Facebook Pixel Ο... κορυφαίος φέτος δεν είναι ωραίος!
| 2017-03-02 00:10:00

Ο... κορυφαίος φέτος δεν είναι ωραίος!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ο... κορυφαίος φέτος δεν είναι ωραίος!

Ο SportDog καταγράφει τις κακές διαιτησίες του Σιδηρόπουλου. Που θύμισε Παπουτσέλη και γιατί φωνάζουν από τον Πειραιά μέχρι το... Παρίσι για τον ρέφερι από τα Δωδεκάνησα;
 

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι κατά γενική ομολογία ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής. Μάλιστα σύμφωνα με το blog "The 3rd team" (footballrefereeing.blogspot.gr) βρίσκεται στην 25η θέση της κατάταξης των διαιτητών παγκοσμίως και ανήκει στην κατηγορία των ελίτ της ΟΥΕΦΑ.

Φέτος όμως ο διεθνής ρέφερι δεν τα πάει πολύ καλά. Το πέναλτι με την αποβολή του Μπανανά στο ματς του Πλατανιά με την ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου πρόσθεσε άλλη μία κακή απόφαση στις φετινές του εμφανίσεις.

Ποιες άλλες φορές πρoκάλεσε παράπονα με τα σφυρίγματά του ο Θεσσαλονικιός διαιτητής του συνδέσμου Δωδεκανήσων; Ο Sportdog θυμάται τα παιχνίδια και τις αποφάσεις που ξεσήκωσαν πολλές συζητήσεις. Πιστέψτε μας είναι αρκετά. Γιατί ο Σιδηρόπουλος, ως κορυφαίος, τοποθετήθηκε στα μεγάλα παιχνίδια της Super League. Εκεί που έκαιγε η μπάλα και χρειαζόταν ένας διαιτητής με εμπειρία.

Στο ντέρμπι των «αιωνίων» ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα 3-0. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν είχε παράπονα από τον κορυφαίο ρέφερι. Οι «ερυθρόλευκοι» φωνάζουν για το πέναλτι που έδωσε για ανατροπή του Βιγιαφάνιες (το έχασε ο Λεντέσμα), ενώ στο ματς με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη δεν είδε ούτε αυτός, ούτε ο βοηθός του, το χτύπημα του Πατίτο στον Φιγκέιρας. Στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οι «ασπρόμαυροι» πήραν τη νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ, το οποίο προήλθε από μία φάση που η μπάλα είχε βγει άουτ.

Φωνάζουν και στον νομό Ροδόπης για τον Σιδηρόπουλο. Στον αγώνα Πανιώνιος-Ξάνθη (κέρδισε 2-0 ο ιστορικός) θύμισε Παπουτσέλη. Ο λόγος; Κατελόγισε πέναλτι (υπέρ των γηπεδούχων) σε ανατροπή που έγινε εκτός περιοχής.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Σιδηρόπουλος έκανε γκάφα και σε διεθνή αγώνα! Είχε διευθύνει την αναμέτρηση της Παρί με τη Λουντογκόρετς για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε εκείνο το παιχνίδι, στο Παρίσι, δεν είδε πέναλτι σε χέρι των Βούλγαρων. Έτσι οι Γάλλοι εξαιτίας του Έλληνα διαιτητή δεν πήραν τους τρεις βαθμούς, αφού αν θυμάστε, το ματς έληξε ισόπαλο 2-2.

Απ' ότι φαίνεται αυτή δεν είναι καλή χρονιά για τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Μπορεί να είναι ο κορυφαίος, αλλά φέτος δεν είναι τόσο ωραίος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags