Facebook Pixel Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση! «Αν δεν πάρει ο Ηρακλής άδεια να ανέβει ο Άρης»
| 2017-05-22 19:40:00

Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση! «Αν δεν πάρει ο Ηρακλής άδεια να ανέβει ο Άρης»

Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση! «Αν δεν πάρει ο Ηρακλής άδεια να ανέβει ο Άρης»

Ποιος έκανε αυτήν την δήλωση.

Ο καθηγητής του Αθλητικού Δικαίου Ανδρέας Μαλάτος, υποστήριξε πως αν δεν δικαιωθεί η έφεση του Ηρακλή αναφορικά με την αδειοδότησή του, τότε η ομάδα που θα πρέπει να πάρει τη θέση του στη Super League είναι ο Άρης ως η τρίτη ομάδα της Football League και όχι ο Λεβαδειακός που τερμάτισε 15ος στη Super League.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Libero fm 107,4»:

Για την 3η θέση και την υπόθεση ανόδου: Υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο, ο Αρης ως τρίτος από την Football League να ανέβει στην Super League σε περίπτωση που δεν αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής. Στον Tύπο διαδίδεται εντέχνως πως στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει στην κατηγορία ο Λεβαδειακός. Αυτό είναι ένα ζήτημα ερμηνείας του νόμου. Ο Αρης δικαίως έχει την προσδοκία αυτός να ανέβει την κατηγορία και για αυτόν τον λόγο μας έχει αναθέσει να κάνουμε μία γνωμοδότηση και εκ πρώτης όψεως θεωρώ ότι οι κανονισμοί είναι με το μέρος του Αρη. Από εκεί και πέρα το πως ερμηνεύονται και πως εφαρμόζονται οι κανονισμοί γνωρίζετε ότι δεν είναι μόνο θέμα νομικό αλλά και συγκυρίας. Ανάλογα με το ποιος κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο. Αν έχει γίνει εξυγίανση στο ποδόσφαιρο τότε θα πρέπει να ανέβει ο Άρης.

Για την μη ύπαρξη ποινής υποβιβασμού: Δεν είναι θέμα υποβιβασμού. Είναι θέμα άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Δεν μιλάμε για ποινή. Από την στιγμή που δεν έχεις την άδεια να συμμετέχεις στο πρωτάθλημα – δεν θα συμμετέχεις στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να πάρει την θέση σου κάποιος άλλος. Δεν είναι θέμα ποινής. Δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού του Ηρακλή.

Το γνωστό κύκλωμα το οποίο λυμαίνεται το ποδόσφαιρο και στο οποίο ο Αρης δεν συμμετέχει πρέπει να αντιμετωπιστεί και αν θεωρήσουμε πως έρχεται ή έχει έρθει εξυγίανση στο ποδόσφαιρο θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το διακύβευμα της ανόδου είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που διακυβεύεται σε ολόκληρο το ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε το πρόβλημα όλοι γινόμαστε επαναστάτες. Η βρώμα του ποδοσφαίρου μας επηρεάζει ατομικά. Μόλις η βρώμα του ποδοσφαίρου παύει να σε πιέζει και να σε επηρεάζει ατομικά ξεχνάς τα πάντα και λες «δεν βαριέσαι».

Οι παράγοντες πρέπει να το καταλάβουν αυτό. Οι τίμιοι παράγοντες. Πρέπει να αγωνιστούν για να σωθεί το ποδόσφαιρο συνολικά. Αυτοί που βλέπετε, διαβάζετε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι το σάπιο μέρος του ποδοσφαίρου. Το υγιές είναι ακόμη αδρανές.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags