Facebook Pixel Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για τη συντριβή της ΑΕΚ - "Στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί κάποιος που μπορεί..."
| 2017-05-10 10:00:00

Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για τη συντριβή της ΑΕΚ - "Στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί κάποιος που μπορεί..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες Νικοπολίδη για τη συντριβή της ΑΕΚ - "Στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί κάποιος που μπορεί..."

Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού δε μιλάει συχνά, ωστόσο όταν το κάνει έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να πει, ειδικά αν αφορά την ομάδα με την οποία πέτυχε πολύ μεγάλα πράγματα.

Στις 10 Μαΐου 2006 ο Ολυμπιακούς νίκησε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδας. Ήταν μία μέρα, σα σήμερα, στο Παγκρήτιο, όπου οι "ερυθρόλευκοι" επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους σε κάθε επίπεδο.

Στο ματς οι παίκτες του Τροντ Σόλιντ ήταν καθόλα ανώτεροι, κάτι που αποδεικνύεται από το τελικό 3-0. Η ΑΕΚ ήταν αναιμική, φοβισμένη και σε καμία περίπτωση δεν έδειχνε ομάδα που ταξίδεψε στην Κρήτη αποφασισμένη να κατακτήσει τον τίτλο. Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, οι Πειραιώτες ξόδεψαν ένα ημίχρονο, χωρίς να πετύχουν γκολ.

Όλα έγιναν στο δεύτερο μέρος. Η Ενωση, που επιθετικά δεν απειλούσε, κρατούσε γερά στα μετόπισθεν. "Ήμασταν καλύτερη ομάδα. Σε έναν τελικό όμως πολλά μπορούν να συμβούν. Γι' αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να κερδίσεις", σημειώνει ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας στον SportDog.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν στυγκεντρωμένοι και στο 61' βρήκαν τον τρόπο για να ξεκλειδώσουν την ΑΕΚ. Ο Καφές σέντραρε, ο Οκκάς δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Κωνσταντίνου πρόλαβε Γεωργέα και Τσιρίλο και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο.

"Υπήρχε άγχος από εμάς, αλλά νιώθαμε ότι ήμασταν ανώτεροι", θυμάται ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των "ερυθρόλευκων" και συμπληρώνει: "Όταν ανοίξαμε το σκορ το άγχος έφυγε και αισθανθήκαμε ακόμα πιο σίγουροι. Όσο περνούσε ο χρόνος αυτό γινόταν αισθητό".

Το 2-0 ήρθε με αυτογκόλ του Ίβιτς και στις καθυστερήσεις ο Καστίγιο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, αφού πρώτα είχε ...χορέψει την άμυνα της Ένωσης. "Από τη στιγμή που μπήκε το 2-0 νιώθαμε ότι σφραγίσαμε τον τίτλο και στο τέλος με το όμορφο τέρμα του Νέρι κάναμε μία μεγάλη νίκη", σημειώνει ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004.

Αυτό το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε τρία συνεχόμενα νταμπλ με δύο διαφορετικές ομάδες (Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό). "Εγώ είχα προετοιμαστεί γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Το ρεκόρ απλά ήρθε. Εκείνη την ημέρα συγκεντρωθήκαμε να νικήσουμε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα", επισημαίνει ο βετεράνος γκολκίπερ των "ερυθρόλευκων".

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα ρεκόρ δύσκολα καταρρίπτονται, αφού πλέον οι παίκτες δεν μένουν πολλά χρόνια στις ομάδες, οι οποίες ψάχνονται συνεχώς να πουλήσουν ό,τι καλύτερο έχουν. Ο παλιός Έλληνας διεθνής πορτιέρε έχει αντίθετη άποψη. "Μέσα στα επόμενα χρόνια θα βρεθεί κάποιος που μπορεί να το καταρρίψει. Δεν υπάρχουν ρεκόρ που δεν καταρρίπονται", κατέληξε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags