Facebook Pixel Χαμός με την κατάθεση Κωνσταντίνου για Σισέ και Μαρινάκη!
| 2017-02-28 19:35:00

Χαμός με την κατάθεση Κωνσταντίνου για Σισέ και Μαρινάκη!

Χαμός με την κατάθεση Κωνσταντίνου για Σισέ και Μαρινάκη!

«Είδα τον Μαρινάκη να βρίζει τον Σισέ έξω από τη φυσούνα και μετά του έριξαν δύο μπουνιές στην πλάτη – Ούτε ο Σισέ δεν τα λέει αυτά, να ανασκευάσει, αλλιώς θα πρέπει να κινήσουμε την αυτόφωρο διαδικασία με την κατηγορία της ψευδορκίας»…

Για παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη έξω από τη φυσούνα του «Γ. Καραϊσκάκης», μετά το τέλος του «αιώνιου» ντέρμπι, τον Φλεβάρη του 2011, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, στην κατάθεσή του στην πολύκροτη δίκη του Σισέ με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε πως είδε τον κ. Μαρινάκη να προπηλακίζεται με τον Σισέ και πως ένας σεκιούριτι έδωσε δύο μπουνιές στον Γάλλο στην πλάτη του! Τα λεγόμενα του προκάλεσαν ωστόσο την αντίδραση των δικηγόρων της πλευράς Μαρινάκη, οι οποίοι του ζήτησαν να ανασκευάσει, αλλιώς θα πρέπει να κινήσουν την αυτόφωρο διαδικασία με την κατηγορία της ψευδορκίας!


Ακολουθούν, κάποια από τα λεγόμενα του Βασίλη Κωνσταντίνου στην κατάθεσή του...

«Ο αγώνας τελείωσε και οι περισσότεροι Έλληνες παίκτες έτρεξαν προς τη φυσούσα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Ο Σισέ δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει και για αυτό πήγαινε περπατώντας. Δεν περίμενε ότι θα μπουν μέσα οι οπαδοί και θα γίνουν όσα έγιναν και δυσφήμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μαρινάκης είναι απορίας άξιο πώς βρισκόταν εκεί χωρίς διαπίστευση από τη Superleague και πώς γίνεται ένας ηγέτης, όπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, με τέτοια συμπεριφορά να μην προκαλεί. Ήταν ο κ. Μαρινάκης στην είσοδο της φυσούνας και προπηλακιζόταν με τον Σισέ.

Πήγαν ποδοσφαιριστές να τραβήξουν τον Σισέ και στη συνέχεια άνθρωποι της ασφάλειας και τους χτυπήσανε. Είδα τον κ. Μαρινάκη να βρίζει στα εγγλέζικα τον Σισέ έξω από τη φυσούσα. Υπήρχε αντίδραση από τον Σισέ προς τον Μαρινάκη, και εκείνη την ώρα, είδα έναν σεκιούριτι να δίνει στην πλάτη δυο μπουνιές στο Σισέ. Αν τον είχε βρει στο πρόσωπο θα είχαμε άλλα
».

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Σοφός σε παρέμβαση που έκανε, ανέφερε:

«Όσα λέει ο κ. Κωνσταντίνου είναι αντίθετα από όσα λέει ο κ. Σισέ. Αυτή η αναφορά, ότι ο κ. Μαρινακης προπηλάκισε τον κ. Σισέ τρία μέτρα από τη φυσούσα, είναι ψευδή. Όπως και το γεγονός πως παρότρυνε τους οπαδούς να το κάνουν. Ο κ. Σισέ στην κατάθεσή του είπε ότι δεν υποκίνησε ο κ. Μαρινάκης τον κόσμο, άρα είναι δικαίωμά μου να ζητήσω να ανασκευάσει όσα είπε, αλλιώς θα πρέπει να κινήσουμε την αυτόφωρο διαδικασία με την κατηγορία της ψευδορκίας».

Ο κ. Κωνσταντίνου συνέχισε, ωστόσο και αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατούσε, γενικότερα, στο γήπεδο:

«Μετά το 2010 οι παράγοντες που ήρθαν έβαλαν το ''εγώ'' τους πάνω από την ομάδα. Και η ένταση αυξήθηκε. Υπήρχαν πάντα σε τέτοια παιχνίδια ιδιαιτερότητες. Πάντα, όμως, ανάλογα τους εκάστοτε παράγοντες που διοικούν τις ομάδες, υπήρχαν και αντίστοιχες συμπεριφορές.

Για τα μέτρα ασφαλείας υπεύθυνη είναι η ομάδα που είναι γηπεδούχος, βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, αλλά και της Σούπερ Λίγκας. Εκτός γηπέδου υπεύθυνη είναι η αστυνομία. Εντός είναι η εταιρία ιδιωτικής ασφαλείας.

Από την ώρα που πήγε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, η κατάσταση ήταν εκρηκτική. Υπήρχαν άνθρωποι του Ολυμπιακού, όπως ο κ. Θεοδωρίδης και ο κ. Καραπαπάς, που φώναζαν ''και θα σας κάνουμε και θα σας δείξουμε'', για να ρίξουν το ηθικό της ομάδας. Ο κ. Μαρινάκης δεν έβρισε, η αλήθεια είναι. Αυτά που γράφονται στο φύλλο αγώνα δεν είναι ακριβώς όπως είναι η εικόνα του γηπέδου. Για τον α ή β λόγο οι διαιτητές δεν γράφουν την πραγματικότητα, για να μην έχουν επιπτώσεις. Συνήθως, γίνεται διπλός και τριπλός έλεγχος των φιλάθλων.

Υπάρχουν άνθρωποι λίγοι, αλλά πηγαίνουν με σκοπό να δημιουργήσουν θέμα. Το πρόβλημα με τους σεκιούριτι είναι ότι πρέπει να έχουν ταυτότητα και πιστοποιητικό. Οι εταιρίες αυτές παίρνουν κάποιους με πιστοποίηση και κάποιους χωρίς. Το μέτρο που δεν τηρήθηκε καθόλου είναι ότι όταν έφτασε η ομάδα του Παναθηναϊκού στο γήπεδο και προς τα αποδυτήρια δεν υπήρχαν σεκιούριτι, παρά μόνο άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ο Σισέ δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει και για αυτό πήγαινε περπατώντας. Δεν περίμενε ότι θα μπούνε μέσα και θα γίνουν όσα έγιναν και δυσφήμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φταίνε όλοι, αλλά, συνήθως, φταίει ο ηγέτης, εκείνος δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές. Δεν έχω εικόνα για όσα συνέβησαν από την ώρα που μπήκαμε στα αποδυτήρια και μετά. Λέω ότι καλά έκανε και ήταν εκεί, αλλά δεν θα έπρεπε η συμπεριφορά του να είναι αυτή προς τον Σισέ, γιατί προκάλεσε και τα όσα έκαναν αυτοί που μπήκαν μέσα. Θα μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Θα μπορούσε να προφυλάξει τον Σισέ
».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags