Facebook Pixel Παλικάρι ο Παναθηναϊκός, κράτησε τον Πανιώνιο με 10 και τραυματισμούς-σοκ!
| 2017-05-14 20:13:00

Παλικάρι ο Παναθηναϊκός, κράτησε τον Πανιώνιο με 10 και τραυματισμούς-σοκ!

Παλικάρι ο Παναθηναϊκός, κράτησε τον Πανιώνιο με 10 και τραυματισμούς-σοκ!

Παρά το γεγονός ότι οι "πράσινοι" έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 12' και έχασαν τρεις βασικούς με τραυματισμούς, πήραν το 1-1 στη Νέα Σμύρνη! Μπεργκ και Μασούρας τα γκολ, φωνάζει για πέναλτι ο Πανιώνιος

Στο 1-1 έμειναν Πανιώνιος και Παναθηναϊκός στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» πήραν τον βαθμό και έφτασαν τους 2 στη διαδικασία, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα από νωρίς λόγω αποβολής του Ζέκα, ενώ στη συνέχεια έχασαν με τραυματισμούς τον Βιγιαφάνιες και τον Μέστο, ενώ οι Μπερκ και Κουτρουμπής ολοκλήρωσαν το ματς με προβλήματα! Πρώτος βαθμός για τον Πανιώνιο που πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι του Μολέντο στον Σιώπη στο 79’!

Αποβολή Ζέκα, επίδειξη κλάσης από Μπεργκ

OΠαναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση, είχε τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά, ενώ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2’, με τον Γιαννιώτη να κάνει διπλή επέμβαση σε καλό σουτ του Κλωναρίδη και κεφαλιά του Βιγιαφάνιες στην επαναφορά. Τα πράγματα, όμως, «στράβωσαν» από το πουθενά για το «τριφύλλι» που έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 12’. Ο Μασούντ έγινε αποδέκτης βαθιάς μπαλιάς, κατέβασε την μπάλα με φανταστικό «τακουνάκι» και πήγε να φύγει απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά ο Ζέκα τον ανέτρεψε εκτός περιοχής. Ο διαιτητής Στυλιαράς έκρινε ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στέρησε από τον Πανιώνιο καθαρή ευκαιρία για γκολ δίχως να έχει πρόθεση να βρει την μπάλα και τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη!

Πάντως, το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φαινόταν στο γήπεδο, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν στημένος εξαιρετικά και δεν χώρους στον Πανιώνιο να απειλήσει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» δεν δημιούργησαν ούτε μια κλασσική ευκαιρία για γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα, οι «πράσινοι» κατάφεραν να προηγηθούν χάρη στην κλάση του Μάρκους Μπεργκ. Στο 38’ ο Σουηδός βρήκε χώρο και σούταρε από μακριά, ο Γιαννιώτης έκανε δύσκολη επέμβαση και στη συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί του Πανιωνίου «κοιμήθηκαν» αφήνοντας την μπάλα να φτάσει ξανά στα πόδια του Μπεργκ, ο οποίος ακολούθησε τη φάση και πλάσαρε άψογα από τα όρια της μεγάλης περιοχής κάνοντας το 0-1!

Το «τριφύλλι» ευτύχησε να δει τον Βλαχοδήμο να αποκρούει δύσκολα το δυνατό σουτ του Μασούντ από μακρινή απόσταση στο 45’ και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα!

Πίεση Πανιωνίου και ισοφάριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τελείως διαφορετικό τρόπο, μιας και ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά ψάχνοντας άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Οι «κυανέρυθροι» πίεσαν από την αρχή και είχαν 2-3 καλές στιγμές στα πρώτα 6 λεπτά, με την άμυνα του Παναθηναϊκού (κυρίως με τον Μολέντο) και τον Βλαχοδήμο να επεμβαίνουν. Παρ΄ όλα αυτά, η υπεροχή του Πανιωνίου δικαιώθηκε στο 56’. Όλα ξεκίνησαν από την έμπνευση του Μασούντ να σηκώσει την μπάλα για τον Μπεν μέσα στην περιοχή. Ο Αφρικανός βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μασούρα και αυτός ισοφάρισε με νέα κεφαλιά! Μάλιστα, στο 58’ πήγε να γίνει η απόλυτη ανατροπή, αλλά ο Γεσίλ σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Τον κράτησε όρθιο ο Μολέντο, φωνές για πέναλτι

Καθώς περνούσαν τα λεπτά, το αριθμητικό πλεονέκτημα του Πανιωνίου άρχισε να φαίνεται, καθώς ο Παναθηναϊκός άρχισε να μένει από δυνάμεις, ενώ οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να πιέζουν. Η φάση του αγώνα έλαβε χώρα στο 79’. Από λάθος του Κουρμπέλη ο Γεσίλ έφυγε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, είδε όμως τον Σιώπη να ακολουθεί και του έδωσε πάσα… πάρε βάλε στο ύψος του πέναλτι. Ο Έλληνας μέσος άργησε να πλασάρει, με αποτέλεσμα ο Μολέντο να κάνει ακόμα ένα «ηρωικό» τάκλιν ρίχνοντάς τον στο έδαφος και προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι. Η φάση, όμως, δεν είχε τελειώσει αφού η μπάλα κατευθύνθηκε στα δίχτυα από την κόντρα στον πεσμένο Σιώπη, με τον καταπληκτικό Μολέντο να την προλαβαίνει πάνω στη γραμμή!

Απίθανη απόκρουση Γιαννιώτη

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε μια τελική στο δεύτερο μέρος, ωστόσο παραλίγο να «κλέψει» τη νίκη στο 95’. Μετά από εκτέλεση κόρρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Κουτρουμπή, αυτός γύρισε στον Λέτο, με τον Αργεντινό να σουτάρει δυνατά από το ύψος του πέναλτι και τον Γιαννιώτη να πραγματοποιεί μια από τις κορυφαίες αποκρούσεις της σεζόν!

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς):Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (69’ Λάμπρου), Μασούντ (90 + 5’ Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ (81’ Ταποκό)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Μέστο (74’ Ρέις), Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες (32’ Μαρινάκης), Κλωναρίδης (62’ Λέτο), Μπεργκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags