Facebook Pixel Απίστευτο: Τη ...μισή ΑΕΚ ήθελε ο Ολυμπιακός - Διαβάστε αυτό το θέμα και θα τρίβετε τα μάτια σας!
| 2017-02-19 11:00:00

Απίστευτο: Τη ...μισή ΑΕΚ ήθελε ο Ολυμπιακός - Διαβάστε αυτό το θέμα και θα τρίβετε τα μάτια σας!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Απίστευτο: Τη ...μισή ΑΕΚ ήθελε ο Ολυμπιακός - Διαβάστε αυτό το θέμα και θα τρίβετε τα μάτια σας!

Τρελό στοιχείο ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι! Ο SportDog ανοίγει τον φάκελο των παικτών που ντύθηκαν στα κιτρινόμαυρα, αλλά προηγουμένως ή τους ήθελαν ή τους απέρριψαν οι «ερυθρόλευκοι».

Πολλοί Έλληνες οπαδοί κατηγορούν τον Ολυμπιακό, ότι αποκτά ποδοσφαιριστές μόνο και μόνο για να μην καταλήξουν στους αντιπάλους του. Το πόσο αληθές ή ψευδές είναι αυτό, θα το κρίνει η ιστορία και ο φίλαθλος κόσμος. Υπάρχουν όμως πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στην «ερυθρόλευκη» μεταγραφική λίστα, στην πορεία όμως κατέληξαν σε άλλη ομάδα από τους Big 4 του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός ο SportDog άνοιξε το φάκελο αυτών των υποθέσεων που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί κρύβουν πλούσιο και πιπεράτο παρασκήνιο. Όπως φαίνεται, από τα στοιχεία, η Ένωση διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της 7 ποδοσφαιριστές που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν ή ακόμα πιο παλιά στο στόχαστρο των Πειραιωτών. Οι πρώην... ερυθρόλευκοι στόχοι μάλιστα, θα μπορούσαν να ήταν περισσότεροι, αν ο δεν είχε αποδεσμευτεί ο Λέσκοτ, ο οποίος είχε προταθεί στο λιμάνι, αλλά απορρίφθηκε για τους γνωστούς λόγους.

Ο «Μπάκα» και τα γραπτά που μένουν

Ήταν δεδομένο, ότι η υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα θα γινόταν μεταγραφικό σίριαλ. Είχαν γραφτεί πολλά για τον ποδοσφαιριστή. Τον Μάιο του 2016 «ερυθρόλευκες» πηγές έφεραν τον παίκτη ως κλεισμένο από τον Ολυμπιακό, ο οποίος τα είχε βρει με τον Πανιώνιο σε αντίθεση με την ΑΕΚ που μίλησε κατευθείαν με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος τότε ήταν ελεύθερος να συζητήσει για το μέλλον του με όποια ομάδα ήθελε. Η εξέλιξη της ιστορίας είναι γνωστή. Η Ένωση έντυσε στα κιτρινόμαυρα τον Κορίνθιο άσο, ο οποίος δεν ήθελε να φορέσει με τίποτα ερυθρόλευκη φανέλα και οι Πειραιώτες διέψευσαν ακόμα και ότι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του. Τα γραπτά όμως μένουν, αν και μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί ο Ολυμπιακός που δεν τον πήρε. Στον Δικέφαλο δεν έχει ενθουσιάσει και αυτό που λέγεται για τον «Μπάκα» είναι, ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας.

Μπάρκα-ρε για αλλού

Το ξέρετε, ότι ο τερματοφύλακας που θα υπερασπιστεί τα δοκάρια της ΑΕΚ στο ντέρμπι είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού; Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν έναν τερματοφύλακα προκειμένου ο Καπίνο, που προοριζόταν ως βασικός, να έχει ανταγωνισμό κάτω από τα γκολπόστ. Με προσωπικές κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, η Ένωση «έψησε» τον νεαρό, Βασίλη Μπάρκα, για τον οποίο ο Ατρόμητος είχε απορρίψει πρόταση του ΠΑΟΚ και τον έφερε στην Ένωση. Ο μικρός είναι καλός τερματοφύλακας αλλά φάνηκε, από το γκολ που δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη, με τον Ηρακλή, ότι έχει έλλειψη τόσο εμπειρίας όσο και σοβαρότητας.

Λάζαρε δέβρω έξω

Ο Χριστοδουλόπουλος είχε απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν τον Ολυμπιακό. Το όνομα του Λάζαρου όμως επέστρεψε στην «ερυθρόλευκη» επικαιρότητα τον περασμένο Ιούνιο, με τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής να υποστηρίζουν, ότι η ομάδα του λιμανιού θα έκανε κίνηση για την απόκτηση του τότε παίκτη της Βερόνα, σε περίπτωση που κρινόταν αναγκαία η απόκτηση, όχι ενός αλλά δύο ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις πτέρυγες. Εκείνη την περίοδο όμως ενδιαφερόταν και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο παίκτης κατέληξε στην ΑΕΚ. Σίγουρα, ο Λάζαρος δεν έχει δικαιώσει στο 100% όσους εισηγήθηκαν για την απόκτησή του.

Έκλεψε τον ηγέτη

Τον Ιούλιο του 2013 τα ΜΜΕ, τόσο τα αντικειμενικά όσο και τα οπαδικά που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό υποστήριζαν, ότι ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Πέτρο Μάνταλο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει τον Κολοβό που δεν του βγήκε στην πορεία και είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους στην ελληνική αγορά προκειμένου να στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό τους με Έλληνες παίκτες σε μικρή ηλικία. Οι Πειραιώτες σκόπευαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να τον αποκτήσουν και να τον αφήσουν στην Ξάνθη ως δανεικό. Την ίδια εποχή όμως, η ΑΕΚ που τότε αγωνιζόταν στη Γ' Εθνική κινήθηκε άμεσα, τα βρήκε με τον Χρήστο Πανόπουλο και τον έκλεισε για τη χρονιά που θα ανέβαινε στη Football League. Ο Μάνταλος μέχρι στιγμής έχει πιάσει τα λεφτά της μεταγραφής του, έχει γίνει ο ηγέτης της Ένωσης, αν και φέτος έχει ισχυρά σκαμπανεβάσματα.

Τον έχασε ο Ολυμπιακός, κάτι ήξερε ο ΠΑΟΚ που δεν πήρε Πατίτο

Ο Πατρίτσιο Ροντρίγκες ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που είχε απασχολήσει έντονα τον Ολυμπιακό. Το 2012 είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις ερυθρόλευκες εφημερίδες, που τον αποκαλούσαν παιχταρά και μάγο και θεωρούσαν σίγουρη τη μεταγραφή στο λιμάνι. Βλέπετε, η Ιντεπεντιέντε είχε μία σημαντική οφειλή προς τον Ολυμπιακό, περίπου 800.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Λιονέλ Νιούνιες και εμφανιζόταν να έχει στείλει λίστα στους Πειραιώτες με το μήνυμα: «Διαλέξτε όποιον παίκτη θέλετε κι από το ποσό της μεταγραφής θα αφαιρέσουμε το χρέος». Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ξεχώρισαν τον νυν παίκτη της ΑΕΚ, ο οποίος τότε κοστολογούνταν περί τα 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο Ολυμπιακός εμφανιζόταν να τα έχει βρει σε όλα με την πλευρά του παίκτη και η μεταγραφή έδειχνε να είναι τελειωμένη, πριν όμως σκάσει η πρόταση της Σάντος, όπου κατέληξε ο παίκτης και μεγαλούργησε δίπλα στον Νεϊμάρ.

Τη συμπαρουσία του με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ο Αργεντινός θα πρέπει να την έχει γραμμένη ψηλά-ψηλά στο βιογραφικό του. Γιατί η συνέχεια της καριέρας του δεν είχε ανάλογη πορεία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τον Γενάρη του 2015, όταν αγωνιζόταν δανεικός στη Τζοχόρ Μαλαισίας, ενδιαφέρθηκε και ο ΠΑΟΚ για τον Πατίτο, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε στην Τούμπα. Το καλοκαίρι του 2016 τον πήρε η ΑΕΚ. Απ'την μέχρι στιγμής εικόνα του Αργεντινού, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι κάτι ήξεραν οι Θεσσαλονικείς που δεν κινήθηκαν για την απόκτησή του. Πρόκειται για παίκτη με πολύ καλά χαρακτηριστικά, ντρίμπλα, σουτ, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να ακολουθήσει την τακτική της ομάδας. Συν τοις άλλοις, είναι εντελώς ασόβαρος, κάτι που φάνηκε στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, όταν χτύπησε εκτός φάσης των Φιγκέιρας και τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές. Γι'αυτό τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κανένας άλλος ευρωπαϊκός σύλλογος να τον αποκτήσει.

Ήθελε και άλλον τερματοφύλακα

Τη σεζόν 2013-2014 ο Γιάννης Ανέστης είχε πραγματοποιήσει εκπληκτικές εμφανίσεις υπερασπιζόμενος την εστία του Πανιωνίου. Μάλιστα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη (αλλά και στο Καραϊσκάκη), ο ψηλός είχε κατεβάσει ρολά, ανοίγοντας την όρεξη των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι από τον Γενάρη του 2014 προσπαθούσαν να τον φέρουν στο λιμάνι. Ο Ανέστης προτίμησε την ΑΕΚ, όπου ήταν ο βασικός τερματοφύλακάς της στη Β' Εθνική, την περίοδο 2014-2015. Την πρώτη χρονιά της Super League έχασε τη θέση του βασικού από τον Μπαρόχα, βοήθησε όμως την ομάδα του στην κατάκτησή του Κυπέλλου. Φέτος λόγω ενός σοβαρού λάθους και γκολ που δέχτηκε στο ματς με τον Ατρόμητο έχασε ξανά τη θέση του, κάτι που δεν θα γίνει στην περίπτωση του Μπάρκα για το απαράδεκτο τέρμα που έφαγε στο Καυταντζόγλειο.

Και όμως, ο Ολυμπιακός ήθελε... Βίλα!

Αυτήν την περίπτωση σίγουρα δεν θυμάστε! Τον Μάιο του 2011 ο γενικός διευθυντής της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, είχε αποκαλύψει, ότι ο Ολυμπιακός, μετά το τέλος του Ραούλ Μπράβο, είχε ζητήσει τον δανεισμό του Ντίντακ Βίλα που τότε αγωνιζόταν στους ροσσονέρι. Ο Ισπανός θεωρούταν μεγάλο ταλέντο εκείνη την εποχή. Μάλιστα οι Ιταλοί είχαν πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ στην Εσπανιόλ για να τον αποκτήσουν. Οι Μιλανέζοι φέρονταν τότε, ότι δέχτηκαν την προσφορά του Ολυμπιακού, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν εκείνη την εποχή, ότι ο εκπρόσωπος του παίκτη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην συμφωνία των δύο ομάδων, αφού προτιμούσε την περίπτωση του Ολυμπιακού για τον πελάτη του. Μάλιστα λεγόταν τότε, ότι τόσο ο Ερνέστο Βαλβέρδε όσο και Εντουάρντο Μαθία επιθυμούσαν διακαώς ην ένταξη του Ντιντάκ Βιλά στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Πώς χάλασε όμως η υπόθεση για τον Ολυμπιακό, αφού οι επαφές ήταν τόσο προχωρημένες; Η υπόθεση δυσκόλεψε σε σημαντικό βαθμό για τους Πειραιώτες, κυρίως λόγω της πρόθεσης της διοίκησης της Μίλαν να παραχωρήσει τον αριστεροπόδαρο μπακ σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως είναι η «Πριμέρα Ντιβιζιόν». Ήθελαν ο παίκτης να βελτιωθεί και να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες, που θα τον βοηθούσαν στην εξέλιξη της καριέρας του. Ο Ντίντακ εν τέλει πήγε δανεικός στην Εσπανιόλ και πριν μείνει ελεύθερος και καταλήξει στην ΑΕΚ το 2015-2016, πέρασε από Μπέτις και Εϊμπάρ. Όπως φαίνεται, για να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα αντί σε ισχυρότερο, μάλλον ο παίκτης δεν εξελίχθηκε. Δεν είναι κακός παίκτης. Φιλότιμος είναι, αλλά δεν έχει σταθερότητα, κάνει και πολλά λάθη που έχουν κοστίσει στην άμυνα. Οι ΑΕΚτζήδες ομολογουμένως έχουν δει πολύ καλύτερους αριστερούς οπισθοφύλακες στο παρελθόν. Αν και κανένας δεν έχει περάσει σε ποδοσφαιρική αξία τον Μιχάλη Κασάπη.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags