Facebook Pixel Έξαλλος Τίγρης - "Οι μ@λ@κες μάς καταστρέφουν, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, να πνιγούν όλοι..."!
| 2017-02-18 22:30:00

Έξαλλος Τίγρης - "Οι μ@λ@κες μάς καταστρέφουν, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, να πνιγούν όλοι..."!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έξαλλος Τίγρης - "Οι μ@λ@κες μάς καταστρέφουν, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, να πνιγούν όλοι..."!

Τρομερό το ξέσπασμα του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον sportdog για όσα συνέβησαν στο Αλεξάνδρειο και τρελό χώσιμο στον κόσμο: "Μπορούν οι ...μαμελούκοι και όχι εμείς"!

Άλλος ένας ελληνικός τελικός αμαυρώθηκε από επεισόδια και επιβεβαίωσε την ανικανότητα τόσο της πολιτείας για τη διοργάνωση ενός αγώνα παρουσία και των δύο πλευρών, όσο και την ύπαρξη απολίτιστων οπαδών.

Αυτό παρατηρεί μιλώντας στον SportDog o Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος δεν κατάφερε να δει το παιχνίδι, αφού την ίδια ώρα, ο Ηρακλής, τον οποίο κοουτσάρει, έπαιζε εκτός έδρας με τη ΓΣ Λαρισαίων (επικράτησε 82-74 για τη 18η αγωνιστική της Α2), αλλά πληροφορήθηκε όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, με την καθυστέρηση του τζάμπολ και την ένταση στο τέλος.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να μη σχολιάσει όσα συνέβησαν στο Nick Gallis Hall, τα οποία μαρτυρούν την αιώνια ύπαρξη της βίας στα γήπεδα, αυτού του μεγάλου προβλήματος του ελληνικού αθλητισμού.

"Μπορούν οι Τούρκοι και όχι εμείς"

"Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ο κόσμος πάει μπροστά και εμείς πάμε πίσω ολοταχώς", ήταν το αρχικό σχόλιο του "τίγρη" του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την αδυναμία διοργάνωσης ενός τελικού με την παρουσία των οπαδών και των δύο ομάδων.

"Όταν δεν μπορούν να συνυπάρξουν φίλαθλοι και από τις δύο μεριές, τι να σχολιάσουμε τώρα. Εδώ έχουν φτάσει οι Τούρκοι, οι μαμελούκοι, να κάνουν αγώνες επιπέδου και εδώ ντρέπεσαι. Βλέπεις ματς χωρίς διχτάκια στις μπασκέτες, κροτίδες να πέφτουν στο παρκέ και βεγγαλικά μεταξύ των οπαδών", τόνισε.

"Καταστρέφουν τον αθλητισμό"

Κληθείς να αποδώσει τα αίτια της της κατάστασης τα έχωσε στους οπαδούς. "Εδώ πρωταγωνιστής θέλει να είναι ο κόσμος. Θέλουν να φαίνονται αυτοί οι μ@λ@κες και καταστρέφουν τον αθλητισμό. Δεν κοιτάζω. Δεν θέλω να βλέπω. Συγχύζομαι. Κάθομαι και βλέπω το Κόπα Ντελ Ρέι, όπου παίζουν 8 ομάδες στην ίδια πόλη και ο κόσμος ειναι πολιτισμένος μέσα στο γήπεδο. Τα βλέπω αυτά και ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Είναι ντροπή. Να πάνε να πνιγούν όλοι", δηλώνει γεμάτος εκνευρισμό.

"Αυτούς δεν τους θέλει κανείς"

"Δεν μπορώ να καταλάβω. Πρωταγωνιστές ποιοι είναι στο γήπεδο; Οι οπαδοί ή οι παίκτες και οι προπονητές; Αλλού πάει ο κόσμος να χαρεί το παιχνίδι. Μόνο εδώ πάνε για να το χαλάσουν. Έχουν μία στρέβλωση, ότι αυτοί πρέπει να κάνουν κουμάντο στο παιχνίδι", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς, αν είχε επισημάνει το πρόβλημα, όταν είχε περάσει από τον πάγκο του Άρη, τόνισε: "Από τότε που ήμουν παίκτης, τα έλεγα, σε όλες τις ομάδες. Όσο πάει η κατάσταση εκτραχύνεται. Αυτούς τους φιλάθλους κανείς δεν τους θέλει, ούτε προπονητής ούτε παίκτης. Όταν το κράτος αδιαφορεί θα υπάρχει η κατάσταση αυτή και θα είμαστε εμείς οι θεατές".

"Δε φταίνε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Στο τέλος του ζητήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση, αν τα επεισόδια είναι μέρος του προβλήματος που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ και αφορά το δίπολο μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, το οποίο δεν μπορούν να σπάσουν οι άλλες ομάδες. 

"Να είμαστε δίκαιοι, μη μηδενίζουμε τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει μεγάλη επένδυση στο μπάσκετ. Οι πρόεδροί τους αγαπάνε τις επιτυχίες. Γιατί να το κακίζουμε αυτό; Παλαιότερα ήταν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, όταν έπαιζα εγώ στον Δικέφαλο. Ας βελτιώσουν και οι άλλοι τα οικονομικά τους και ας γίνουν πρωταγωνιστές. Δεν φταίνε τα επεισόδια για την κυριαρχία των «αιωνίων». Εγώ λέω πάντα την αλήθεια. Φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση στο μπάσκετ. Τα μικρά σωματεία δεν μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικά, όταν όλα τα έσοδα τα παίρνουν οι δυνατοί. Αυτό δεν συμβαίνει στο NBA, όπου ο τελευταίος διαλέγει πρώτος και υπάρχει πρόοδος. Εδώ τα λεφτά τα παίρνουν οι δυνατοί. Έχουν και μεγάλους χορηγούς και άντε να τους συναγωνιστείς", κατέληξε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags