Facebook Pixel Μετέτρεψε σε πάρτυ τον ημιτελικό ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό!
Άλλα Σπορ
| 2017-03-04 22:57:00

Μετέτρεψε σε πάρτυ τον ημιτελικό ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό!

Μετέτρεψε σε πάρτυ τον ημιτελικό ο Ολυμπιακός - Διέλυσε τον Παναθηναϊκό και πήγε τελικό!

Σε θρίαμβο μετέτρεψε τον ημιτελικό ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και επικρατώντας 3-0, θα διεκδικήσουν αύριο το έβδομο σερί Κύπελλο. Μόνο το 2ο σετ είχε… ζουμί. 

«Πάρτι» απέναντι στον Παναθηναϊκό έστησε ο Ολυμπιακός στην Γλυφάδα.

Οι Πειραιώτισσες επιβεβαίωσαν πως δεν έχουν αντίπαλο εντός συνόρων και κόντρα στον αιώνιο «εχθρό» πήραν δια περιπάτου (3-0 σετ) την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου την Κυριακή απέναντι στον Πανναξιακό (18:00) θα διεκδικήσουν το έβδομο σερί τρόπαιό τους στον θεσμό.

Μόνο το δεύτερο σετ προκάλεσε... συγκινήσεις, αφού στα άλλα δύο το τριφύλλι έχασε με κάτω τα χέρια και με μεγάλες διαφορές (όπως φαίνεται άλλωστε και από τα σκορ: 25-14 και 25-10). Εκεί, λοιπόν, οι πράσινες προηγήθηκαν μέχρι και με 22-18, έφτασαν και σε σετ μπολ (24-23), αλλά οι ερυθρόλευκες «έστησαν» μεγάλη ανατροπή και το «βούτηξαν» τη τελευταία στιγμή (24-26).

Χίπε, Γιώτα, Μαλασάι και Λαμπρούση οι κορυφαίες για τις θριαμβεύτριες, οι οποίες έδειξαν ακόμα μια φορά πως είναι ένα... σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Οι ξένες του Παναθηναϊκού, Ρίτσι και Πολ δεν έκαναν σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα τη διαφορά, ενώ σε πολύ κακό βράδυ βρέθηκε και η Μερτέκη που είχε τραγικό ποσοστό στην επίθεση.

Το ματς

Με την Χίπε να τελειώνει όλες τις φάσεις, την Λαμπρούση να είναι κυρίαρχη στο φιλέ (με συνεχόμενα μπλοκ) και τον Παναθηναϊκό να έχει «θέμα» στην επίθεση, ο Ολυμπιακός μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού, προηγούμενος με 8-4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ. Με το πράσινο μπλοκ να αρχίζει να λειτουργεί, την Ρόγκα να συμμαζεύει την άμυνα και την Κωνσταντινίδου αιχμή του δόρατος επιθετικά, το τριφύλλι πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 9-11. Η απάντηση των ερυθρολεύκων ήταν… εκκωφαντική. Με την Χίπε να ξαναπαίρνει το όπλο της και τις Πολ-Μερτέκη (0/8 επιθέσεις η δεύτερη) να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό, οι πρωταθλήτριες Ελλάδας όχι μόνο ξέφυγαν, αλλά έφτασαν και στο +8, 11-19. Τυπική διαδικασία οι εναπομείναντες πόντοι, με τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώνει σε όλους τους τομείς την ανωτερότητά του και να κάνει το 1-0 με 25-14.

Αφιονισμένος μπήκε στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός. Εκμεταλλευόμενη την κακή υποδοχή του Ολυμπιακού και με την επίθεσή της –επιτέλους- να λειτουργεί, η ομάδα του Καζάζη έβγαλε σφυγμό και προηγήθηκε 6-1. Ρίτσι και Πολ δεν μπορούσαν να δώσουν το… κάτι παραπάνω στο τριφύλλι, η ομάδα του Κοβάτσεβιτς ανέβασε στροφές και με την Λαζάρεβιτς να κάνει ζημιά από το σερβίς και τη Γιώτα να «γράφει» δύο συνεχόμενα μπλοκ, διαμορφώθηκε το 10-9. Οι αιώνιοι αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι, μέχρι το 17-17 όταν και ήρθε το… πράσινο ξέσπασμα! Με την Φλιντ να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες και την υποδοχή να είναι σχεδόν υποδειγματική, το τριφύλλι ξέφυγε με τέσσερις πόντους, 22-18, σε ένα κομβικότατο σημείο του σετ. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη… Με την Γιώτη να αποδεικνύεται καθοριστική σε επίθεση και μπλοκ, οι Πειραιώτισσες έκαναν το comeback κι έφεραν το ματς σε πλήρη ισορροπία, 23-23. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σετ μπολ, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί –δείχνοντας πως «λύγισε» στο… άγχος της ισοφάρισης- και τελικά Γιώτα και Χίπε «σφράγισαν» το 2-0 με 26-24.

Ο Παναθηναϊκός, προφανώς έχοντας «αδειάσει» από τον τρόπο που έχασε το προηγούμενο σετ, δε μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση στο τρίτο. Παρά το αρχικό 5-5, στη συνέχεια παρέδωσε πνεύμα και έγινε παιχνιδάκι στα χέρια του Ολυμπιακού. Τραγική υποδοχή, τραγικές επιθέσεις, συνεχόμενα μπλοκ από Γιώτα-Λαμπρούση (ειδικά η πρώτη ήταν εντυπωσιακή σήμερα) και σερί από τις ερυθρόλευκες 1-11 για το… 6-16! Τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του αγώνα, με τις παίκτριες του Καζάζη να μην σηκώνουν κεφάλι –σε μία εικόνα που καλώς ή κακώς δεν τιμά το σύλλογο- και τον Ολυμπιακό να θριαμβεύει με το 25-12 και στο τρίτο σετ.

Τα σετ: 25-14, 26-24, 25-12

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags