείσει την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στο μισό γήπεδο, βρήκε την ισοφάριση με έναν ανέλπιστο τρόπο, με τον Ρέντζα, από ωραίος, να ντύνετε… μοιραίος, καθώς άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με τον Ηρακλή να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, ενώ στο 45’ λίγο έλειψε να πετύχει και την ανατροπή με τον Μοντέιρο να απειλεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Ηρακλής όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, είχε τον έλεγχο του αγώνα και ήταν αυτός που έψαχνε το γκολ της νίκης, με τον Λεοζίνιο στο 57' να απειλεί την εστία της ΑΕΛ, με τον Θεοδωρόπουλου να αποκρούει τη μπάλα. 

Στο 60' ο Σάββας Παντελίδης, έριξε στη "μάχη" τον Εμάνουελ Περόνε, αντί του Ζορζ Μοντέιρο, με τον Ηρακλή, να ανεβάζει κι άλλο την απόδοσή του και την ΑΕΛ, να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις, κυρίως με τους Ναζλίδη και Αβραάμ.

Στο 64' ο νεοεισελθών στο παιχνίδι Περόνε, έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει την ανατροπή, καθώς το τελείωμά του ήταν κάκιστο, αν και βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση και αμαρκάριστος στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας.

Η ΑΕΛ μετά την επίτευξη του γκολ, απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Χουάντερσον στο 65' με τον Ναζλίδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία, με τον Ελληνα επιθετικό να κάνει κακό τελείωμα, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Στο 71’ ο Ηρακλής έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, με τον Λεοζίνιο να εκτελεί το κόρνερ και τον  Στάμου προ κενής εστίας να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τον Θεοδωρόπουλο να είναι εξουδετερωμένος, έπειτα από την άστοχη έξοδό του.

Ο Ηρακλής παρότι έψαξε με κάθε τρόπο το γκολ της νίκης δεν κατάφερε να το βρει με το τελικό 1-1 να μην τον αφήνει ικανοποιημένο, σε αντίθεση με την ΑΕΛ, που με την ισοπαλία αυτή έφτασε στους 16 βαθμούς και παραμένει σταθερά πάνω από την γραμμή του υποβιβασμού.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου, Σαραμαντάς, Γροντής (87' Κυνηγόπουλος), Κούρος (68' Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (60' Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τικίτο, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Αναστασόπουλος (84' Φατιόν), Ναζλίδης, Ικάουνιεκς (46' Γκαγιέγο), Τσάκο (57' Αβράαμ), Ντέλετιτς.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Η ενδεκάδα του Ηρακλή είχε μόλις μία αλλαγή συγκριτικά με το παιχνίδι με τη Βέροια, με τον Εμάνουελ Περόνε, να ξεκινάει στο αρχικό σχήμα στη θέση του Γιάννη Λουκίνα, με τον Σάββα Παντελίδη να διατηρεί το σχηματισμό του 4-3-3.

Στην αντίπερα όχθη ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τσάκο να είναι στην κορυφή της επίθεσης. 

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Καλή η διαιτησία του Θάνου σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετές δύσκολες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το ισόπαλο αποτέλεσμα άφησε με γλυκόπικρη γεύση αμφότερες τις ομάδες με την ΑΕΛ, να μπορεί να νιώθει πιο άνετη σχετικά με τον Ηρακλή που έχασε ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Ποιος άλλος; Ο Βασίλης Ρέντζας. Ο Ελληνας μπακ ήταν αυτός που με το δικό του γκολ, έβαλε μπροστά την ομάδα του, ενώ με το δικό του αυτογκολ, ισοφάρισε για τον Ηρακλή.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags