Facebook Pixel Τη νίκη της χρονιάς ο... θυμωμένος Ηρακλής!
| 2017-04-02 19:10:00

Τη νίκη της χρονιάς ο... θυμωμένος Ηρακλής!

Τη νίκη της χρονιάς ο... θυμωμένος Ηρακλής!

Πολύ σκληρός για να "πεθάνει" ο Ηρακλής πανηγύρισε την πιο άνετη φετινή του νίκη στην Κέρκυρα (0-3) και την Τετάρτη παίζει όλη του την χρονιά, στο παιχνίδι-τελικό με τον Λεβαδειακό, στο Καυτανζόγλειο.

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-0 της Κέρκυρας στο «Νησί των Φαιάκων» για την 26η αγωνιστική της Super League και θα δώσουν μέχρι το τέλος τη μάχη της παραμονής, ενώ η Κέρκυρα παρουσιάστηκε κατώτερη των δυνατοτήτων της και ηττήθηκε, αλλά δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό. Σκόρερ της πολύτιμης νίκης του Ηρακλή ήταν οι Λεοζίνιο (35΄), Δώνης (40΄) και Κούρος (76΄).

Ο «Γηραιός» που διέρχεται μία ακόμη δύσκολη στιγμή στην ιστορία του, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του, πρωταθλήματος βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 19 βαθμούς, τρεις πίσω από τον Λεβαδειακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Έτσι πολύ κρίσιμο θα είναι το παιχνίδι της Τετάρτης όπου ο Ηρακλής υποδέχεται στο Καυτανζόγλειο τον Λεβαδειακό, στην εμβόλιμη αγωνιστική της 27ης ημέρας. Και βέβαια οι ελπίδες του για παραμονή διατηρήθηκαν με τη νίκη στην Κέρκυρα, εφόσον βέβαια τακτοποιήσει και τα οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς ρυθμό και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Ο Ηρακλής είχε όμως την κατοχή της μπάλας, προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό στην εστία του Αραπατζή και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Στο 35΄ με τον Λεοζίνιο, τον συνήθη σκόρερ των τελευταίων αγώνων του, που σημείωσε το 4ο τέρμα του. Στη σέντρα του Κούρου από τα αριστερά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έκανε άστοχη έξοδο και ο Λεοζίνιο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα (40΄) η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πέτυχε και δεύτερο γκολ αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Σε αντεπίθεση του Ηρακλή, ο Λεοζίνιο έκανε το σουτ, ο Βενέτης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, αλλά η μπάλα έφτασε στον Δώνη που με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στο Β΄ ημίχρονο ο Ηρακλής διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε μια άκεφη Κέρκυρα που δεν κατάφερνε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Αραμπατζή, ενώ οι παίκτες του προσπαθούσαν να βγάλουν αντεπιθέσεις. Έτσι στο 51΄ λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, όταν σε προβολή του Περόνε, ο Αραμπατζής έδιωξε με δυσκολία την μπάλα. 

Ότι δεν κατάφερε όμως ο Περόνε το πέτυχε ο Κούρος στο 76΄, όταν από όμορφη μεταβίβαση του Γροντή, ο παίκτης του Ηρακλής μπήκε από αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Σιόντη που έκανε το τάκλιν και ξεγέλασε τον Αραμπατζή, αφού άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής ήταν χωρίς νίκη στα τελευταία παιχνίδια του. Την προηγούμενη νίκη του είχε κάνει στις 25 Ιανουαρίου στη Βέροια και με αυτή κατά της Κέρκυρας έφθασε τις 3 στο πρωτάθλημα.


Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες κάρτες: Νίκιτς, Κέβιν Ντιόγκο / Αργυρόπουλος
Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμες, Ιωάννου, Ζορντάο Ντιόγκο (61΄ Κόντος), Βενέτης, Σιόντης, Γεωργίου, Κέβιν Ντιόγκο (77΄ Γεωργακόπουλος), Νίκιτς (73΄ Ζορμπάς), Επστάιν, Τουράμ. 

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (65΄ Γροντής), Μοντέιρο (84΄ Ζιαμπάρης), Κούρος, Περόνε (72΄ Μπαστακός).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags