Facebook Pixel Η πολυμετοχικότητα, η λαϊκή βάση της Παναχαϊκής και ο… Μακρής!
| 2017-05-10 16:29:00

Η πολυμετοχικότητα, η λαϊκή βάση της Παναχαϊκής και ο… Μακρής!

Η πολυμετοχικότητα, η λαϊκή βάση της Παναχαϊκής και ο… Μακρής!

Πολυμετοχικότητα ή λαϊκή βάση; Και μέσα σ’ όλα τα μελλούμενα της Παναχαϊκής «κολλάει» ο Ελληνοαυστραλός μεγιστάνας, πρώην μεγαλομέτοχος της Κώστας Μακρής! Ζωντανό, σπαρταριστό το ρεπορτάζ, μόνο στο Sportdog. Γράφει ο Απόστολος Αναστασόπουλος

«Ωραία» περίοδος ξεκινάει για τους «κοκκινόμαυρους» της Πάτρας. Με μπόλικο παρασκήνιο και υπόγειες διαφωνίες (τεχνητές ή πραγματικές θα δείξει ο χρόνος…).

Κοτζάμ Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι με νομοθετική διάταξη δεν πρόκειται να συνοδεύσουν τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ Παναχαϊκή την υπό σύσταση, τώρα που ανέβηκε η ομάδα στη Football League. Έχουν πιστέψει τα μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα, παρά ταύτα δεν κάνουν τίποτα για τη σύσταση της Εταιρίας. Ο λόγος είναι σοβαρός.

Υπάρχουν δύο τάσεις στην Κυβέρνηση, δύο είναι οι τάσεις και στην «Παναχαϊκή Συμμαχία». Λαϊκή βάση ή πολυμετοχικότητα; Δεν είναι ασήμαντη η διαφορά. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Στην πρώτη εκδοχή, μπορούν να συμμετάσχουν χιλιάδες Πατρινοί. Στην δεύτερη, μόνο άτομα μετρημένα στα δάκτυλα, άντε, το πολύ, των δύο χεριών!

Αρχικά η Κυβέρνηση ήταν υπέρ της λαϊκής βάσης. Τώρα, όμως, λέγεται ότι η διάταξη συντάσσεται με άξονα την πολυμετοχικότητα!

Τα νέα έχουν φθάσει στην Πάτρα. Κι εδώ εμπλέκονται στελέχη του τομέα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάμιξη στην Παναχαϊκή, που δεν κρύβουν την δυσφορία τους, γιατί θέλουν η ΠΑΕ να είναι λαϊκής βάσης. Το ίδιο θέλει και ο άτυπος επικεφαλής της «Παναχαϊκής Συμμαχίας», όπως και ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Κατσουράνης. Αντίθετα, υπέρμαχος της πολυμετοχικότητας φέρεται ο Αντώνης Κουνάδης. Η διάσταση, πάντως, ξενίζει κάποιους. Πως είναι δυνατόν Μαρλαφέκας-Κουνάδης (σημειωτέον, της επιρροής Μελισσανίδη), να έχουν διαφορετική προσέγγιση; Είναι πραγματική ή γίνεται για «ξεκάρφωμα»; Ο χρόνος, το γράψαμε και παραπάνω, θα δείξει…

Οι… οπαδοί, πάντως, της λαϊκής βάσης σχεδιάζουν τον τρόπο που θ’ ανέβουν στα… κεραμίδια. Λέγεται ότι πρωτοστατεί ο Τάκης Τσιβγινίδης, στέλεχος του αθλητικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ κι ο άνθρωπος που έχει βάλει στις φοροτεχνικές ράγες την «Παναχαϊκή Συμμαχία». Λέει δεξιά κι αριστερά ότι έπρεπε ήδη να έχει ανοίξει σε Τράπεζα λογαριασμός συμμετοχής στην υπό σύσταση εταιρία λαϊκής βάσης.

Αν, λοιπόν, ξημερώσει πολυμετοχικότητα, γίνεται αντιληπτό ότι το ρήγμα θα είναι αναπότρεπτο στην «Παναχαϊκή Συμμαχία».

Και μέσα σ’ όλα… Κώστας Μακρής! Ο Κατσουράνης μίλησε τηλεφωνικά μαζί του και τον κάλεσε στη φιέστα της Παναχαϊκής για την άνοδο της στη Β’ Εθνική. Ανακοίνωσε μάλιστα στον πρώην μεγαλομέτοχο ότι θα τιμηθεί για την προσφορά του στην «κοκκινόμαυρη» ομάδα. Πέντε χρόνια στην Πάτρα ο Μακρής, δαπάνησε πάνω από 12 εκ. ευρώ, άσχετα αν τα πιο πολλά δεν έπιασαν τόπο. Έρχεται τώρα ο Κατσουράνης να «γλυκάνει» την πίκρα του Μακρή.

Α, μαθαίνουμε ότι εκείνη τη μέρα, τη στιγμή της βράβευσης, θα πάρει μικρόφωνο ο πάμπλουτος Ελληνοαυστραλός. Ξέρουμε τι θα πει, αλλά δεσμευθήκαμε να μην ακυρώσουμε την έκπληξη. Αυτιά, μόνο, να έχουν οι φίλοι της Παναχαϊκής εκείνη την ώρα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags