Facebook Pixel "Χατζηβρέττας ο Παππάς, ψυχολογικό ο Τζεντίλε - Δε μου άρεσε αυτό που έκανε ο Παπανικολάου"!
| 2017-01-31 22:00:00

"Χατζηβρέττας ο Παππάς, ψυχολογικό ο Τζεντίλε - Δε μου άρεσε αυτό που έκανε ο Παπανικολάου"!

του Γιώργου Κτενά
"Χατζηβρέττας ο Παππάς, ψυχολογικό ο Τζεντίλε - Δε μου άρεσε αυτό που έκανε ο Παπανικολάου"!

Την άποψη ότι περισσότερο από την απουσία του Σπανούλη ο Ολυμπιακός επηρεάστηκε περισσότερο από την απουσία του Λοτζέσκι, εξέφρασε μέσω του SportDog o Γιάννης Νάτου.
 

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην εμφάνιση των Ρίβερς - Σίγκλεντον, στον Γιάννη Μπουρούση που τα βρήκε σκούρα από τον Μιλουτίνοφ, στην απουσία των Καλάθη και Τζεντίλε για μεγάλο διάστημα από το παρκέ, αλλά και στους Πρίντεζη και Παπανικολάου, που ξεχώρισαν χθες την παρουσία τους.

Κύριε Νάτου, πώς είδατε το χθεσινό ντέρμπι;

"Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός μπήκε με σωστό προσανατολισμό στο παιχνίδι. Γνωρίζοντας ότι παίζει με προίκα 25 πόντους από το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Ασφαλώς ο τραυματισμός του Σπανούλη ανέτρεψε αρκετά πλάνα, ωστόσο οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός αγωνίζεται χωρίς τον ηγέτη του. Άρα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η απουσία του Λοτζέσκι, ο οποίος δίνει διαφορετική δυναμική προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε σε δύο παίκτες που είναι επιπέδου Final4 στην Ευρωλίγκα: Τον Ρίβερς και τον Σίγκλεντον. Έκαναν σπουδαία δουλειά, διαβάζοντας την αντίπαλη άμυνα και ό,τι αυτή έδινε. Το σημαντικότερο έχει να κάνει με τον Πασκυοάλ, ο οποίος διαφοροποίησε τη λογική του και έπαισε στον άσο με τον Τζέιμς και άφησε τον Καλάθη εκτός. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά, σε αυτό τον βαθμό, από τον προπονητή του Παναθηναϊκού".

Η εμφάνιση του Ρίβερς είναι, σήμερα, αντικείμενο σχολιασμού.

"Ο Ρίβερς είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ενώ δένει τόσο ηλικιακά όσο και αγωνιστικά με τον Παναθηναϊκό. Δε νομίζω ωστόσο ότι είναι μόνο ο εξολοθρευτής του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά είναι ένας ηγέτης που αναδεικνύεται μέσα από την ανάγκη που έχει ο Παναθηναϊκός να βρει νέους αστέρες στο παιχνίδι του".

Πώς είδατε την παρουσία του Σίγκλεντον;

"Ο Σίγκλεντον έχει τη μοναδική ιδιότητα να παίζει πρώτα για την ομάδα και στη συνέχεια να αναζητεί το σκορ. Κι αυτό ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για τον Σφαιρόπουλο, καθώς ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Μιλουτίνοφ δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει στην περιφέρεια. Σημείο από το οποίο ο Σίγκλεντον είχε 4 στα 5 τρίποντα. Ακριβώς δηλαδή τα ίδια ποσοστά με τα δίποντα που επιχείρησε".

Το σχόλιό σας για τον Παππά και την παρουσία του στην άμυνα;

"Ο Παππάς έχει καταλάβει ότι υπήρξαν διάφορες περιπτώσεις που αδίκησε τον εαυτό του, αλλα μπορεί να αναδειχτεί μόνο μέσα από το σύνολο. Είναι ενδεικτικό ότι με τον τρόπο που αγωνίζεται πλέον στην άμυνα, αναγκάζει τον Πασκουάλ να τον χρησιμοποιήσει. Κι αυτή είναι η μοναδική νοοτροπία που θα του επιτρέψει να αναδείξει και το αδιαμφισβήτητο επιθετικό του ταλέντο. Η περίπτωσή του μου θυμίζει τον Νίκο Χατζηβρέττα, ο οποίος από πρώτος σκόρερ στην Α1, έγινε αμυντικός εξολοθρευτής".

Στον πάγκο για μεγάλο διάστημα έμειναν οι Καλάθης και Τζεντίλε. Τι θα μπορούσαμε να πούμε για αυτή την επιλογή του Πασκουάλ;

"Ο Καλάθης είναι, αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, κουβάλησε την ομάδα μόνος του για ένα διάστημα τριών μηνών και είναι λογικό να εισέρχεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος./ Ο ίδιος απεχθάνεται τον πάγκο και η χρησιμοποίησή του μόλις για 8.33΄΄, θα λειτουργήσει μόνο προς όφελός του. Για τον εγωισμό του, δηλαδή, καθώς το θέμα είναι στο μυαλό του. Ο Τζεντίλε ταλαιπωρείται από ψυχολογικό θέμα, πολύ απλά γιατί η προσαρμογή του στα δεδομένα του Παναθηναϊκού αποδεικνύεται πιο δύσκολη από ό,τι ανέμενε ο ίδιος. Θα έχετε παρατηρήσει πως ενώ ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια χάλασε ακόμα και το σουτ του, η καμύπλη που δίνει στην μπάλα. Πρέπει να υπάρξει δουλειά με τον Ιταλό, για να βοηθήσει και να βοηθηθεί".

Πώς είδατε το δίδυμο Μιλουτίνοφ - Μπουρούση;

"Ο Μιλουτίνοφ απέδειξε για ποιον λόγο τον κράτησε ο Σφαιρόπουλος στην ομάδα. Προσωπικά δεν αμφέβαλα ποτέ για τη χρησιμότητά του, ωστόσο το ματσάρισμα στον Μπουρούση έβαλε δύσκολα στον κορυφαίο σέντερ της περσινής ευρωλίγκας. Κι αυτό είναι παράσημο για τον ψηλό του Ολυμπιακού. Έχω την αίσθηση πως αυτό το δίδυμο θα μας απασχολήσει σε μέγιστο βαθμό τις επόμενες φορές που θα βρεθούν αντιμέτωποι οι αιώνοι".

Αν ο Ολυμπιακός είχε στη σύνθεσή του τον Σπανούλη, θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη του ματς;

"Ο Σπανούλης δεν είχε αρχίσει καλά το ματς, ήταν άστοχος και μέτρησ 0 στα 4 σουτ μέχει εκείνο το σημείο. Δίχως πάντως κανείς να αποκλείει ότι θα μπορούσε να διορθώσει την εικόνα του. Είναι ο ηγέτης των των ερυθρόλευκων και, κατ' εμέ, ο τελευταίος σπουδαίος παίκτης του ελληνικού μπάσκετ. Κάτι το οποίο θα φανεί στον Ολυμπιακό όταν αποχωρήσει, με τον ίδιο τρόπο που φαίνεται φέτος η απουσία τού Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό".

Ο Πρίντεζης με τον Παπανικολάου ήταν χθες συγκινητικοί. Ποιο είναι το σχόλιό σας για την παρουσία τους;

"Ο Πρίντεζης έχει αναγκάσει τον κόσμο να του βγάλει το καπέλο, τόσο με τον τρόπο που αγωνίζεται όσο και με την ποιότητα που βγάζει ως άνθρωπος. Το γνωρίζει και ο ίδιος ότι τον έχω μέσα στην καρδιά μου, κυρίως από την εποχή που ο Ολυμπιακός τον έδινε δανεικό στην Ολύμπια Λάρισας, για να κάνει το αγροτικό του. Ο Παπανικολάου επέστρεψε στο σπίτι του, είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει πολυεπίπεδη δράση πάνω στο παρκέ και το μοναδικό που δεν μου άρεσε από την παρουσία του στο ντέρμπι ήταν η μουρμούρα του προς τους διαιτητές. Ο Παππάς είναι παίκτης που βρέθηκε στο ΝΒΑ, δεν χρειάζεται να μπολιάζεται με αρρωστημένες ελληνικές νοοτροπίες".

Να κλείσουμε με ένα σχόλιο για την παρουσία του κόσμου;

"Η ατμόσφαιρα στο Νίκος Γκάλης ήταν εκπληκτική χθες. Αυτή την εικόνα θέλω να δω και στο ΣΕΦ, αλλά και σε κάθε άλλο γήπεδο που κρίνεται κάποιος τίτλος". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags