Facebook Pixel Τον σούβλισε! ΠΑΟΚ-Φάντασμα Παναθηναϊκού 3-0 (και λίγα ήταν)
| 2017-04-09 20:54:00

Τον σούβλισε! ΠΑΟΚ-Φάντασμα Παναθηναϊκού 3-0 (και λίγα ήταν)

Τον σούβλισε! ΠΑΟΚ-Φάντασμα Παναθηναϊκού 3-0 (και λίγα ήταν)

Ο ΠΑΟΚ δεν... λυπήθηκε τις αλλαγές του Ουζουνίδη, εμφανίστηκε ισοπεδωτικός στην Τούμπα και διέλυσε με 3-0 τον Παναθηναϊκό, αγγίζοντας την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια.

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά ήταν το ματς στην Τούμπα, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, διαλύοντας τον Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστές τους Ενρίκε (18'), Λέοβατς (27') και Σάκχοφ (35').

Πώς παρατάχθηκαν

Με βασικούς ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς, έχοντας στο τέρμα τον Γλύκο, τους Βαρέλα - Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, τον Μάτος δεξιά και τον Λέοβατς αριστερά. Στα χαφ ήταν ο Σάκχοφ με τον Τσίμιροτ, που είχαν τριάδα μπροστά τους Ενρίκε, Ουάρντα και Πέλκα, με μοναδικό προωθημένο τον Αθανασιάδη (σύστημα 4-2-3-1).

Όσο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με το αγαπημένο του 4-4-2, αλλά με πολλές αλλαγές εν όψει και του αγώνα με τον Δικέφαλο στο κύπελλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στιλ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τελάντερ - Ευαγγέλου, αριστερό μπακ ο Χουχούμης και δεξί ο Μέστο. Στην μεσαία γραμμή πήραν θέση οι Ζέκα και Ρέις, με τους Μπουμάλ και Βλαχοδήμο στα δύο άκρα και τους Κλωναρίδη και Μολίνς στην επίθεση.

Ισοπεδωτικός ΠΑΟΚ, διέλυσε τα.... δεύτερα του Παναθηναϊκού!

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μπήκαν ορεξάτοι στην Τούμπα και να απείλησαν στο 6' με μια φάση του Μπουμάλ, ωστόσο αυτό που θα ακολουθούσε από πλευράς ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να το προβλέψουν ούτε οι πιο φανατικοί φίλοι της ομάδας.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο και την πίεση στον αντίπαλο, αλλά έφτασε στο γκολ... απροειδοποίητα. Συγκεκριμένα, στο 18' ο Ουάρντα έβγαλε βαθιά μπαλιά προς τον Μάτος στα δεξιά, ο Χουχούμης όμως έβαλε το πόδι του και... έστρωσε στον Ενρίκε, που με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Στιλ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το λάθος από τον μπακ του "τριφυλλιού" ήρθε άλλο ένα στο 27', που απέφερε το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Ο Χουχούμης έχασε την θέση του, ύστερα από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Σάκχοφ, η μπάλα ήρθε στα δεξιά στον Ουάρντα, αυτός με σέντρα βρήκε τον Λέοβατς στο δεύτερο δοκάρι, που ολομόναχος έγραψε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός πελαγοδρομούσε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, οι αλλαγές του Ουζουνίδη δεν λειτουργούσαν ούτε στο ελάχιστο και στο 35' ο ΠΑΟΚ που ήταν καταιγιστικός έκανε το 3-0. Ο Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πήγε στον Μάτος από αριστερά, που την γύρισε στην μικρή περιοχή και ο Σάκχοφ από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 3-0!

Οι παίκτες του Ίβιτς είχαν στήσει απίστευτο πάρτυ στο "σκήνωμα" του Παναθηναϊκού, που δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και έχασαν ακόμα 2-3 τεράστιες ευκαιρίες και για άλλο γκολ. Στο 38' ο Στιλ απομάκρυνε σουτ του Ουάρντα, ενώ στο 43' απέκρουσε δις τις προσπάθειες των Μάτος και Πέλκα, κρατώντας το... 3-0.

Ο Στιλ τον γλίτωσε από την... πανωλεθρία!

Μπορεί οι παίκτες του Ουζουνίδη να προσπάθησαν να μειώσουν στο ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά ένα σουτ του Ρέις και ένα του Κλωναρίδη δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Γλύκο. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε ρίξει ρυθμούς, είχε όμως σημαντικές ευκαιρίες για τέταρτο γκολ, που δεν ήρθε λόγω... Στιλ.

Στο 52' ο Σάκχοφ έπιασε... αέρα από κοντά, ενώ στο 69' ο Πέλκας έκανε τρομερή προσπάθεια από αριστερά, πέρασε τον Μέστο, αλλά έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του κίπερ των Πράσινων. Ο Ουζουνίδης άλλαξε σύστημα με την είσοδο του Μαρινάκη, γυρνώντας σε 4-3-3 για να δέσει περισσότερο το κέντρο, όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και να απειλεί.

Στο 72' ο Μάτος πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ υποχρεώνοντας τον Στιλ σε μια απίστευτη επέμβαση, ενώ στο 77' ο Βραζιλιάνος εφόρμησε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε στον Κλάους, ο οποίος δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το πόδι του για το 4-0.

Ένα 4-0 που δεν ήρθε ποτέ, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μια άνετη και μεγάλη νίκη, που τον φέρνει μια ανάσα από την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, δίνοντάς του παράλληλα και ψυχολογία λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλ. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα (56’ Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς (82’ Κίτσιου), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Πέλκας, Πέδρο Ενρίκε (71’ Κάμπος), Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Μέστο, Βλαχοδήμος (64’ Εμποκού), Ρεις (82’ Μολέδο), Ζέκα, Μπουμάλ, Κλωναρίδης (55’ Μαρινάκης), Μόλινς. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags