Facebook Pixel Η «κόκκινη» κάβα και το «πράσινο» γόητρο
| 2017-01-30 16:44:00

Η «κόκκινη» κάβα και το «πράσινο» γόητρο

Η «κόκκινη» κάβα και το «πράσινο» γόητρο

Κανονικά εάν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Μπουρούσης και ο Φώτσης (που τους ξεχωρίζω ως πρεσβύτερους στην ηλικία και πιο μπαρουτοκαπνισμένους μέσα στον συρφετό) είχαν όρεξη να κάνουν πλάκα, θα έπρεπε να μπουν απόψε στο ΟΑΚΑ και αμέσως να κάνουν μεταβολή και να φύγουν!

Του Βασίλη Σκουντή

Ή να μείνουν, αφού προηγουμένως μαζευτούν στο κέντρο του γηπέδου, πάρουν ένα μικρόφωνο και φωνάξουν μαζί «όχι άλλο κάρβουνο»!

Αστειεύομαι βεβαίως, απλώς επειδή μετά από τέσσερα ματς μέσα σε τεσσερισήμισι μήνες, εν αναμονή του πέμπτου και με την πιθανότητα να φάμε στη μάπα άλλα δέκα έως τις αρχές Ιουνίου, η ατάκα του Νίκου Κούρκουλου στη δραματική ταινία «Ορατότης μηδέν» ταιριάζει γάντι με τα μπασκετικά δρώμενα...

Βεβαίως το έργο που ανεβαίνει στη δική μας σκηνή δεν είναι δραματικό και δεν χάνει ποτέ το ενδιαφέρον του: τούτος ο γενικός κανόνας ισχύει και σήμερα που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενδέχεται να μιμηθεί τον... Γκρεγκ Πόποβιτς!

Το επισημαίνω αυτό διότι χθες διέρρευσε από Νέο Φάληρο μεριά πως λόγω τραυματισμών είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Πρίντεζη, του Λοτζέσκι και του Μάντζαρη: δεν είμαι ο γιατρός του Ολυμπιακού για να ξέρω τη σοβαρότητα των προβλημάτων ενός εκάστου, άλλωστε όπως έλεγε κάποτε ο «Ξανθός» (στα χνάρια του οποίου βαδίζει εσχάτως ο Σφαιρόπουλος με κάποιες αιχμηρές δηλώσεις) «ο καλύτερος γιατρός για έναν παίκτη είναι ο ίδιος ο εαυτός του»!

Μετά από 36 αγώνες που έχουν παίξει αμφότεροι και ενώ στην πιο τραβηγμένη περίπτωση μπορούν να δώσουν άλλους 39 οι «κόκκινοι» και 40 οι «πράσινοι», η ανάγκη ξεκούρασης και εξοικονόμησης δυνάμεων μπορεί να βαπτισθεί ως απουσία λόγω τραυματισμού...

Σαν τους ντεμέκ πιστούς που (λέγεται ότι) τις περιόδους των νηστειών βαφτίζουν το κρέας ψάρι και ντερλικώνουν!

Εμπλεξα σε αυτήν την υπόθεση και τον Πόποβιτς, διότι είναι ο πρώτος διδάξας στο επιλεκτικό, περιστασιακό και ανώδυνο rotation των παικτών, ώστε να τους παρέχει την ευκαιρία της ανάπαυσης, εξαιρώντας τους από δυο τρεις μαζεμένους αγώνες, μάλιστα τον Νοέμβριο του 2012 τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ με πρόστιμο 300.000 δολαρίων.

Είχε πέσει στην περίπτωση τότε, διότι άφησε στο Σαν Αντόνιο τον Πάρκερ, τον Ντάνκαν, τον Τζινόμπιλι και τον Γκριν, και μολονότι οι Σπερς ηττήθηκαν στο τσακ (105-100) από τους πρωταθλητές Χιτ, ο λεγάμενος κατηγορήθηκε για αλλοίωση των όρων του πρωταθλήματος και δυσφήμηση του ίδιου του αθλήματος!

Τώρα νιώθω άσχημα, διότι καταπιάνομαι με μια υπόθεση εργασίας, που δεν ξέρω εάν επιβεβαιωθεί, με τη λογική ότι ο αήττητος στην εφετινή σεζόν Ολυμπιακός κρατά την κάβα των 25 πόντων από τον αγώνα στην έδρα του (88-63), προέρχεται από την τέταρτη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας και έχει μπροστά του το ταξίδι στο Καζάν.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός κατεβαίνει στο αποψινό ντέρμπι με το ίδιο ρεκόρ στη διαβολοβδομάδα (1-1), αλλά προέρχεται από την ήττα στο Βελιγράδι, εξακολουθεί να ζορίζεται στα εκτός έδρας ματς και το κυριότερο: αναζητεί το βάλσαμο στο πασίδηλο ντεφορμάρισμα του φυσικού ηγέτη του...

Εδώ και καιρό ο Νικ Καλάθης είναι η σκιά του έξοχου εαυτού του και δεδομένου ότι ο Μάικ Τζέιμς πάσχει ως συνεπής και φερέγγυος δημιουργός και παίζει περισσότερο με το ένστικτο και το ατομικό ταλέντο του, ο Τσάβι Πασκουάλ αναγκάζεται να κάνει τον αλχημιστή!

Για τον Παναθηναϊκό ο αποψινός αγώνας είναι σημαντικότερος απ' ό,τι για τον Ολυμπιακό όχι τόσο για λόγους ουσίας και υπέρβασης (κυνηγώντας την τόσο δύσκολη ώστε να προσεγγίζει στη σφαίρα του απίθανου ανατροπή του -25) όσο για εκείνους που αφορούν το γόητρο και το συναίσθημα: οι «πράσινοι» έχουν μία νίκη επί του Ολυμπιακού στα τελευταία επτά ματς και τρεις απανωτές ήττες στο ΟΑΚΑ, όπου ο φερώνυμος νόμος έπαυσε να ισχύει εδώ και μια τριετία.

Ο Ολυμπιακός άλωσε το σπίτι του Παναθηναϊκού στους δυο τελικούς της περυσινής σεζόν και στον εφετινό αγώνα της Ευρωλίγκας, όπου απέδειξε ότι έμαθε να διαχειρίζεται με... χειρουργική ακρίβεια τις περιβόητες λεπτομέρειες των τελευταίων δευτερολέπτων, υπό την έννοια ότι και τις τρεις φορές δραπέτευσε με ισάριθμα μεγάλα σουτ στην εκπνοή.

Ε, κατόπιν όλων αυτών, μετανιώνω για τον πρόλογό μου και αναλογίζομαι πως αυτό το κάρβουνο μας αρέσει πολύ, έστω κι αν μουτζουρωνόμαστε!

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags