Facebook Pixel Τα στημένα παιχνίδια στην Eurovision
| 2017-05-13 09:55:00

Τα στημένα παιχνίδια στην Eurovision

Τα στημένα παιχνίδια στην Eurovision

Ο πρόεδρος της ομάδας έχει ''φτιάξει'' το κοράκι. Η συμφωνία είναι ξεκάθαρη. Θα πάρεις το πακέτο, αρκεί η ομάδα μου να κερδίσει οπωσδήποτε. Διαιτητάρας είσαι, εσύ ξέρεις τι θα κάνεις, ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε να εμποδίσεις τους άλλους να με κερδίσουν.

Στο φινάλε, για να κερδίσω αν χρειαστεί δώσε κι ένα εντελώς ανύπαρκτο πέναλτυ.

Ξεκινάει το παιχνίδι και πριν το δεκάλεπτο ο σφυρικτράκιας κάνει το θαύμα του. Πέναλτυ πέτσινο υπέρ του προέδρου, που την ίδια στιγμή πετάγεται όρθιος και... πανηγυρίζει. Η ξεφτύλα. Να θριαμβολογεί η προεδράρα για δουλειά μιλημένη. Στημένη.

Το αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο στην Eurovision. Φοβερά πράγματα. Η Ελλάδα δίνει 12άρι στην Κύπρο και οι μαρτυρικοί αδελφοί εντελώς αυθόρμητα ενθουσιάζονται για την επιτυχία που γνώρισε το τραγούδι τους. Η μαρτυρική Κύπρος δίνει 12άρι στην Ελλάδα (φώτο η Demy) και στα αποδυτήρια οι Έλληνες συντελεστές του τραγουδιού πετάνε από τη χαρά τους. Λες και τους το έδωσαν σπαθί.

Το ίδιο κάνει κατά σύστημα η Μολδαβία με την Ρουμανία. Κανονική τράμπα. Και η Ισπανία με την Ανδόρα. Σικέ ματς.

Για σκέψου να κληρωθούν αντίπαλοι στο γιουρόπα ληγκ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός π.χ. με Ανόρθωση και Ομόνοια της μαρτυρικής Κύπρου, και μια ομάδα να σηκώσει τα πόδια στην άλλη. Δεν γίνεται ποτέ αυτό στο ποδόσφαιρο. Οι κομπίνες στήνονται στο πονηρό, στο μουλωχτό, όχι στα ίσα όπως στην γιουροβίζιον.

Αν γίνονται δωροδοκίες στο πρωτάθλημα είναι ένα θέμα άξιο για έρευνα, αλλά και μελέτη. Έτσι κάνει μία σοβαρή κοινωνία. Όχι μονάχα να πιάσει τους εγκληματίες, αλλά να διαπιστώσει και τις συνθήκες που πιθανόν να ευνοούν τη συστηματική παράνομη δράση των αλεπουδιάρηδων στο ποδόσφαιρο.

Στο θέμα μας. Στα παλιά μου τα παπούτσια αν γίνονται δωροδοκίες στο... πρωτάθλημα των σαχλοτραγουδιών της Eurovision. Εντελώς αδιάφορο αν πέφτουν αλλαξοκωλιές και «πιασίματα», με χρήματα κι όχι, ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες χώρες, προκειμένου να ψηφίσουν έτσι κι όχι αλλοιώς.
Ποιος ασχολείται. Όταν δεν έχει καμία, μα καμία σημασία ποιος ψηφίζει, τι ψηφίζουν, ποιο τραγούδι παίρνει τους περισσότερους, τους λιγότερους ψήφους.

Κι όμως. Σε βαβούρα να βρισκόμαστε. Επειδή, λέει, γίνεται αλλοίωση αποτελεσμάτων, γι’ αυτό η γιουροβίζιον φτιάχνει μία ιστοσελίδα όπου θα δέχεται καταγγελίες για απόπειρες δωροδοκίας. Όπως στο λέω. Ο χαβαλές να γίνει πιο χαβαλές. Ας φτιάξουν και μία εκπομπή όπως τη Δίκη του σαγώνια που θα ασχολείται π.χ. με το πακέτο των Ρώσων στους Αζέρους που το είχαν βουτήξει αυτοί αλλά δεν τους ψήφισαν, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.
............................................
Κανένας Τσίπρας δεν φτιάχνει γήπεδο κανενός Παναθηναϊκού, διάβασε apodytiriakias.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags