Facebook Pixel Ατάκες - φωτιά: "Κοντός ο Τζέιμς, δεν κάνει ο Καλάθης, κανένας δεν είναι ...Παππάς - Χυδαίο για Μπουρούση"!
| 2017-05-16 16:00:00

Ατάκες - φωτιά: "Κοντός ο Τζέιμς, δεν κάνει ο Καλάθης, κανένας δεν είναι ...Παππάς - Χυδαίο για Μπουρούση"!

Ατάκες - φωτιά: "Κοντός ο Τζέιμς, δεν κάνει ο Καλάθης, κανένας δεν είναι ...Παππάς - Χυδαίο για Μπουρούση"!

Φοβερός Κώστας Βαϊμάκης αναλύει τα ...πάντα όλα για τον Εξάστερο σε μία συνέντευξη που θα προκαλέσει μεγάλο θόρυβο. Ποιους κράζει, ποιους αποθεώνει, τι πιστεύει για Πασκουάλ;

Την άποψη ότι ο Mάικ Τζέιμς δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε με δηλώσεις του στον SportDog ο Κώστας Βαϊμάκης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που τον παρακολουθούμε μέσω του τηλεοπτικού Kick Off, στον ΣΚΑΪ, και τον ακούμε στο θρυλικό Fight Club του Sport FM, ανέλυσε όλα τα δεδομένα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του συλλόγου, στον Σίγκλεντον, τον Μπουρούση, τον Καλάθη και τον Παππά, αλλά και στο μέλλον του Τσάβι Πασκουάλ.

Ακόμα, μας μίλησε για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό, αλλά και για τη μάχη των "ερυθρόλευκων" στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

"Δυάρι εγκλωβισμένο σε σώμα άσου"

"Ο Τζέιμς είναι παίκτης που όταν του κάνεις συμβόλαιο, ξέρεις τι είναι. Δεν μπαίνει σε καλούπια, μπορεί να κερδίσει ή να χάσει ένα ματς ανάλογα με το κέφι του. Κάτι είχε ο Πεδουλάκης στο μυαλό του όταν του έκανε συμβόλαιο, ίσως ακριβώς το γεγονός ότι είναι απρόβλεπτος, ότι μπορεί να πάει μόνος του εναντίον όλων. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τον Τζέιμς να γίνει οργανωτής.

Θα έλεγα ότι δεν είναι παίκτης που κάνει για τον Παναθηναϊκό, όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό, δεν έχω δει ποτέ ξανά παίκτη με τα στοιχεία του Τζέιμς στην ομάδα. Θεωρώ ότι ταιριάζει σε άλλου τύπου ομάδες, στις οποίες μπορεί να πάρει 30 επιθέσεις, να πετύχει 20-25 πόντους και να κερδίσει το ματς. Πέρσι, στην ομάδα που ήταν, ταίριαζε μία χαρά", είπε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε για το αν ταιριάζει στη φιλοσοφία που έχει δείξει ο Τσάβι Πασκουάλ ότι θέλει να περάσει στον Παναθηναϊκό:

"Δεν ταιριάζει με βάση αυτό που βλέπουμε. Ο Πασκουάλ κληρονόμησε ένα ρόστερ από τον Αργύρη Πεδουλάκη και με αυτό το ρόστερ πορεύεται τώρα. Πίσω από τον Καλάθη δεν έχει άλλον παίκτη. Προσπαθεί ο Πασκουάλ να τον βάλει σε ένα καλούπι, αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Ο Τζέιμς είναι 2άρι εγκλωβισμένος σε σώμα 1. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση 2αριού που είναι κοντός".

Δίνεις πιθανότητες να τον κρατήσει ο Παναθηναϊκός και τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Πρέπει να δούμε τόσο αν έχει ο Παναθηναϊκός τη διάθεση να τον κρατήσει, όσο και αν θέλει ο ίδιος ο Τζέιμς να το κάνει. Γιατί εκτός από το περιστατικό με το πούλμαν στην Πόλη, που επέστρεψε δηλαδή με το αεροπλάνο, υπάρχει και εκείνο με την τζαμαρία που τραυματίστηκε και στέρησε από την ομάδα την παρουσία του για αρκετό διάστημα. Χωρίς να συμφωνώ με τη λογική του πούλμαν, είμαι κάθετα αντίθετος με τέτοιες πρακτικές, περίμενα όμως τον Τζέιμς να είναι εκείνος που λιγότερο από όλους θα είχε αυτονομηθεί και θα επέστρεφε με το αεροπλάνο. Ακριβώς λόγω της σπασμένης τζαμαρίας και της απουσίας του από την ομάδα, θεωρούσα ότι δεν θα δημιουργούσε ξανά πρόβλημα στην ομάδα του. Αλλά φαίνεται ότι όπως είναι στο παιχνίδι είναι και σα άνθρωπος: Τραβάει τον δρόμο του".

"Δεν κάνει για ηγέτης ο Καλάθης, κανένας δεν είναι Παππάς"

Πόσο επηρέασε την παρουσία δύο σημαντικών κοντών, του Καλάθη και του Παππά, η εικόνα του Τζέιμς και τι πιστεύεις ευρύτερα για τη δική τους παρουσία φέτος;

"Ο Καλάθης έχει περάσει διάφορες μεταπτώσεις, γιατί έπαιξε ολομόναχος ένα μεγάλο κομμάτι της χρονιάς, όταν έλειπε ο Τζέιμς. Έπαιζε για 35 λεπτά. Επίσης, ο Καλάθης είναι δύσκολη περίπτωση, γιατί δεν έχει σουτ αλλά είναι πολλά άλλα πράγματα που κάνει στο παρκέ. Είναι εξαιρετικός παίκτης, με συγκεκριμένες όμως αδυναμίες. Μπορείς να τον αξιοποιήσεις με συγκεκριμένους παίκτες δίπλα του. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θέλει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αλλά ηγέτης τού Παναθηναϊκού δεν γίνεται κάποιος που δεν σκοράρει. Όλα σε μία ομάδα, βέβαια, αφορούν το πώς θα φτιάξεις το ρόστερ της. Αν βάλεις δίπλα στον Καλάθη έναν παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά, αλλά να έχει και τη δημιουργία, μπορείς να φτιάξεις ένα ρόστερ με άλλη πληρότητα.

Όσον αφορά τον Παππά, είναι η αδυναμία μου στον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν αδίκησε τον εαυτό του ή αν τον αδίκησαν οι προπονητές του, αλλά φέτος έδειξε διαφορετική συμπεριφορά, δούλεψε, διεκδίκησε χρόνο συμμετοχής μέσα από την άμυνά του. Έχει καταπιέσει, λίγο, το επιθετικό του κομμάτι, παίρνει λιγότερες επιθέσεις, ενώ έχει πολύ έντονα τα επιθετικά χαρακτηριστικά. Όταν υπάρχει ελευθερία κινήσεων ή ασυδοσία στον Τζέιμς και ο Παππάς κρατιέται για να μη σουτάρει, θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα από αυτόν ο Παναθηναϊκός. Είναι εξαιρετικός παίκτης, με στοιχεία που δεν έχει κανένας άλλος Έλληνας και κανένας άλλος στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και εκτίμησα φέτος που έπαιξε και άμυνα".

"Χυδαιότητα για Μπουρούση"

Στους ψηλούς, πώς είδες φέτος τον Σίγκλεντον και τον Μπουρούση;

"Ο Σίγκλεντον είναι παίκτης που είναι μεγάλη μου αδυναμία. Συγκλονιστικός παίκτης, που κάνει τρομερά πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Διαβάζω όμως κάποια tweet που κάνει και επειδή κι αυτός ήταν εμπλεκόμενος στην ιστορία με το πούλμαν, αλλά έχει για έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με όρο να μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ, δεν ξέρω τι θα γίνει. Θέλω πολύ να μείνει, αλλά δεν ξέρω τη διάθεση που εχει ο ίδιος. Σαν παίκτης είναι από εκείνους που αν μπορείς να τον κρατήσεις, οπωσδήποτε τον κρατάς. Θεωρώ ότι και ο Πασκουάλ θα τον ήθελε πολύ και την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Από τον Μπουρούση αρκετοί περίμεναν να κάνει ό,τι έκανε πέρσι. Αυτό ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί στον Παναθηναϊκό, γιατί μέχρι πέρσι ήταν χτισμένη όλη η ομάδα επάνω του. Επίσης, θεωρώ χυδαίο και ανήθικο σε κάθε στραβή να τα ακούει ο Μπουρούσης και ο Καλάθης από την εξέδρα και να ψάχνουμε πόσους πόντους έβαλαν για να δούμε αν ταιριάζουν με το συμβόλαιό του. Αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο τη διοίκηση, όχι τους οπαδούς. Τώρα για το αν έχει αξιοποιηθεί ο Μπουρούσης ή για το αν έχουν στηθεί συστήματα πάνω του κ.λπ, προφανώς όχι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι Μπασκόνια, για να στηρίζεται πάνω σε έναν ψηλό για κολώνα ή για πλέι μέικερ. Η απάντηση για το αν χρειάζεται να μείνει ή όχι, είναι ίδια με τους Τζέιμς: Αν μπορεί να πάρει έναν ακόμα ψηλό που να κάνει τα ίδια πράγματα, ναι. Αν είναι να γίνει το βασικό 5άρι, ίσως να υπάρχει πρόβλημα".

"Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή"

Τι βλέπεις στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, τώρα που σιγά-σιγά φτάνουμε στο τέλος της σεζόν;

"Η χρονιά φτάνει προς το τέλος, αλλά δεν έχει τελειώσει. Θα παίξει και 4ο ματς με την ΑΕΚ και δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να γίνει κι εκεί. Μπορεί να υπάρξει και 5ο ματς. Θεωρώ ότι θα περάσει, βέβαια, ο Παναθηναϊκός, αλλά σημασία μετά έχει το τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Γιατί είναι διαφορετικό αυτό που θα γίνει αν πάρει το πρωτάθλημα και διαφορετικό αν το χάσει και πώς μπορεί να το χάσει. Γιατί αν παρουσιάσει εικόνα όπως εναντίον της Φενέρ και χάσει με 3-0, φοβάμαι ότι γίνουν δραστικές κινήσεις: Ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος σχετίζεται με το τι θα συμβεί φέτος στους τελικούς".

Τι βλέπεις στους τελικούς;

"Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχουμε δει πολλά και διαφορετικά να συμβαίνουν. Γιατί στο παιχνίδι Κυπέλλου που ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΣΕΦ, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του για φέτος, από την άποψη της τακτικής. Εκείνος ο Παναθηναϊκός, ο τακτικά προσηλωμένος, έχει τύχη απέναντι στον Ολυμπιακό, με τις πιθανότητες να είναι 50-50. Αλλά έχουμε δει και έναν Παναθηναϊκό άναρχο, που έτσι δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου, που είναι καλά δομημένη ομάδα. Δεν ξέρω τι θα παρουσιάσει ο Πασκουάλ στους τελικούς, καθώς βλέπω αδυναμία να πείσει τους παίκτες του να κάνουν ό,τι τους ζητάει. Ακούμε τον ρεπόρτερ πάγκου να αποκαλύπτει την οδηγία που μετέφερε ο Πασκουάλ στους παίκτες του, αλλά λίγο μετά δεν βλέπουμε να γίνεται πράξη. Αυτό μπορεί να δημιουγήσει μεγάλο πρόβλημα και στην περίπτωση αυτή την πληρώνει συνήθως ο προπονητής".

"Ξινίζει ο Πασκουάλ αλλά..."

Βλέπεις εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον τού Τσάβι Πασκουάλ;

"Σε κάποιους μπορεί να ξινίζει ο Πασκουάλ, αλλά κάποια στιγμή στον Παναθηναϊκό πρέπει να στηρίξουν τον προπονητή και να φτιάξει την ομάδα που έχει στο μυαλό του. Όσο τον κρίνουμε με ρόστερ άλλου, τον αδικούμε. Θεωρώ ότι πρέπει να τον κρίνουμε στο τέλος τής επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με δική του ομάδα. Τότε θα καταλάβουμε αν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Έχει έρθει με τριετές συμβόλαιο και είναι προπονητής επιπέδου Ευρωλίγκα: Έχει κατακτήσει τη διοργάνωση, έχει δουλέψει στην Μπαρτσελόνα κ.λπ. Το βιογραφικό του είναι πολύ καλύτερο από όσους ήρθαν μετά τον Ζοτς, αλλά έχουμε την τάση να τους βγάζουμε όλους άχρηστους. Μετά αν έρθει με 3ετές συμβόλαιο και αποχωρήσει στους 6 μήνες, δύσκολα θα έρθει ξανά προπονητής επιπέδου Ευρωλίγκα, με τον κίνδυνο να φύγει και αυτός στους 6 μήνες. Θα χάσει πολλά και επικοινωνιακά ο Παναθηναϊκός δηλαδή".

Τέλος, μία ερώτηση και για τον Ολυμπιακό, που την Παρασκευή δίνει σπουδαίο παιχνίδι για να βρεθεί στον τελικό της Ευρωλίγκας.

"Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο γήπεδο με την ταμπέλα του αουτσάιντερ και αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να του συμβεί. Κανένας δεν έχει την απαίτηση να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ειδικά μια ομάδα που έχει μπάτζετ 42,5 εκ. ευρώ και αυτό το γεγονός της δημιουργεί την υποχρέωση να περάσει στον τελικό και από εκεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτό μόνο καλό είναι για τον Ολυμπιακό. Ο Τεόντοσιτς ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και δεν ξέρω την αγωνιστική του κατάσταση, αλλά είναι παίκτης που μπορεί να κρίνει το ματς. Η αξιοποίηση του Σπανούλη είναι όπλο για τον Ολυμπιακό, με τον Σφαιρόπουλο να έχει αποδείξει ότι ξέρει πώς να τον κρατήσει φρέσκο και να τον βάζει όταν πραγματικά τον έχει ανάγκη η ομάδα του. Αλλά και ο Σπανούλης γνωρίζει το σώμα του, ξέρει πώς να μοιράσει σωστά τις δυνάμεις του, ξέρει πώς να πάρει τα μεγάλα σουτ, πώς να φθείρει τους αντιπάλους, να κάνει όλα αυτά που χρειάζεται ο Ολυμπιακός όταν καίει η μπάλα". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags