Facebook Pixel Αδυνατίστε γιατί καιροφυλακτεί ο καρκίνος!
| 2017-03-02 00:45:00

Αδυνατίστε γιατί καιροφυλακτεί ο καρκίνος!

Αδυνατίστε γιατί καιροφυλακτεί ο καρκίνος!

Ό,τι έκανε παλιά το τσιγάρο και το στρες, τώρα το κάνει η παχυσαρκία. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο προστίθενται στη λίστα με τους πιο βαρείς, που κινδυνεύουν να αναπτύξουν καρκίνο. Έλληνες ερευνητές βρήκαν, μάλιστα, ότι το υπερβάλλον βάρος σχετίζεται με 11 μορφές της ασθένειας.

Αν αυτό δεν μας κινητοποιήσει να προσπαθήσουμε να αδυνατίσουμε, δεν ξέρω τι μπορεί...

Τα άκρως ανησυχητικά ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση British Medical Journal και σύμφωνα με τους Έλληνες επιστήμονες μέχρι και 25.000 περιστατικά καρκίνου τον χρόνο θα μπορούσαν να προληφθούν, εάν οι άνθρωποι διατηρούσαν ένα υγιές βάρος.

Οι ειδικοί κάνουν, πλέον, λόγο για "ισχυρές ενδείξεις" ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με ορισμένες μορφές καρκίνου, κυρίως του πεπτικού συστήματος και όσων σχετίζονται με τις ορμόνες, ενώ για άλλα είδη της νόσου τα στοιχεία είναι - προς το παρόν, τουλάχιστον - ανεπαρκή. Όπερ σημαίνει καρκίνοι του εντέρου, του παγκρέατος, των νεφρών, της μήτρας, του μαστού, των ωοθηκών, του μυελού των οστών, του παχέος εντέρου, των χοληφόρων οδών, του ενδομητρίου, του οισοφάγου... Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο healthmag.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags