Facebook Pixel "Ρουκέτες": "Δεν έχει ομάδα ο Ολυμπιακός, όλοι για πέταμα-Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με ΠΑΟΚ"
| 2017-04-16 22:16:00

"Ρουκέτες": "Δεν έχει ομάδα ο Ολυμπιακός, όλοι για πέταμα-Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με ΠΑΟΚ"

του Γιώργου Κτενά
"Ρουκέτες": "Δεν έχει ομάδα ο Ολυμπιακός, όλοι για πέταμα-Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με ΠΑΟΚ"

Απίστευτες δηλώσεις από τον θρυλικό Αποδυτηριάκια και "καυτές" ατάκες για τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου - Τέτοια "πριονοκορδέλα" δεν ξανάγινε!

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δε διαθέτει φέτος ικανή ομάδα και παίκτες εξέφρασε μέσω του SportDog ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας.

 
Ακόμα, ανέλυσε τι χρειάζεται να γίνει για να κερδίσουν ξανά τους οπαδούς τους οι "ερυθρόλευκοι", ενώ αποθέωσε την κλεισμένη μεταγραφή του Ρισβάνη.
 
Παράλληλά, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, στην παγίδα που μπορεί να πέσει ο ΠΑΟΚ με την ΕΠΟ, αλλά και στη φετινή απογοητευτική παρουσία της ΑΕΚ.
 

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να γίνει ξανά πανίσχυρος την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Από τις κινήσεις που κάνει ο ιδιοκτήτης μίας εταιρείας, καταλαβαίνεις την πολιτική του. Όταν ξέρεις τα γράμματα του Δημοτικού, δεν είναι ανάγκη να έχεις βρεθεί στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο. Οπωσδήποτε ο Μαρινάκης ανοίγει τα χαρτιά του και θέλει ο άνθρωπος να φτιάξει έναν Ολυμπιακό που να είναι περισσότερο ελληνικός. Γι' αυτό η ερώτηση θα πρέπει να είναι τι θέλει ο ιδιοκτήτης, όχι τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει να παίζει μπάλα, γιατί φέτος δεν το έκανε. Και υπάρχουν λόγοι που δεν το έκανε: Δεν έχει ομάδα! Αλλά και δεν γίνεται ο ένας να πηγαίνει στη Δύση και ο άλλος στην Ανατολή. Ούτε και να ξεκινάει το πρωτάθλημα και να μην αν και ποιο θα πουληθεί. Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε φέτος στο γήπεδο, προκάλεσε την απογοήτευση των οπαδών του, που είχαν πρόβλημα με την ομάδα".

Ήδη έχουν ακουστεί κάποια ονόματα από την Ελλάδα, όπως του Ρισβάνη και του Σιώπη.

"Τον Ρισβάνη θα τον ήθελα και εγώ στην ομάδα μου, δεν τον απορρίπτω ή τον αμφισβητώ για την αξία του. Είναι παίκτης που έχει προδιαγραφές για να πάει καλύτερα από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα, σε όσους έχουν μάτια και βλέπουν ποδόσφαιρο και πίσω από τους τοίχους. Είναι επαγγελματίας που ασχολείται πολύ με τον εαυτό του, είναι εξελίξιμος, έχει σωματικά προσόντα και έχει δώσει εξετάσεις για τη θέση του στον Πανιώνιο. Για εμένα είναι έτοιμος για ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού, άρα δεν είναι μεταγραφή που μπορεί να τη χαρακτηρίσει κάποιος από δεύτερο ράφι. Ολυμπιακός δείχνει ότι θέλει να νοικοκυρευτεί, δηλαδή να αρχίσει να λειτουργεί πάνω σε θεμέλια ομάδας. να πούνε είμαστε συμμορία, σύνολο, όχι παρέα, χαβαλές. Τώρα μιλάνε διάφορες γλώσσες και έχουν έναν Καρντόσο που δεν κόλλησε, έναν Σισοκό που δεν κόλλησε κ.λπ. Δεν έγινε ποτέ παζλ. Αλλά θα πρέπει να βελτιώσει και τη σχέση του με την πελατία του".

Δηλαδή;

"Πρέπει να κάνουν έναν σχεδιασμό όχι μόνο για το πώς θα κερδίσουν πνευματικά και ρομαντικά τον οπαδό τους. Όλες οι ομάδες δηλαδή, όχι μόνο ο Ολυμπιακό. Δεν τον χάνουν τον οπαδό. Αλλά ο οπαδός είναι η αγοραστική του αξία, πρέπει να του παίρνεις τα λεφτά. Για αυτό κάτι πρέπει να του δώσεις. Ο Ολυμπιακός φέτος ήταν για πέταμα, πώς θα του πάρεις τα λεφτά του οπαδού; Κι αν δεν έχασε το πρωτάθλημα, ήταν γιατί δεν είχε αντιπάλους για να του το πάρουν".

Για τον Παναθηναϊκό τι θα μπορούσαμε να πούμε;

"Όλα δείχνουν ότι θα μείνει ο Ουζουνίδης. Ο οποίος την έχει κερδίσει την παρτίδα ακόμα κι αν δεν πάρει το Κύπελλο. Θα ήταν απίθανο, μεγάλη έκπληξη αν φύγει. Η ομάδα ξεκινάει από τον προπονητή, για να μάθουμε τα βασικά γράμματα του ποδοσφαίρου. Μιλάμε ακαδημαϊκά τώρα: Το αφεντικό λέει στον προπονητή τι θέλει. Και ο προπονητής απαντάει για το πόσα θέλει, για να γίνει αυτό που του ζήτησε. Έτσι γίνεται ο σχεδιασμός για να πετύχει. Στον Παναθηναϊκό, λοιπόν, έχουν ανάγκη από παίκτες. Δεν γίνεται ομάδα χωρίς παίκτες ή εφημερίδα χωρίς δημοσιογράφους. έχει σημασία το με ποιους παίζεις, γιατί ανάλογα με αυτούς που παίζεις, αυτός είσαι. Βέβαια μπορεί να συμβεί μία ομάδα να έχει παιχταράδες, αλλά να είναι σκατά. Γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το έργο".

Μπορούμε να πούμε σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση ο Παναθηναϊκός;

Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται ενίσχυση αλλά παίκτες. Αν θέλει να κάνει αληθινό πρωταθλητισμό και όχι ευκαιριακό, για ένα μήνα, να δείξει απλώς κάποια σημάδια ζωής η ομάδα. Αυτά είναι φαινόμενα πολύ ελληνικά, βαλκανικά.. Το ζήτημα είναι να βάλεις την ομάδα να μην κάνει ξανά τα λάθη της εποχής του Στραματσόνι, ο οποίος δεν ήταν ένας κανονικός προπονητής. Πρέπει ο Ουζουνίδης να ξεκαθαρίσει, γιατί και αυτός παίζει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, τι θέλει να κάνει. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται παίκτες. Ο Ουζουνίδης θα πει ότι χρειάζεται 25 παίκτες και έχει μόνο 7. Τους άλλους τους χαρίζει. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πολλές γκέλες στις μεταγραφές. Την ομάδα τη φτιάχνεις από τον άξονα: Νο1 ο τερματοφύλακας, Νο2 ο επιτελικό χαφ, Νο3 ο κεντρικός μπακ και Νο4 ο σέντερ φορ. Αυτός είναι ο κορμός σου και από εκεί θα στήσεις την ομάδα σου".

Για τον ΠΑΟΚ κυκλοφορεί το σενάριο ότι θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, μέσω της ΕΠΟ.

"Δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αν σου δώσουν έναν θρόνο και το στέμμα, σημαίνει ότι μπορείς ή ξέρεις να κυβερνήσεις; Αυτό που κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ είναι τεράστια παγίδα, το να θέλει να πρωταγωνιστήσει στο παρασκήνιο. Αν και βρήκε ανοιχτή την πόρτα , καθώς στο προηγούμενο σύστημα υπήρξε αυτοκατάρρευση. Όπως και η παράγκα: Μόνη της έπεσε. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με πακέτα να κάνει μονόλογο. Γι' αυτό υπάρχουν δύο σοβαρά προβλήματα: Τη μία να έχει εξουσία και να μη την αξιοποιήσει και την άλλη ότι τώρα που έχει την εξουσία για να κάνει κάθαρση, ό,τι βρώμικο γίνεται θα το χρεώνεται ο ΠΑΟΚ. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με αυτό το τελευταίο, γιατί τα λαμόγια υπάρχουν και θέλουν να φάνε πάλι. Αν δεν φάνε, τι θα κάνουν;".

Τι θα μπορούσαμε να πούμε για την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ δεν είναι καλή ομάδα. Παίζει με ψυχή, φανατισμό, αλλά παίζει κακό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ΑΕΚτζήδικο ποδόσφαιρο αυτό που παίζει. Οι παλιοί οπαδοί έχουν μάθει να βλέπουν μπάλα, μαστόρια θέλουν στην ομάδα τους. Αλλά η ΑΕΚ δεν παίζει. Προσπαθεί. Σαν ομάδα είναι όπως το 2004 η Εθνική μας, παίζει αμυντικά και κοιτάζει πολύ τα μετόπισθεν. Και μετά ό,τι βγάλει με το πάθος και τον φανατισμό. Απογοήτευσε η ΑΕΚ φέτος και αυτό φαίνεται και με τις αλλαγές προπονητών που έχει κάνει".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags