Facebook Pixel Θα τη φέρει ο Μαρινάκης στον Σαββίδη; - Τα δύο... κρυφά χαρτιά για να κάνει το «μπαμ» της χρονιάς!
| 2017-03-28 23:00:00

Θα τη φέρει ο Μαρινάκης στον Σαββίδη; - Τα δύο... κρυφά χαρτιά για να κάνει το «μπαμ» της χρονιάς!

Θα τη φέρει ο Μαρινάκης στον Σαββίδη; - Τα δύο... κρυφά χαρτιά για να κάνει το «μπαμ» της χρονιάς!

Ρε, λέτε να γίνει τέτοιο χουνέρι; Αν, πάντως, το δούμε κι αυτό, θα το φυσάει και δε θα κρυώνει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ενώ σίγουρα θα τα χάσουν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί...

"Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει τον Ρομπέρτο" ισχυρίζεται σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης. Η Εσπανιόλ όμως τι θέλει; Ο Ρομπέρτο; Ο Sportdog έψαξε και σας έχει τις απαντήσεις…

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει το καλοκαίρι για τερματοφύλακα, η αξία του Ρομπέρτο είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη και ο Ισπανός χαίρει της εκτίμησης των οπαδών του ΠΑΟΚ, παρά το ότι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό. Αρκούν αυτά για να πει κανείς πως υπάρχει περίπτωση ο 31χρονος τερματοφύλακας να φορέσει τα ασπρόμαυρα;

Ακόμα και αν έχει βάση το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Arena Press", τα εμπόδια για να επιστρέψει ο Ρομπέρτο στην Ελλάδα και να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ είναι πολλά. Τα βασικά από αυτά: Ο Ισπανός άφησε τον Ολυμπιακό για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του, ο ίδιος δεν έχει κρύψει την τεράστια αγάπη του για τους "ερυθρόλευκους" και τον κόσμο τους, το κασέ του είναι υψηλό και η Εσπανιόλ ούτε "καίγεται" να τον πουλήσει ούτε έχει τη διάθεση να το κάνει με λίγα χρήματα, εάν και εφόσον τεθεί θέμα παραχώρησής του.

Άλλωστε, ο ισπανικός σύλλογος κατέβαλλε στον Ολυμπιακό 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου για να αποκτήσει τον Ρομπέρτο, ενώ η ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιό του, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2019, βρίσκεται στα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης, παρά το ότι ο Ρομπέρτο έχει χάσει τη θέση του βασικού από το ξεκίνημα της σεζόν και έχει αγωνιστεί σε μόλις έξι παιχνίδια φέτος (2 στο πρωτάθλημα και 4 στο Κύπελλο), δεν έχει χάσει της εκτίμησης ούτε του προπονητή του, Κίκε Φλόρες, ούτε των διοικούντων των Καταλανών, ούτε των φιλάθλων τους.

Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, πως εάν η Εσπανιόλ λάμβανε μία πρόταση με …πολλά μηδενικά δεν θα σκεφτόταν να παραχωρήσει τον Ρομπέρτο, που βρίσκεται στη …σκιά του 36χρονου Ισπανού Ντιέγκο Λόπεθ, που αγωνίζεται στην Εσπανιόλ ως δανεικός από την Μίλαν. Πληροφορίες από την Ισπανία, όμως, αναφέρουν πως ήδη οι Καταλανοί κινούνται για να αγοράσουν τον Λόπεθ από τους "ροσονέρι", ενώ έχουν …καβάντζα και τον 23χρονο Ισπανό Πάου Λόπεθ, τον οποίο έχουν παραχωρήσει με δανεισμό στην Τότεναμ.

Ρεπορτάζ από την Ισπανία αλλά και την Αγγλία, αναφέρουν πως η Τότεναμ και ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον Πάου Λόπεθ και σκοπεύουν να σύντομα να κάνουν πρόταση στην Εσπανιόλ για να αγοράσουν τα δικαιώματά του. Σύμφωνα, πάντως, με τον Ζόρντι Λαρντίν, τον αθλητικό διευθυντή της Εσπανιόλ, η Τότεναμ θα πρέπει να δώσει το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει η ρήτρα στη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων. "Επτά εκατομμύρια ή τίποτα", δήλωσε ο Λαρντίν πριν από δύο ημέρες.

Ο Λαρντίν αναφέρθηκε όμως και στον Ρομπέρτο. "Πληρώσαμε χρήματα γι΄ αυτόν και δεν σκοπεύουμε να τον ξεπουλήσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει. Ο Ρομπέρτο έχει συμβόλαιο με την Εσπανιόλ και τα συμβόλαια γίνονται για να τα τηρείς. Έχουμε την επιλογή του να έρθει πίσω ο Πάου, δεν ξέρουμε εάν ο Ντιέγκο Λόπεθ θα μείνει ή θα φύγει. Υπάρχουν τόσοι πολλοί συνδυασμοί".

Από τις παραπάνω δηλώσεις του Λαρντίν, βγαίνει το συμπέρασμα πως η Εσπανιόλ δεν είναι κάθετα αρνητική στο να πουλήσει τον Ρομπέρτο εάν ειδικά καταφέρει να κρατήσει στο ρόστερ της τον Ντιέγκο Λόπεθ και επιστρέψει ο Πάου Λόπεθ αλλά και πως για να μπει σε διαδικασία να σκεφτεί μία πρόταση για τον Ρομπέρτο, θα πρέπει να είναι γύρω στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εάν όχι μεγαλύτερη!

Επειδή, όμως, και ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τερματοφύλακα αυτό το καλοκαίρι μετά τις κάκιστες εμφανίσεις του Λεάλι στα δύο παιχνίδια με την Μπεσίκτας, είναι δεδομένο πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν σκοπεύει να αφήσει εύκολα τον Ρομπέρτο να καταλήξει στον ΠΑΟΚ, έχοντας ως …κρυφά χαρτιά στο μανίκι του την εκτίμηση που του έχει ο Ισπανός και την αγάπη του πρώην αρχηγού του Ολυμπιακού για την ομάδα και τον κόσμο της. Αλλά και την προσωπική τους -πολύ δυνατή- σχέση...

Ο Sportdog σάς θυμίζει μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής του Ρομπέρτο, όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό το προηγούμενο καλοκαίρι:

"Θα ήθελα οπωσδήποτε να κάνω ειδική αναφορά στον Πρόεδρό μας, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος όχι μόνο πίστεψε σε μένα όταν πρωτοήρθα, αλλά μου έδωσε και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να δουλέψω και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Και στις δύσκολες στιγμές μου, φέρθηκε σαν να ήμουν γιος του, δείχνοντας μου την στήριξη του και προσφέροντάς μου ό,τι μπορούσε".

"Από τη μέρα που έφτασα σε αυτόν τον Σύλλογο, δεν υπήρξε ούτε μια μέρα που να μη νιώσω περηφάνεια που φορούσα αυτήν την φανέλα. Το γήπεδο μας έγινε το σπίτι μου και η στήριξη και η δύναμη σας έγινε το κίνητρο για να μην το βάλω ποτέ κάτω. Για να συνεχίζω να αγωνίζομαι πάντα μέχρι το τέλος, γιατί εσείς το αξίζετε. Κάθε λέξη, κάθε μήνυμα και κάθε χαμόγελο σιγά σιγά με κατακτούσε. Μέχρι που κατάφεραν αυτός ο Σύλλογος και αυτοί οι φίλαθλοι να γίνουν κομμάτι του εαυτού μου, τώρα και για πάντα".

"Αυτός ο Σύλλογος και ο κόσμος του έκλεψαν ένα σημαντικό κομμάτι από την καρδιά μου, αλλά πρεπει να σας ζητήσω να το φροντίσετε πολύ καλά, γιατί ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να επιστρέψω για να το πάρω πίσω και να συνεχίσω να γράφω ιστορία με αυτόν τον Σύλλογο που μου έχει δώσει τόσα. Για άλλη μια φορά, χίλια ευχαριστώ μέσα απά την καρδιά μου... Ζήτω ο Θρύλος.... Ζήτω ο Ολυμπιακός!". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ψήνει βόμβα με Τοροσίδη μεγάλη ελληνική ομάδα - Ποιον ξένο πουλάει για το deal!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags