Facebook Pixel "Αυτό που είδα στην Τούμπα, δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία 10 χρόνια, πιο πολλές ήταν οι νοικοκυρές"!
| 2017-03-03 10:45:00

"Αυτό που είδα στην Τούμπα, δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία 10 χρόνια, πιο πολλές ήταν οι νοικοκυρές"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αυτό που είδα στην Τούμπα, δεν έχει συμβεί ξανά τα τελευταία 10 χρόνια, πιο πολλές ήταν οι νοικοκυρές"!

Απίθανα πράγματα από τον Κωστή Ραπτόπουλο στον sportdog! Ποιος είναι ο "αστείος" του ΠΑΟΚ και ποιος ο "μπούφος" του Ολυμπιακού; Τι βλέπει για το μεγάλο ντέρμπι; Άπαιχτος...

Απεδείχθη ότι οι μεγάλες ομάδες σηκώνουν αυτές τον προπονητή και όχι ο προπονητής αυτές. Σημαίνει ότι όσο μπούφος και να είναι ένας προπονητής τελικά κάτι μπορεί να μαθει. Μιλώ για τον Μπέντο, ο οποίος ξεκίνησε με ένα 4-4-2, για άλλη μια φορά. Όσα 4-4-2 έχει παίξει, ο άνθρωπος έχει καταρρακωθεί. Είτε με την Κέρκυρα, είτε με τη Λάρισα, δεν έχει κάνει νίκη με αυτό το σύστημα. Βέβαια, είναι τυχερός γιατί βρήκε απέναντι έναν Ατρόμητο με έναν 35χρονο χαφ, τον Ουμπίδες και τον Μανιάτη, ο οποίος δεν έχει ρυθμό. Οπότε την αδυναμία του στα χαφ και την αναλογία του τρεις με δύο που ήταν ο Ατρόμητος (ενώ ο Ολυμπιακός είχε Ανδρούτσο-Ρομαό) δεν φάνηκε.

Επίσης, ο άνθρωπος αυτός τρώγοντας το γκολ τού ήρθε η έμπνευση να παίξει αυτό που πρέπει να παίζει, δηλαδή το 4-2-3-1 με τον Φορτούνη. Έβαλε το σωστό φορ, τον Ανσαριφάρντ από την αρχή. Ο Φορτούνης έχει πάρει τα πάνω του και μπαίνει στο ματς. Εκείνη τη στιγμή πέφτει βιολογικά ο Μανιάτης. Και ο Ούμπιδες στα 35 όσο και να τρέξει, όσο ταχυδυναμικός να είναι, είναι λογικό να χάνει αναπνοές. Από τη φύση του έχοντας πιο επιθετικό ρόλο, έχασε μαρκαρίσματα ο Ατρόμητος.

Μεγάλη βλακεία

Δεν πρέπει να παρανοήσουμε ότι ο Ατρόμητος έχασε την ευκαιρία να χτυπήσει τον Ολυμπιακό χαμηλά. Είναι μία ομάδα κοντών και γρήγορων ποδοσφαιριστών με ταχύτητα. Μετά το 1-0 πήγε να παίξει τον Ολυμπιακό μποξ του μποξ. Αυτο ήταν μεγάλη βλακεία. Έχοντας Λημνιό, Πλατέλλα, Ούμπιδες και μπροστά Τόνσο-Νταούντα θα μπορούσε να φύγει στην κόντρα και να χτυπήσει στην αδυναμία τον Ολυμπιακό. Δηλαδή στον Ντα Κόστα, χωρις τον νταή χαφ, τον Μιλιβόγεβιτς.

Ο Ατρόμητος έβγαλε τα μάτια του μετά το 1-0. Παίζοντας μποξ του μποξ έφαγε στη μεγάλη του αδυναμία, που είναι ο αέρας, τα δύο γκολ. Είναι η πιο κοντή ομάδα του πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσεις τον Ζησόπουλο, έχει Κυβρακίδη κάτω από 1,70, Κατράνη κοντό, Μανιάτη κάτω απο 1,77, Ούμπιδες 1,70 και Πλατέλλα... ένα και αφαλό. Ο Γκορμπούνοφ μου θύμιζε, τον Βούρο τον ηθοποιό, όταν έκανε τον πυροσβέστη.

Μπελάδες στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός μετά το 55' είχε εξαιρετικό κοουτσάρισμα! Με Φορτούνη δεκάρι και αργότερα τον Ρέτσο που μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν τρίτο σέντερ μπακ, όταν αποβλήθηκε ο Ντα Κόστα. Βλέποντας αυτόν τον Ολυμπιακό στο χώρο, με τον Ελιουνουσι, τον Φορτούνη, τον Μανθάτη, τον Σεμπά και τον γρήγορο Ανσαριφάρντ, βλέπω ότι αν ο ΠΑΟΚ του δώσει χώρο στην Τούμπα θα βρει μπελάδες παρόμοιους με τα προβλήματα που βρήκαν οι Τουρκαλάδες στο πρόσφατο 0-3. Αυτό σημαίνει ότι αν έχει δράμι μυαλό ο προπονητής του Ολυμπιακού, πρέπει να δώσει κατοχή στον ΠΑΟΚ και να βγαίνει στους χώρους βολίδα, όπως βγήκε στην Τουρκία και στο Περιστέρι.

Ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι έδωσε τη σφραγίδα της μεγάλης ομάδας. Με γκολ οφσάιντ έδειξε ότι δεν χρειάζεται κανένα διαιτητή και κανένα προπονητή, αρκεί να λειτουργήσουν οι μονάδες του.

Αστείος ο Κάμπος

Ο ΠΑΟΚ σνόμπαρε τη νίκη. Δεν φταίει το σύστημα, αν και θα μπορούσε σε αυτό το παιχνίδι να χρησιμοποιούσε ένα καθαρόαιμο εξάρι που είναι ο Κάτσε. Παρακινδύνεψε μεσοαμυντικά ο Ίβιτς το παιχνίδι με τον Βαρέλα και τον Κρέσπο στην ευθεία. Δικαιώνομαι με τον Βαρέλα. Δεν θα του έδινα ούτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ να πληρώσει, θα χανόταν στον δρόμο. Αν τον έστελνα για νερό στη θάλασσα, θα αγόραζε εμφιαλωμένο. Είναι μεγάλος μπελάς. Όπως ο Κίτσιου.

Δεν μπορεί σε ένα παιχνίδι που θες να κρατήσεις άμυνα να κάνεις ροτέισον με Κίτσιου δεξι μπακ. Σε παιχνίδι που έχεις γρήγορους παίκτες έπρεπε να είχε έναν κόφτη καθαρό. Από αυτό δαγράφουμε τον Πέλκα σα δεκάρι. Δικαιωνόμαστε και πάλι. Ο Πέλκας μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως σέντερ φορ, όταν του φέρεις την μπάλα μέσα, από πίσω προς τα μπρος.

Αστείος ο Κάμπος. Έχασε και την ταχύτητα και την ντρίμπλα. Σε αυτό το ματς έμεινα πολύ απογοητευμένος από τον Μυστακίδη. Δεν μπόρεσε να βγάλει συνεχόμενο ματς και αυτό είναι αρνητικό.

Γκρίνια Καζαντζίδη

Ξαλάφρωσε το ίματζ του ΠΑΟΚ. Έφερε γκρίνια Καζαντζίδη στις γύρω περιοχές της Τούμπας. Η περιοχή πριν το παιχνίδι είχε μία απίστευτη γκρίνια, σαν μία γυναίκα που περιμένει περίοδο στα μέσα του καλοκαιριού. Συνεχίστηκε και μετά το ματς. Αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό πιθανολογώ ότι θα αργήσει να ξαναγεμίσει η Τούμπα. Πέρασα την Πέμπτη και δεν είδα κόσμο έξω από τα εκδοτήρια (για τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό). Ούτε μία ημέρα πριν. Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο. Πιο πολλές ήταν οι νοικοκυρές που ψώνιζαν φρούτα, πατάτες και μαρούλια στη λαϊκή της Τούμπας παρά οι ΠΑΟΚτσήδες στα εκδοτήρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι ένα μήνυμα!

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags