Facebook Pixel Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Road to Hawaii
Life
| 2017-05-12 14:59:00

Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Road to Hawaii

Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Road to Hawaii

Η «Μέκκα» του Τριάθλου, η Χαβάη, περιμένει να υποδεχθεί τον κορυφαίο Έλληνα πρωταθλητή Τριάθλου & Διάθλου, Γρηγόρη Σουβατζόγλου, για να συμμετάσχει στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος XTERRA που διεξάγεται στο Μάουι 29 Οκτωβρίου 2017. 

Το κορυφαίο off-road τρίαθλο του κόσμου συνδυάζει 1,5 χλμ κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα, 32 χλμ ορεινό ποδήλατο και 10,5 χλμ τρέξιμο σε δασικά μονοπάτια και παραλία. Φέτος θα συμμετέχουν 800 αθλητές από 46 χώρες.

Το XTERRA World Championship είναι ο τελευταίος αγώνας μιας σειράς περισσότερων από 100 off-road αγώνες που διοργανώνονται σε 30 χώρες και 38 πολιτείες της Αμερικής.

Ο Γρηγόρης εξασφάλισε την πρόκριση αφού τερμάτισε πρώτος από τους Έλληνες άνδρες στη μεγάλη απόσταση XTERRA Greece Championship, της σημαντικότερης διεθνούς διοργάνωσης Off Road Triathlon της χώρας μας, που πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά την Κυριακή  30 Απριλίου 2017 στην Βουλιαγμένη, με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών από 24 χώρες.

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, που μεταξύ άλλων κατέχει τον τίτλο του 12ου καλύτερου Ευρωπαίου Ironman τριαθλητή για το 2016, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο τρίαθλο διεθνώς - αυτή τη στιγμή είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο.

Ο Γρηγόρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τρίαθλο το 2012, σε ηλικία 24 ετών. Έχει αγωνιστεί σε πολλούς διεθνείς αγώνες ενώ το 2015 εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν.

Ο υπεραθλητής, στο παρελθόν έχει επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και στον υγρό στίβο. Μετά από πολλά πανελλήνια ρεκόρ και διεθνείς διακρίσεις ως κολυμβητής, μεταπήδησε στην τεχνική κολύμβηση, χαρίζοντας την 3η θέση στην Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στο Τορίνο το 2006.

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους αθλητές, που με την απαραίτητη υποστήριξη, μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας επάξια σε διοργανώσεις παγκοσμίως.

Βρείτε εδώ www.xterraplanet.com/worlds πληροφορίες για το κορυφαίο XTERRA World Championship

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags