Facebook Pixel Αποκαλύψεις από Θεσσαλονίκη: "Γι' αυτό ...σφάζονται ΝΔ και Σαββίδης" - "Υπήρχε κάτι στη φάση του Κρέσπο" - "Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"
| 2017-05-14 12:00:00

Αποκαλύψεις από Θεσσαλονίκη: "Γι' αυτό ...σφάζονται ΝΔ και Σαββίδης" - "Υπήρχε κάτι στη φάση του Κρέσπο" - "Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"

του Γιώργου Κτενά
Αποκαλύψεις από Θεσσαλονίκη: "Γι' αυτό ...σφάζονται ΝΔ και Σαββίδης" - "Υπήρχε κάτι στη φάση του Κρέσπο" - "Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ"

Ο πολύπειρος ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κουβεντίδης, μιλάει στο SportDog για όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας και προχωράει σε σημαντικές αποκαλύψεις. Τι λέει για όσα έγιναν στον τελικό και γιατί βλέπει άμεσα τον Δικεφάλο πρωταθλητή;
 

Την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου ο ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας εξέφρασε μέσω του SportDog o Γιώργος Κουβεντίδης.

Ο έμπειρος ρεπόρτερ του Δικεφάλου εξήγησε γιατί η ομάδα του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Ολυμπιακού, ενώ αποκάλυψε τα αίτια της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της ομάδας και της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πριν την επίμαχη φάση με το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε, έχει γίνει πέναλτι στον Κρέσπο.

"Στον τελικό υπήρξαν διαιτητικά λάθη. Ήταν προφανές ότι το γκολ με το οποίο κέρδισε ο ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ. Όπως είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι και στη φάση του Κρέσπο δευτερόλεπτα πριν. Το πρώτο δεν το είδε ο βοηθός, το δεύτερο το είδε ο Κομίνης, αλλά νομίζω πως δεν θέλησε μια απόφασή του να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα, όπως συνέβη και με τις αγκωνιές του Μάτος ή του Τσιγκρίνσκι. Μιλάμε για λάθη ανθρώπινα και διαχείριση αγώνα. Αν ο ΠΑΟΚ έχανε, μπορεί να φώναζε γι΄ αυτό το πέναλτι στον Κρέσπο. Η ΑΕΚ έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει πίκρα, στην θέση της ο καθένας το ίδιο θα έκανε. Η ΑΕΚ αντιμετώπισε με πολύ περηφάνεια αυτή την κατάσταση, δεν βγήκε να ουρλιάζει, κι αυτό εκτιμήθηκε για την ομάδα γενικώς. Κι έχω την εντύπωση ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, που αυτή την εποχή μπορεί να συμβαίνουν πολλά, δεν είναι η ΑΕΚ ο εχθρός του ΠΑΟΚ. Αν υπάρχει εχθρός με αυτή την έννοια", σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Κουβεντίδης στη συνέντευξή του στον SportDοg.

Ο Σαββίδης σήκωσε το λάβαρο της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά πληθαίνουν οι φωνές το τελευταίο διάστημα ότι θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

"Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, είναι προφανές ότι έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το παρελθόν. Το καταλαβαίνει και ο πλέον ανυποψίαστος. Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, μετά από τα 2-3 πρώτα σφυρίγματα καταλαβαίνει αν ο διαιτητής θέλει να κάνει κάτι στο παιχνίδι, αν θέλει να πάει τη βάρκα στη μία πλευρά. Βλέποντας τον τελικό δεν μου έδωσαν την εντύπωση οι διαιτητές ότι έχουν σκοπό να πάνε τη βάρκα σε μία πλευρά. Μετά από ένα παιχνίδι ο καθένας μπορεί να ψάξει για φάσεις και να πει ότι αδικήθηκε. Για παράδειγμα στον τελικό υπάρχουν 4-5 φάσεις που δίνουν το δικαίωμα και στις δύο ομάδες για να φωνάξουν. Βλέποντας τον τελικό δεν κατάλαβα ότι οι διαιτητές είχαν σκοπό να ευνοήσουν ή να αδικήσουν μία ομάδα. Αν δεχθούμε ότι συμβαίνει αυτό από την άλλη, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για χαλίφη στη θέση του χαλίφη, ούτε μονόπαντες διαιτησίες, ούτε για ένα σύστημα που θα σπρώχνει μόνο μία ομάδα. Κι όταν συζητάμε για επίμαχες φάσεις, καλό θα είναι να έχουμε την ίδια άποψη, είτε συμβαίνουν στη μια περιοχή ή στην άλλη".

"Φοβούνται τον Σαββίδη γιατί έχει κάνει λεφτά έξω"

Πώς σχολιάζεις τη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΝΔ;

"Αυτή η διαμάχη δεν είναι ποδοσφαιρική, ξεκινάει από αλλού. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν νιώθει τον Σαββίδη δικό της άνθρωπο. Τα κόμματα εξουσίας μάς έχουν δώσει να καταλάβουμε ότι θέλουν τους μεγάλους επιχειρηματίες δικούς τους, να τους ελέγχουν. Η εντύπωση που έχω είναι ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ελέγξει τον Σαββίδη, κι ενδεχομένως να φοβάται κάτι καινούργιο και μεγάλο που μπορεί να προκύψει. Ο Σαββίδης είναι πολύ μεγάλος επιχειρηματίας, το νιώθει όλη η Β. Ελλάδα αυτό, σε όλες τις επιχειρήσεις του οι εργαζόμενοι είναι ευτυχισμένοι. Η ΝΔ δεν έχει από ό,τι φαίνεται επαφή μαζί του και αποφάσισε να βγει στην κόντρα. Ενδεχομένως να φοβάται ότι αν ο Σαββίδης αποκτήσει Μέσο Ενημέρωσης, θα μπορέσει να κάνει πολιτική. Αυτό που, ενδεχομένως, έκαναν οι επιχειρηματίες που είχε καλή σχέση η ΝΔ. Εκτός κι αν ξεχάσαμε τι έγινε τότε με το «Ναι» και το «Όχι». Επειδή ξέρουν το παιχνίδι, φοβούνται τον Σαββίδη. Γιατί είναι πετυχημένος επιχειρηματίας και τα λεφτά του τα έχει κάνει έξω και όχι εδώ. Άρα δεν ελέγχεται. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση που άνοιξε αυτό το μέτωπο η ΝΔ, με επιχειρήματα που δείχνουν και το ζόρι που έχει. Δεν μπορείς να αποκαλείς Ρώσο έναν ντεφάκτο Έλληνα, που έχει την ελληνική ιθαγένεια, έναν άνθρωπο, που με προσωπικό αγώνα πολλών χρόνων και κόστος, άνοιξε ξανά την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Τότε ήταν Έλληνας και τώρα δεν είναι; Ο Σαββίδης φέρνει λεφτά και μάλιστα πολλά, από τη Ρωσία στην Ελλάδα. Μάλλον καλοί επιχειρηματίες είναι αυτοί, που βγάζουν λεφτά από την Ελλάδα στο εξωτερικό! Δεν μπορείς να μιλάς για ολιγάρχες, κάποια στελέχη της ΝΔ για τον παρομοιάζουν με το Κοσκωτά. Αυτό δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας. Ακούμε δηλώσεις στελεχών που μιλάνε απαξιωτικά για τον Σαββίδη και αναρωτιέται κάποιος τι τους έχει κάνει, τι κρύβεται από πίσω. Προφανώς τούς ενοχλεί που υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση και τους ενοχλεί ότι δεν είναι στην επιρροή τους. Οι πολιτικοί της Β. Ελλάδας ήταν απόντες από αυτή τη διαδικασία, γιατί ξέρουν ότι αν βγουν από το μαντρί θα τους φάει ο λύκος, αλλά τώρα τελευταία, δειλά-δειλά, προσπαθούν να πάρουν θέση, γιατί κάποια στιγμή θα βγουν πάλι στο δρόμο να ζητήσουν ψήφους. Δεν είχε λόγο να υπάρχει η κόντρα, αλλά υπάρχει".

Υπάρχει αρνητικός παλμός στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη;

"Γενικά ο κόσμος εδώ δεν ακολουθεί τυφλά μία ομάδα και δεν ταυτίζεται με τον ιδιοκτήτη της. Υπάρχει η αίσθηση ότι είναι αδικαιολόγητη και δεν φαίνεται να έχει ταπεινά κίνητρα αυτή η κόντρα, αυτή την αίσθηση έχει ο κόσμος εδώ. Από ένα κόμμα (πρώην) εξουσίας που τα χώνει σε έναν επιχειρηματία που είναι και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Επειδή φαίνεται ότι είναι επίθεση που αδικεί τον Σαββίδη, υπάρχει μία αρνητική προδιάθεση για τη ΝΔ. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε η επίθεση ούτε η σκληρότητά της, κάτι που φανερώνει και τις προθέσεις που υπάρχουν. Προφανώς έχει αντίκτυπο και δημοσκοπικά για τη ΝΔ, για αυτό βγαίνουν τώρα κάποιοι βουλευτές και προσπαθούν να τα μπαλώσουν, χωρίς να παίρνουν αποστάσεις από τις δηλώσεις Μητσοτάκη. Αλλά προσπαθούν να κάνουν μασάζ στον Σαββίδη και τους ΠΑΟΚτσήδες".

Ο Σαββίδης είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Ο ΠΑΟΚ πότε θα πάρει πρωτάθλημα;

"Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται λίγα πράγματα από εδώ και στο εξής, καθώς έχει ήδη ανέβει επίπεδο σε όλους τους τομείς. Και οργανωτικά και αγωνιστικά. Ζω το ρεπορτάζ τού συλλόγου περισσότερα από 20 χρόνια και οι διαφορές που υπάρχουν είναι οφθαλμοφανείς. Μιλάμε για άλλη ομάδα, ο ΠΑΟΚ του σήμερα δεν έχει ούτε ίδιο σήμα με τον ΠΑΟΚ του τότε. Είναι εντελώς άλλη ομάδα, οργανωμένη, που βαδίζει σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Αυτή την περίοδο που μιλάμε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχει καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ. Κάτι που το έδειξε και στον δεύτερο γύρο. Του λείπουν λίγα για να πει ότι πηγαίνει για πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, αν κυλήσουν όλα φυσιολογικά. Ο ΠΑΟΚ θα μπει ως φαβορί για το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου και κάποια στιγμή θα το πάρει".

"Σχεδόν καλύτερος ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό"

Τι χρειάζεται, αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ;

"Η ομάδα εξελίσσεται συνεχώς, είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με πριν από έξι μήνες για παράδειγμα. Δεν είχε Πρίγιοβιτς ή Ενρίκε τότε. Άρα ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει ποιοτικά, δεν χρειάζεται πολλά για να γίνει ομάδα τίτλου. Κι αυτό το έχουν στο μυαλό τους και στον ΠΑΟΚ. Να πάρουν 3-4 ακόμα πολύς καλούς ποδοσφαιριστές, από τους οποίος ο ένας θα είναι στόπερ και νομίζω ότι θα πάρουν σίγουρα και έναν πολύ καλό χαφ. Δεν περιμένω πολλές μεταγραφές, δεν θέλει πολλά ο ΠΑΟΚ. Σήμερα έχει 15-16 παίκτες που είναι όλοι για βασικοί. Κι αν το θέλεις, αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ: Το βάθος που έχουν ως ομάδες. Έχουν καλές ομάδες αλλά αν στον Παναθηναϊκό, για παράδειγμα, λείψει ο Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Μολέδο, δεν έχει άλλες επιλογές ο προπονητής για να καλύψει το κενό τους. Η ΑΕΚ έχει περισσότερο βάθος, αλλά όχι εκείνο του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή".

Τι πρέπει να έχει καλύτερο από τον Ολυμπιακό, για να τον ρίξει από την κορυφή;

"Καλύτερη ομάδα! Σχεδόν το έχει κάνει. Αυτή την εποχή αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι χειρότερος. Πριν από 20 χρόνια που έπαιζε στους αγώνες με εμένα και εσένα, Γιώργο, και του έφταιγαν εξωγενείς παράγοντες για τις ήττες. Που έπαιζαν κάποιον ρόλο βέβαια, αλλά όχι σημαντικό. Τώρα έχει πολύ καλή ομάδα και σε πρωτάθλημα με ίσους όρους έχει καλές πιθανότητες να το πάρει. Στη φάση που είναι τώρα, δεν έχει να φοβάται τίποτα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός αν δεν είχε τη διαφορά του πρώτου γύρου, θα μπορούσαν στο δεύτερο να ήταν αλλιώς τα πράγματα".

Πώς θέλεις να κλείσουμε τη συνέντευξη;

"Ότι είναι θλιβερά αυτά που συμβαίνουν στα γήπεδα, όπως αυτά που έγιναν στον Βόλο. Είναι σημαντικό να αποφασίσουν ποιο κοινό θέλουν στα γήπεδα. Γιατί οι λιγοστοί μπαχαλάκηδες και οι χιλιάδες που πήγαν στον Βόλο για να στεναχωρηθούν ή να χαρούν με το αποτέλεσμα, όλοι με εισιτήρια πήγαν, κανείς δεν ήταν απρόσκλητος. Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, γιατί δεν είναι εξαίρεση όσα είδαμε στον Βόλο, αλλά ο κανόνας. Να αποφασίσουν ποιοι κοινό θέλουν στο γήπεδο, γιατί αν επιλέξουν αυτό θα χάσουν το άλλο. Κι αν επιλέξουν το άλλο, θα χάσουν αυτό. Αλλά κι εμείς να επιλέξουμε αν είμαστε άνθρωποι ή κάτι άλλο. Το 2017 δεν γίνεται να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να θέλουμε να προκαλέσουμε πόνο σε άλλον άνθρωπο. Έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Να αναλογιστούμε τι κάνουμε κι εμείς λάθος, που προκαλεί πόνο σε άλλους ανθρώπους. Δεν έχει να κάνει με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αυτό που λέω. Δεν σεβόμαστε τον διπλανό μας και από εκεί προκύπτουν πολλά από τα δεινά που ζούμε". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags