Facebook Pixel Δήλωση Βασιλειάδη σε "ερυθρόλευκη" εφημερίδα για τη διαιτησία, που θα συζητηθεί!
| 2017-05-27 09:59:00

Δήλωση Βασιλειάδη σε "ερυθρόλευκη" εφημερίδα για τη διαιτησία, που θα συζητηθεί!

Δήλωση Βασιλειάδη σε "ερυθρόλευκη" εφημερίδα για τη διαιτησία, που θα συζητηθεί!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε πολλά και διάφορα...

Aποσπάσματα από τα όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού στο «Φως»

«Γύρισα στο σπίτι και με υποδέχθηκαν τα παιδιά μου με το "Θρύλε ολέ". Ο μικρός μου γιος, που το έμαθε μετά τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ, έχει τρελαθεί και το λέει συνέχεια. Οπότε τον πιάνω και του εξηγώ: "κοίτα, αν το λες κάθε μέρα αυτό, θα υπάρξει πρόβλημα!"», ανέφερε ο Γ. Βασιλειάδης για να απαντήσει στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν εννοεί το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μπαξεβάνης: «Είμαστε σίγουρα υπερβολικοί σε αυτή τη χώρα και πολύ συχνά μένουμε στους τύπους και χάνουμε την ουσία. Η ουσία για έναν εισαγγελέα και για κάθε δημόσιο λειτουργό είναι αν κάνει καλά τη δουλειά του. Σε αυτό θα πρέπει να ελέγχεται και όχι για το αν πανηγύρισε σε μια φάση, που παρεμπιπτόντως την πανηγύρισε όλος ο κόσμος. Συχνά, έχουμε υποκριτική συμπεριφορά σε τέτοια θέματα. Αλλά αναγκαζόμαστε. Όταν ανέλαβα υφυπουργός, με ρώτησαν τι ομάδα είμαι και εγώ απάντηση "είναι γνωστό, αλλά ας μείνουμε στο από σήμερα Εθνική Ελλάδα".

Είμαι Ολυμπιακός και το ξέρουν όλοι. Αλλά προσπαθώ να το κοντρολάρω. Να προσέχω συνέχεια τη συμπεριφορά μου. Πήγα, για παράδειγμα, στον τελικό του μπάσκετ στην Κωνσταντινούπολη και καθόμουνα σαν χαζό, ανέκφραστος, ουδέτεροςμ για να μη με τραβήξουν κανένα πλάνο και αρχίσουν τα σχόλια. Ωστόσο, τη στενοχώρια μου στο τέλος για την ήττα δεν μπόρεσα να την κρύψω».

Για την συμμαχία UEFA-FIFA-πολιτείας και το ταξίδι του στη Ζυρίχη: «Η UEFA συμμάχησε γιατί αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Με αυτή την έννοια, μέσα στη γενική μας στενοχώρια για την κατάσταση, έχουμε έναν λόγο να είμαστε χαρούμενοι. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι, ο Ινφαντίνο, ο Θεοδωρίδης, ο Μπόμπαν -για τον οποίο ένιωσα δέος όταν τον αντίκρισα, μόνο και μόνο γιατί θυμήθηκα πόσο τον έχω θαυμάσει ως παίκτη-, είναι όλοι τους εξαιρετικοί παράγοντες, με όραμα, και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά το αντικείμενο. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει εδώ. Και θέλουν να βοηθήσουν. Αρα, στις βαλίτσες έχω τη βούληση για σεβασμό στους κανόνες. Αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει ούτε ασύδοτο ούτε αυτόνομο. Ό,τι ζητάμε ως πολιτεία είναι το αυτονόητο».

Για την ταυτοποίηση του οπαδού του Παναθηναϊκού που πέταξε την μπύρα στον Ίβιτς: «Και για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου έγιναν 30 ταυτοποιήσεις. Ο Παναθηναϊκός λειτούργησε εξαιρετικά. Και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την κίνηση. Πρέπει να το πούμε, αν και δεν ξέρω αν θα τους κάνουμε καλό δίνοντάς τους συγχαρητήρια. Όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει με τον Ντέμη Νικολαΐδη, όταν είχε παραδώσει στην αστυνομία τους οπαδούς της ΑΕΚ που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Είχα κατηγορηθεί ως προδότης! Είναι καιρός και οι παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γι αυτά που κάνουν και γι αυτά που δεν κάνουν. Να μην κατηγορούμε συνέχεια την αστυνομία».

Για τη διαιτησία: «Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί διεθνών συμβάσεων. Δεν θα ήταν άσχημο αυτό το σενάριο. Το προβληματικό είναι να ασχολείται η πολιτεία. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε πολύ κομβικές αποφάσεις για το μέλλον της διαιτησίας στην Ελλάδα. Δεν μπορώ για την ώρα να πω κάτι περισσότερο, καθότι έχω δεσμευτεί απέναντι στην ΟΥΕΦΑ. Γενικά το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο. Ειλικρινά πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Αν και το ποδόσφαιρο εδώ είναι όλο εκπλήξεις. Δυσάρεστες εκπλήξεις. Κάτι σαν το Survivor».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags