Facebook Pixel Καταιγιστικός Αντώναρος: "Είμαι Παναθηναϊκός αλλά υποστηρίζω ...ΠΑΟΚ - Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Σαββίδης" - "To πρόβλημα με Μαρινάκη"
| 2017-05-14 11:00:00

Καταιγιστικός Αντώναρος: "Είμαι Παναθηναϊκός αλλά υποστηρίζω ...ΠΑΟΚ - Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Σαββίδης" - "To πρόβλημα με Μαρινάκη"

του Γιώργου Κτενά
Καταιγιστικός Αντώναρος: "Είμαι Παναθηναϊκός αλλά υποστηρίζω ...ΠΑΟΚ - Μπορεί να λέει ό,τι θέλει ο Σαββίδης" - "To πρόβλημα με Μαρινάκη"

Αιρετικός, πάντα με άποψη που τη στηρίζει επιχειρηματολογώντας, ο Μάνος Αντώναρος μίλησε στον SportDοg για όλα τα ενδιαφέροντα θέματα της αθλητικής επικαιρότητας...
 

Αν και δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού ο Μάνος Αντώναρος υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ και εξηγεί το γιατί σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο SportDog.

O γνωστός δημοσιογράφος καυτηριάζει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Ιβάν Σαββίδη, παίρνει το μέρος του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και προβλέπει ότι τη νέα σεζόν θα πρωταγωνιστήσει ο Δικέφαλος.

Παράλληλα, ο Μάνος Αντώναρος εξήγησε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του Τριφυλλιού, ενώ εξέφρασε μια άποψη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που μάλλον θα συζητηθεί...

"Είμαι δηλωμένος Παναθηναϊκός και η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ δεν είναι σχέση με την ομάδα, αλλά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Κι αυτό που με συγκινεί είναι η λογική του συλλόγου. Γι' αυτό και με αποδέχονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ, καθώς τους τιμάει ένα Αθηναίος δημοσιογράφος, δηλωμένος Παναθηναϊκός, να τους υποστηρίζει και να είναι μαζί τους. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν αρέσει στο αθηναϊκό κατεστημένο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι το πιο φωτεινό παράδειγμα αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα τους ΠΑΟΚτσήδες δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν το πρωτάθλημα, δεν είναι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός που αν δεν είναι πρώτοι, είναι αποτυχία. Τους τρέφει μάλιστα και λίγο να τους αδικούν. Κι αυτό με συγκινεί και πιστεύω ότι αν δεν ήταν στον τελικό ο ΠΑΟΚ αλλά ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός (δεν συμπεριλαμβάνω την ΑΕΚ η οποία ναι μεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανοδική πορεία), δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν είχαν κερδίσει με παρόμοιο τρόπο. Τους ενοχλεί ότι η ομάδα που δεν είναι κατεστημένο, κέρδισε το τρόπαιο", ήταν το αρχικό του σχόλιο στον SportDog για όσα έχουμε δει από τον τελικό τού Κυπέλλου και μετά.

Έχει ανοίξει ολόκληρη κουβέντα για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν ο Σαββίδης θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

"Αυτοσχεδιάζω λιγάκι τώρα: Έχω μια δημοσιογραφική άποψη ότι οι φίλαθλοι και οι δημοσιογράφοι δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρονται καθόλου για τα χρήματα που επενδύουν οι εκάστοτε επιχειρηματίες. Κι αυτό ισχύει για τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη. Γελάω όταν ακούω φιλάθλους να συζητάνε για το πόσο κόστισε μία μεταγραφή. Τι σε νοιάζει εσένα, από την τσέπη σου τα έβαλες; Θέλω να πω ότι στην Ελλάδα πάντα οι επιχειρηματίες κάνουν κουμάντο, ακόμα και στον χώρο των media. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να με αφορά αν ο Σαββίδης (με τον οποίο δεν έχω καμία σχέση, όπως και με τον ΠΑΟΚ) θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Είναι παιχνίδια επιχειρηματιών αυτά και ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα".

Πώς βλέπετε την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ν.Δ. και Σαββίδη;

"Πιστεύει κανείς ότι ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, θα είχε κάνει ποτέ αυτό το ατόπημα; Τι νόημα έχει ένας πολιτικός αρχηγός να ανακατεύεται και να λέει την άποψή του, αν ήταν πέτσινο ένα πεναλτι ή όχι; Μόνο κακό μπορεί να του κάνει και στο παρελθόν όταν είχε συμβεί κάτι στον Ηρακλή και είχαν ρωτήσει σχετικά τον Γεώργιο Ράλλη, είχε απαντήσει ότι δεν τον ενδιαφέρει γιατί είναι Παναθηναϊκός. Κι έχασε τις εκλογές. Δεν είναι αστείο και δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύτηκε. Όχι επειδή είναι ο Μητσοτάκης, το ίδιο ισχύει για κάθε πολιτικό. Ο Σαββίδης είναι ιδιώτης, μπορεί να λέει ό,τι θέλει, δεν πιάνεται. Δεν ζητάει να τον ψηφίσει κόσμος".

Στην επικαιρότητα της αγαπημένης σας ομάδας βρίσκεται η πιθανότητα αποχώρησης του Μπεργκ από τον σύλλογο.

Παναθηναϊκός βρίσκεται σε χαμηλές πτήσεις εδώ και κάποια χρόνια και νομίζω ότι δεν έχει το μπάτζετ που θα έπρεπε να είχε η ομάδα στο μέγεθός του. Ο Μπεργκ είναι στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί είναι βασικό στέλεχος της σύγχρονης εθνικής ομάδας της Σουήδιας, είναι καθαρός, θεαματικός, βάζει γκολ. Αλλά κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν με τον Παναθηναϊκό σοβαρά. Ο Παναθηναϊκός οφείλει πολλά στον Αλαφούζο, που ανέλαβε σε μία δύσκολη περίοδο, αλλά είναι και πολλά άλλα. Μία ομάδα μπορεί από το ζενίθ της να βρεθεί στο ναδίρ. Ας σκεφτούμε πού είναι η Άστον Βίλα σήμερα. Αυτό μπορεί να συμβεί και στον Παναθηναϊκό αν συνεχίσει να βγαίνει 4ος, θα είναι πρόβλημα. Δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Και στην Ισπανία έχουν μνημόνια και στην Ιταλία, αλλά επένδυσαν πολύ στο θέαμα. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη λογική, αν και θα μπορούσαμε να έχουμε θέαμα. Έπεσε κι αυτό, γιατί δεν έχουμε έξυπνους πολιτικούς".

Ποια είναι η άποψή σας για τις εξελίξεις στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού; Με τη Νότιγχαμ Φόρεστ κ.λπ.;

"Έχω την αίσθηση, γιατί τον αγαπώ τον Πειραιά και πηγαίνω εκεί, ότι ούτε οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί δεν είναι ευχαριστημένοι από όσα συμβαίνουν. Το ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό και δεν διευκολύνει κανέναν να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Και τότε που το έπαιρνε συνεχώς ο Παναθηναϊκός, βαρετό ήταν. Όσον αφορά τον κύριο Μαρινάκη, προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι για όσα τον κατηγορούν. Είναι πολύ πλούσιος, έξυπνος και πετυχημένος επιχειρηματίας, μάλλον οι γύρω του είναι λίγο προβληματικοί και όχι ο ίδιος. Δε νομίζω ότι κάποιος του δικού του μεγέθους ή οποιοσδήποτε άλλος του ίδιου μεγέθους, να έχει ανάγκη να κάνει όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούν. Κάνει λάθος που αφήνει όλο αυτό και εξελίσσεται, γιατί όλη η Ελλάδα πρέπει να τον κατηγορεί. Και το λέω εγώ που δεν συμπαθώ καθόλου τον Ολυμπιακό, αφού είμαι Παναθηναϊκός και συμπαθώ τον ΠΑΟΚ. Τι να πω, όμως, ότι δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό; Με τόσα πρωταθλήματα; Στο αστυνομικό ρεπορτάζ δεν έχω άποψη, γιατί δεν μπορώ να διασταυρώσω μία είδηση. Άλλο τι λέει κάθε φορά η επικαιρότητα. Από την επικαιρότητα δεν καταδικάστηκε κανένας".

Είστε ευχαριστημένος από όσα βλέπετε στα ελληνικά γήπεδα;

"Το στοπάρισμα της μπάλας, η κεφαλιά ή το ψαλιδάκι είναι το ίδιο είτε σε Ελλάδα είτε στη Βραζιλία. Βλέπουμε κάθε μέρα μεγάλες ομάδες να παίζουν στο εξωτερικό και μετά βλέπουμε Σούπερ Λιγκ και είναι μία γελοιότητα. Τι να πούμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ας πούμε για θέατρο ή για κινηματογράφο καλύτερα. Κάθε άθλημα κρίνεται εκ των αποτελεσμάτων. Τι έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια και δεν το θυμάμαι;".

Θα πάρετε το ρίσκο να μας πείτε ποια ομάδα περιμένετε να πάρει το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά;

"Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει καλά. Γιατί ο Ολυμπιακός έχει κορεστεί και είναι σε αμηχανία, αλλά δεν ξέρω το ρεπορτάζ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ίσως υπάρξει πρόβλημα από εκεί. Δεν είμαι αισιόδοξος με τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον Αλαφούζο. Η ΑΕΚ είναι σε μεταβατική κατάσταση. Επειδή δεν πηγαίνει καλά ο Άρης στη Θεσσαλονίκη, βόλεψε τον ΠΑΟΚ γιατί είδαν έξω από τα σύνορα της Θεσσαλονίκης. Δεν βοηθούσε αυτή τη αντιπαλότητα ούτε τον Άρη, αλλά ούτε και τον ΠΑΟΚ".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags