Facebook Pixel Είναι ΦΟΒΕΡΟ, 20 χρόνια έχει να συμβεί αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-04-16 20:58:00

Είναι ΦΟΒΕΡΟ, 20 χρόνια έχει να συμβεί αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Είναι ΦΟΒΕΡΟ, 20 χρόνια έχει να συμβεί αυτό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν παραμείνει όπως έχει η κατάσταση θα μιλάμε για μία φοβερή αναμέτρηση από τα παλιά.

Στους πρώτους αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τους επαναληπτικούς κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Οπότε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, το ενδεχόμενο να δούμε τους «πράσινους» και τους «κιτρινόμαυρους» στον τελικό του θεσμού συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες!

Ξέρετε όμως από πότε έχει να συμβεί αυτό; 20 χρόνια! Από τις 16 Απριλίου 1997, σαν σήμερα δηλαδή, έχουν να παίξουν στον τελικό Παναθηναϊκός και ΑΕΚ οι κόντρες των οποίων μονοπωλούσαν το ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον τη δεκαετία του '90!

Όπως διαβάζουμε στη wikipedia, εκείνη τη σεζόν ήταν «η 55η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Μετά από 8 χρόνια καταργήθηκε η προκριματική φάση των ομίλων, ενώ οι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32).

Πολύ ενδιαφέρουσα φάση υπήρξε αυτή των "16", όπου ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός τον Ηρακλή, αλλά και ο Ιωνικός φιλοδώρησε με 7 γκολ τον ΟΦΗ. Τελικά για τρίτη φορά στα 4 τελευταία χρόνια αναμετρήθηκαν στον τελικό ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, με τον τελικό αυτή τη φορά να διεξάγεται στο Στάδιο Καραϊσκάκη και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο, το οποίο ήταν έδρα του Παναθηναϊκού και με την ΑΕΚ αυτή τη φορά νικήτρια στη διαδικασία των πέναλτι.

Η απώλεια του τροπαίου για τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με τη μέτρια πορεία του στο πρωτάθλημα (5η θέση), σήμανε τη μοναδική φορά κατά τα τελευταία 25 χρόνια (1983-84 έως 2008-09) που ο σύλλογος δεν εξασφάλισε την έξοδό του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Αλέκος Αλεξανδρής που πέτυχε 7 γκολ».

Ο τελικός του Καραϊσκάκη έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα στην κανονική του διάρκεια! Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ξανά δεν υπήρχε μεταβολή του σκορ. Στα πέναλτι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη επικρατώντας 5-3 του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο πέναλτι χτύπησε ο ΄τερματοφύλακας της Ένωσης, Ηλίας Ατματσίδης, ο οποίος ήταν ο ήρωας της βραδιάς. Ο Κριστόφ Βαζέχα ήταν αυτός που έχασε το πρώτο πέναλτι του Παναθηναϊκού.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags