Facebook Pixel Έφυγε από την ζωή τεράστια μορφή της Λίβερπουλ και των ευρωπαϊκών γηπέδων
| 2017-03-22 14:17:00

Έφυγε από την ζωή τεράστια μορφή της Λίβερπουλ και των ευρωπαϊκών γηπέδων

Έφυγε από την ζωή τεράστια μορφή της Λίβερπουλ και των ευρωπαϊκών γηπέδων

Βυθίστηκε στο πένθος η οικογένεια των Κόκκινων.

Στο πένθος βυθίστηκε η Λίβερπουλ, στην είδηση του θανάτου ενός από τους πλέον ακούραστους «εργάτες» του συλλόγου. Ο Ρόνι Μόραν, ο οποίος αφιέρωσε το σχεδόν μισό αιώνα από τη ζωή του στον αγγλικό σύλλογο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Αφού αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στους «ρεντς» από το 1949 (επαγγελματίας από το 1952) έως το 1966, συμμετέχοντας σε 379 παιχνίδια και κατακτώντας μεταξύ άλλων το πρωτάθλημα του 1964 και το κύπελλο του 1965, με το που σταμάτησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, υπό τον θρυλικό Μπιλ Σάνκλι. Υπηρέτησε πιστά τη Λίβερπουλ από το 1966 έως το 1998, οπότε και αποσύρθηκε, έχοντας εργαστεί στο πλευρό εννέα διαφορετικών προπονητών.

Στο διάστημα αυτό ο Μόραν έζησε την κατάκτηση τεσσάρων Κυπέλλων Πρωταθλητριών και επτά πρωταθλημάτων Αγγλίας, που καθιέρωσαν τη Λίβερπουλ ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ως «πιστός στρατιώτης», επιστρατεύτηκε δύο φορές να αναλάβει χρέη υπηρεσιακού προπονητή της πρώτης ομάδας: για ένα δίμηνο το 1991, μετά την παραίτηση του Κένι Νταλγκλίς και ως την πρόσληψη του Γκρέιαμ Σούνες, και για άλλο ένα δίμηνο το 1992, όταν ο Σούνες χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς. Τότε μάλιστα, ο Μόραν οδήγησε τη Λίβερπουλ στην κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας, με το 2-0 επί της Σάντερλαντ στο Γουέμπλεϊ. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags