Facebook Pixel Το έχει ξανακάνει! Πότε έχει ξαναπαίξει Ευρώπη με υπηρεσιακό προπονητή ο Ολυμπιακός;
| 2017-03-09 18:36:00

Το έχει ξανακάνει! Πότε έχει ξαναπαίξει Ευρώπη με υπηρεσιακό προπονητή ο Ολυμπιακός;

Το έχει ξανακάνει! Πότε έχει ξαναπαίξει Ευρώπη με υπηρεσιακό προπονητή ο Ολυμπιακός;

Η αναμέτρηση με τη Μπεσίκτας δεν είναι η πρώτη στην «ερυθρόλευκη» ιστορία που η ομάδα του Πειραιά αγωνίζεται με προσωρινό τεχνικό.

Ο Βασίλης Βούζας είναι ο τέταρτος υπηρεσιακός προπονητής του Ολυμπιακού, που θα καθίσει στον πάγκο του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και αυτό με τη Μπεσίκτας θα είναι το πέμπτο με υπηρεσιακό για τον Ολυμπιακό.

Ανασύρουμε από το αρχείο του soccerbase.gr τους τρεις προπονητές και τα τέσσερα παιχνίδια:

Οι τέσσερις αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με υπηρεσιακό προπονητή.

1. 27 Σεπτεμβρίου 1994, ΟΥΕΦΑ, Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 3-0 (Νίκος Γιούτσος)

Ο Ολυμπιακός παίζει στη Μασαλία με τη Μαρσέιγ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, έχοντας χάσει στο Καραϊσκάκη 14 μέρες πριν με 2-1. Ο Νίκος Αλέφαντος έχει απολυθεί και ο Νίκος Γιούτσος έχει καθίσει ήδη στον πάγκο στην Έδεσσα για το πρωτάθλημα και με τον Αγροτικό για το Κύπελλο. Στο Βελοντρόμ ο Ολυμπιακός αντέχει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο με δύο γκολ του Κασκαρίνο (53' και 89') και ένα του Φερερί (85'), χάνει το ματς με 3-0. ΣΤις 21 Οκτωβρίου ο Τάις Λίμπρεχτς θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

2. 23 Οκτωβρίου 2002, Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός 2-0 (Γιάννης
Κόλλιας)

3. 29 Οκτωβρίου 2002, Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 Γιάννης Κόλλιας)

Ο Τάκης Λεμονής έχει απολυθεί μετά τις ήττες από Μακάμπι Χάιφα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 9 Οκτωβρίου 2002, αν και έχει χαρίσει το ανεπανάληπτο 6-2 με τη Λεβερκούζεν. Ο Γιάννης Κόλλιας σε ηλικία 69 ετών αναλαμβάνει προσωρινά, αν και λίγο έλειψε να μείνει μόνιμα. Ο έμπειρος σε ηλικιακές ομάδες τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού για πρώτη φορά στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλιθέα, χάνει, αλλά προκρίνεται. Ακολουθεί ισοπαλία εντός με την Προοδευτική και ήττα στο Λεβερκούζεν (14' Ζουάν, 90' πέναλτι Σνάιντερ), ισοπαλία στην Τούμπα και το θεαματικό 2-3 με τη Γιουνάιτεντ στη Ριζούπολη (70' Χούτος, 74' Τζόρτζεβιτς - 21' Μπλαν, 59' Βερόν, 84' Σκόουλς). Ο Κόλλιας μετά από πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, αντικαθίσταται από τον Σρέτσκο Κάτανετς.

4. 16 Σεπτεμβρίου 2009, Τσάμπιονς Λιγκ, Ολυμπαικός - Άλκμααρ 1-0 (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς)

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2009 ο Ολυμπιακός απομακρύνει τον Τιμούρ Κετσμπάια, μετά από ένα 0-0 με την Καβάλα στο Καραϊσκάκη, και κακό ποδόσφαιρο απο τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά τις δύο προκρίσεις. Έτσι στο ξεκίνημα των ομίλων, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άλκμααρ με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του. Πανηγυρίζει μια δύσκολη νίκη με κεφαλιά του Τοροσίδη στο 79' από σέντρα του Ζαϊρί και πέντε μέρες μετά αναλαμβάνει ο Ζίκο, με τον οποίο προκρίνεται από τον όμιλο. Όταν στα νοκ άουτ παίζει ο Ολυμπιακός με τη Μπορντό στον πάγκο είναι πάλι ο Μπάντοβιτς, αλλά πλέον δεν είναι υπηρεσιακός, αλλά τακτικός αντικαταστάτης του Ζίκο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags