Facebook Pixel Ατρόμητος στην Τρίπολη με τον Μανιάτη!
| 2017-02-11 20:14:00

Ατρόμητος στην Τρίπολη με τον Μανιάτη!

Ατρόμητος στην Τρίπολη με τον Μανιάτη!

Με τον Νταουντά να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, στη τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ατρόμητς έφυγε με το διπλό από την Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρα με 1-0. Ντεμπούτο έκανε ο Ρικάρντο Σα Πίντο στο πρωτάθλημα, αλλά και ο Γιάννης Μανιάτης που μπήκε αλλαγή!

Ο... άνεμος Σα Πίντο που πνέει πλέον στον Ατρόμητο κάνει τη διαφορά για τους Περιστεριώτες.

Οι «κυανόλευκοι» μετά το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο Ελλάδας, πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην Τρίπολη επί του Αστέρα (1-0) με σκόρερ τον Αμπιόλα Ντάουντα που συνεχίζει «καυτός», δείχνοντας ότι ο Ατρόμητος έχει χτυπήσει... φλέβα χρυσού.

Στηρίζοντας το παιχνίδι τους στη μεσοαμυντική λειτουργία και ποντάροντας πολλά στη δημιουργία στους Τόνσο, Λημνιό και Πλατέλλα, η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού «κλείδωσε» τους Αρκάδες και με... buzzer beater στο πρώτο ημίχρονο έβαλε το γκολ, το οποίο αποδείχθηκε και το κρίσιμο για την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Στο β' μέρος με σχετική άνεση ο Ατρόμητος κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, δεν κινδύνευσε σε καμία περίπτωση και πήρε μια νίκη-ανάσα, έπειτα από πέντε αγωνιστικές. Την ίδια στιγμή ο Αστέρας μένει χαμηλά στη βαθμολογία και χρειάζεται άμεσα νίκες για να μην προκύψουν κίνδυνοι για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ντεμπούτο με τον Ατρόμητο έκανε ο Γιάννης Μανιάτης που αποδοκιμάστηκε από τους λιγοστούς οπαδούς των γηπεδούχων.

Το ματς

Με μεγάλη όρεξη και με σαφή διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα του άνοιγε το δρόμο για τη νίκη άρχισε το ματς ο Αστέρας κόντρα στον Ατρόμητο, τη στιγμή που η ομάδα του Σα Πίντο είχε σαφή διάθεση να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την εστία της.

Βάσει της εικόνας, οι Περιστεριώτες δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, αφού προκαλούσαν πολλά προβλήματα στη δημιουργία παιχνιδιού για τους γηπεδούχους, ωστόσο ο Μανιάς ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος βάζοντας δύσκολα στους Φυτανίδη και Ζησόπουλο.

Στο 10' ο Έλληνας επιθετικός κινήθηκε πολύ έξυπνα στην πορεία της μπάλας έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Γιαννούλη, αλλά ο Γκορμπούνοφ ήταν σε καίρια θέση και έκανε μια εύκολη επέμβαση.

Η απάντηση ήταν άμεση, αφού ακριβώς στο επόμενο λεπτό, ο Τόνσο με μια μαγική ντρίπλα ξεδίπλωσε την αντεπίθεση της ομάδας του, την κατάλληλη στιγμή έδωσε την κάθετη πάσα στον Ντάουντα, αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο Ντοναρούμα που ήταν σε ετοιμότητα.

Από τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε «κλειδώσει» τον Αστέρα, μπορούσε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κυνηγήσει ένα γκολ που θα του επέτρεπε να θέσει νέα δεδομένα στο παιχνίδι και παραλίγο να το πετύχει στο 32', όταν ο Παντελιάδης με τα γνωστά χτυπήματα από τα πλάγια, βρήκε τον Ζησόπουλο που έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Ντοναρούμε είπε και πάλι «όχι».

Παρ' όλα αυτά, ο Αστέρας βρήκε ακόμα μια ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν από το πουθενά και λάθο υπολογισμό της άμυνας του Ατρόμητου, ο Μανιάς θέλησε να «κρεμάσει» τον Γκορμπούνοφ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα άφηναν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του β' ημιχρόνου, ο Ντάουντα όπως συστήθηκε και στα προηγούμενα ματς του Κυπέλλου, χτύπησε με τη μία επαφή, όταν βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή. Στις καθυστερήσεις ο Λημνιός ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και εκείνη βρέθηκε στα πόδια του Νιγηριανού, που με δυνατό σουτ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Αυτό το γκολ αποδείχθηκε καθοριστικό όχι μόνο για την εξέλιξη του ματς, αλλά και για την ψυχολογία των γηπεδούχων, που παρουσιάστηκαν φανερά επηρεασμένοι από το γκολ του Ντάουντα και τη χρονική στιγμή που αυτό επιτεύχθηκε. Από την εικόνα του β' μέρους, ήταν φανερό ότι οι Αρκάδες είχαν κυριευθεί από το άγχος και την πίεση, αφού προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με ανορθόδοξο τρόπο και συνεχόμενες σέντρες.

Η κατάσταση αυτή ήταν... βούτυρο στο ψωμί του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Ατρόμητου, καθώς Φυτανίδης και Ζησόπουλος είχαν βάλει στη... μέση τον Μανιά και έπαιρναν πολύ εύκολα τις κεφαλιές από τις συνεχόμενες μπαλιές στην καρδιά της περιοχής. Αποτέλεσμα ήταν η άμυνα των «κυανόλευκων» να μην κινδυνεύσει στο παραμικρό και τελικά πολύ πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν και οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τη νίκη, έπειτα από πέντε αγωνιστικές.
 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Δημούτσος (75' Ιωαννίδης), Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (64' Καλτσάς), Τσουκαλάς, Στανισάβλιεβιτς (83' Τσιλιανίδης), Μάσα, Φαρίνια, Μανιάς

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μπάγκα, Ούμπιντες, Λημνιός (85' Βασιλείου), Πλατέλλας (74' Κυριακίδης), Τόνσο (75' Μανιάτης), Ντάουντα.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Α' βοηθός: Βασίλειος Λάμπρου
Β' βοηθός: Γεώργιος Παλαμίδας
Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags