Facebook Pixel ΑΕΚ στο Πριγκιπάτο θα είναι ωραία… με την πρόκριση παρέα!
| 2017-02-28 22:36:00

ΑΕΚ στο Πριγκιπάτο θα είναι ωραία… με την πρόκριση παρέα!

ΑΕΚ στο Πριγκιπάτο θα είναι ωραία… με την πρόκριση παρέα!

Τη νίκη με 69-68 πήρε η ΑΕΚ κόντρα στη Μονακό, δίχως όμως με τη διαφορά που θα ήθελε, έχοντας πλέον πολύ δύσκολο ματς στη Γαλλία για το δεύτερο… ημίχρονο της φάσης των “16” του Champions League.

Οι Γάλλοι με λίγα δευτερόλεπτα να απομένουν έκαναν με τρίποντο το 69-68, παίρνοντας ωστόσο την απόφαση να μην… διεκδικήσουν τη νίκη κάνοντας φάουλ, δεδομένου το πως μπορεί να μην ευστοχούσαν στην τελευταία επίθεση και να χάσουν με μεγαλύτερη διαφορά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που “άνοιξαν” το σκορ της αναμέτρησης, χάρη στον Ουατάρα, ο οποίος “χτύπησε” στον αιφνιδιασμό κι έκανε το 0-2, για να απαντήσουν οι Μαυροειδής και Ούκιτς (4-2), ενώ ο Ζακ Ράιτ έγραψε το 4-4.

Οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν (4-6), ωστόσο ο Δημήτρης Μαυροειδής με 1/2 βολές έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ που πήρε, μαζί με τον Μάικλ Ντίξον έκαναν το 7-6 για την “Ένωση”, η οποία στα επόμενα λεπτά “ζεστάθηκε” και με τον Ντούσαν Σάκοτα να… ξεσπάει φτάνοντας σε 3.30 λεπτά τους 10 πόντους πήρε προβάδισμα 9 πόντων (22-13). Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες του Ζβέζνταν Μίτροβιτς μείωσαν σε 22-15 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν, με τον Ντίξον να “γράφει” το πρώτο του τρίποντο κάνοντας το 27-16 και τη Μονακό να προσπαθεί από πολύ νωρίς να “επιστρέψει” στο παιχνίδι, αρχής γενομένης από το 27-19 που διαμόρφωσε ο Σούλερ.

Παρόλο το σχετικά κακό τους ξεκίνημα οι Γάλλοι με μία τρομερή αντεπίθεση όχι απλώς μείωσαν αλλά στη συνέχεια με τρίποντο του Γκλάντιρ και 2/2 βολές του Ντέιβις ισοφάρισαν την ΑΕΚ (30-30), πηγαίνοντας μάλιστα στ’ αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ (34-35).

Στο δεύτερο μέρος η Μονακό κατάφερε μέχρι ένα σημείο να επιβάλει το ρυθμό της και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη των γηπεδούχων να πάρει προβάδισμα 7 πόντων (36-43), τη στιγμή που οι παίκτες του Ζντοβτς… πείσμωσαν μειώνοντας -προσωρινά- σε απόσταση “αναπνοής” (45-46). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν ξανά τα κενά διαστήματα της ΑΕΚ, η οποία από το 46-53 κατάφερε να “κλείσει” την τρίτη περίοδο ούσα στο -3 (50-53).

Μπαίνοντας στα τελευταία 10 και καθοριστικά λεπτά, ο Ζακ Ράιτ με τρίποντο διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του (50-56). Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που με δίποντο σημείωσε το 52-56 δίνοντας ώθηση στους υπόλοιπους “κιτρινόμαυρους” και κυρίως στον Ούκιτς, ο οποίος με 7 διαδοχικούς πόντους (2/2 βολές, 1 δίποντο, 1 τρίποντο) έφερε για πολλοστή φορά το ματς στα ίσα (60-60). Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας κι ενώ παρέμεναν μόλις λίγα λεπτά για το φινάλε, ο Ελονού με κάρφωμα και ο Λαρεντζάκης με απόλυτη ψυχραιμία πίσω από τη γραμμή των βολών διαμόρφωσαν το +2 (67-65) για την “Ένωση”.

Η Μονακό σκοράροντας με το… σταγονόμετρο στις τελευταίες φάσεις έδειχνε πως δύσκολα θα ανατρέψει την κατάσταση, αναγκάζοντας τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ προκειμένου να οργανώσει την επίθεση των παικτών του δίχως, όμως, αποτέλεσμα καθώς ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δεν υπολόγισε στον Ελονού, ο οποίος σταμάτησε με κόψιμο τον Ζακ Ράιτ.

Ο Μάικλ Ντίξον ανέλαβε δράση κερδίζοντας το φάουλ και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το +4 για την ΑΕΚ (69-65), προτού ο Σούλερ με τρίποντο (69-68) κάνει πραγματικό “θρίλερ” το ματς 19.6 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αναγκάζοντας αυτήν τη φορά τον Γιούρι Ζντοβτς να πάρει τάιμ άουτ. Ο Ντόνι ΜακΓκραθ σπατάλησε όλη την επίθεση, δεν ευστόχησε και το ματς ολοκληρώθηκε με την “Ένωση” να παίρνει τη νίκη (69-68) στο κλειστό του “Νίκος Γκάλης”.

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags