Facebook Pixel Ο Ίβιτς ανέλαβε την ευθύνη και έκανε… ντρίμπλα για το μέλλον του – Τι είπε για τις αλλαγές τους και τις μεταγραφές
| 2017-06-01 00:22:00

Ο Ίβιτς ανέλαβε την ευθύνη και έκανε… ντρίμπλα για το μέλλον του – Τι είπε για τις αλλαγές τους και τις μεταγραφές

Ο Ίβιτς ανέλαβε την ευθύνη και έκανε… ντρίμπλα για το μέλλον του – Τι είπε για τις αλλαγές τους και τις μεταγραφές

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ προσπάθησε να εξηγήσει τι πήγε στραβά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, γιατί χάθηκε η πρωτιά στα πλέι οφ, ενώ μίλησε και για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Απέφυγε πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις Σαββίδη, αλλά και να πει κάτι ξεκάθαρο για το δικό του μέλλον στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Ερωτηθείς για το σχέδιο του για τον αγώνα και τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ, είπε: «Μετά από 2ο γκολ, είχαμε αρκετούς παίκτες οι οποίοι είχανε πρόβλημα όσον αφορά την κούραση, πρώτος ήταν ο Ενρίκε που ζήτησε αλλαγή, δεν ήταν να βγει αυτός από το παιχνίδι. Στη δεύτερη αλλαγή που μπήκε ο Κάνιας, βέβαια μετά όταν ισοφάρισε ο αντίπαλος ήταν τελείως διαφορετικό, έπρεπε να κυνηγήσουμε, έπρεπε να προσπαθήσουμε να βάλουμε το τρίτο γκολ, γιατί γνωρίζαμε και με την ισοπαλία δεν θα είχαμε αυτό που θέλαμε, βέβαια από τους παίκτες που μπορούσα να βάλω, διάλεξα τον Χαρίση που ήταν φρέσκος, προσπάθησε να μας δώσει κάποια πράγματα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο όσον αφορά τον ίδιο. Βγήκαμε μπροστά για να προσπαθήσουμε να βάλουμε το 3ο γκολ και δυστυχώς από μια κόντρα επίθεση το δεχτήκαμε εμείς και χάσαμε το παιχνίδι. Όσον αφορά το σχέδιο, είχα σχέδιο να προσπαθήσω να κρατήσουμε το σκορ ναι».

Πρόσθεσε ότι: «Ναι οι άλλες (σ.σ. αλλαγές) είναι επιλογές γιατί ο Πρίγιοβιτς ήταν κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τα προηγούμενα παιχνίδια, γιατί γνωρίζουμε ότι εκτός που είχε έρθει που δεν ήταν έτοιμος ενώ μετά είχε και τον τραυματισμό. Είδαμε σήμερα ότι δεν ήταν αυτός που μπορεί να είναι. Διάλεξα εκεί να κάνω αλλαγή, να έχω έναν φρέσκο παίκτη ο οποίος μπορεί να μας δώσει κάτι παραπάνω».

Για το γεγονός ότι δεν φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο ρόστερ αλλά και την δήλωση του πρόσφατα, πως η κατάκτηση του Κυπέλλου θα βοηθήσει τον Δικέφαλο, είπε: «Συμφωνώ μαζί σας, έχετε δίκιο. Δεν κάναμε καθόλου καλή πορεία στα πλέι οφ και γι’αυτό το λόγο ήμασταν απογοητευμένοι. Μέχρι τα πλέι οφ μπορώ να είμαι περήφανος για ότι έχουμε κάνει, πιστεύω ότι έχουμε κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα και όσον αφορά το κύπελλο το ίδιο. Βέβαια αυτά τα έξι παιχνίδια που παίξαμε, δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν μπορώ να πω πως το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν καλό, πιστεύω πως μπορεί να ήταν και ένα από τα καλύτερα στα πλέι οφ που παίξαμε, γιατί είχαμε φάσεις, κατοχή, είχαμε κάποια ουσία. Μπορεί στα άλλα παιχνίδια να μην ήμασταν όπως σήμερα. Για ποιο λόγο; Κοιτάξτε, δικαιολογίες, δεν ψάχνω. Συμφωνώ ότι τα πλέι οφ ήταν απογοήτευση για όλους μας με πρώτο εμένα. Τις ευθύνες τις παίρνω εγώ, είμαι με τους παίκτες ένα χρόνο και όταν δεν πάνε τα πράγματα καλά, όπως δεν πήγανε στο φετινό πλέι οφ, εννοείται πως είμαι εγώ ο πρώτος που έχει ευθύνες».

Για το αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ότι οι παίκτες δεν είχαν δυνάμεις στα πλέι οφ: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαμε δυνάμεις και οι άλλες ομάδες δεν είχανε δυνάμεις. Αυτό που πιστεύω και αυτό που βλέπω είναι ότι εμείς εκτός ότι είχαμε πολλούς νέους παίκτες φέτος, είχαμε την πίεση για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι παίκτες οι οποίοι ήρθανε φέτος, οι περισσότεροι από αυτούς, ένα χρόνο πριν δεν έχουν παίξει από 20-25 παιχνίδια, κάποιοι είχαν παίξει 15 παιχνίδια, όπως ο Κρέσπο. Φέτος κάνανε 50, 45, 60 παιχνίδια κάποιοι και το δεύτερο, οι παίκτες πρώτη φορά, οι περισσότεροι από αυτούς, είχανε αυτοί πίεση στην ομάδα ότι πρέπει να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα, όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο, να το κατακτήσουμε και με τέτοια πίεση, όταν έχεις τόσους καινούργιες παίκτες οι οποίοι στις προηγούμενες ομάδες δεν είχανε τέτοια πίεση καθόλου, σίγουρα δεν ψάχνω δικαιολογία αλλά είναι κάτι καινούργιο γι’αυτούς και μπορεί μετά από το Κύπελλο, να έχουν χαλαρώσει τελείως. Προσπαθήσαμε, μιλήσαμε μαζί τους, κάναμε τα ίδια σχεδόν τα πράματα όπως και τον υπόλοιπο χρόνο. Είναι ένας από τους λόγους που σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για τις στημένες φάσεις που πήρε ο Παναθηναϊκός: «Κοιτάξτε, σε κάθε παιχνίδι έχει στημένες φάσεις και πιστεύω πως ήμασταν ομάδα η οποία δεν έχει δεχτεί πολλά γκολ από τα στημένα. Σήμερα έγινε έτσι στο 2ο γκολ, οι στημένες φάσεις είναι συγκέντρωση, γιατί είναι δευτερόλεπτα, εκεί θέλει φουλ συγκέντρωση, στο γκολ του Παναθηναϊκού, χάσαμε την φάση, δυστυχώς και μετά υπήρχε μόνο το επιθετικό κομμάτι στο μυαλό μας και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι, ώστε να πάρουμε το παιχνίδι».

Για το τι κρατάει από αυτή την χρονιά: «Πρώτο όσον αφορά μέχρι πριν ένα μήνα σχεδόν, είμαι περήφανος για ότι έχουμε κάνει και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ φέτος έχει κάνει μια από τις καλύτερες χρονιές, δεν ξέρω στα τελευταία πόσα χρόνια. Αν, το σημερινό παιχνίδι το κερδίζαμε και αν παίρναμε την 1η θέση, θα σας έλεγα πως είναι η καλύτερη χρονιά στα τελευταία χρόνια. Βέβαια μετά από τη σημερινή ήττα, μετά από αυτό που δεν καταφέραμε στην έδρα μας, δεν μπορώ να σας πω κάτι ότι όσον αφορά τα πλέι οφ. Είμαστε απογοητευμένοι, τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε είναι ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ, όταν βρίσκεται σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ η οποία έχει μεγάλους στόχους παντού, σίγουρα η συγκέντρωση πρέπει να είναι από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα 100% και πρέπει να βγάλουμε όλοι μας τα συμπεράσματα γι’αυτά τα παιχνίδια που δώσαμε στα πλέι οφ».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο Σαββίδης και ότι πριν τα πλέι οφ υπήρχε ένας φόβος για τον αδερφό του και τα παιδιά του: «Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν θέλω να πω τίποτα γι’αυτό…».

Για το αν ζήτησε να φύγει λόγο των καταστάσεων που υπήρξαν όπως σημειώσαμε παραπάνω: «Τελείωσε η χρονιά, εμείς πριν λίγες ώρες έχουμε τελειώσει το ματς, περιμένουμε να ξαναμιλήσουμε, να τα δούμε, εμείς σας λέω ότι τώρα αποτύχαμε. Αυτό που κάναμε σε αυτά τα ματς για μένα ήταν αποτυχία και σας είπα ότι τις ευθύνες τις παίρνω εγώ. Εγώ είμαι ο προπονητής είναι φανερό δεν υπάρχει κάτι άλλο. Όσον αφορά τον κ. Σαββίδη, αυτός γνωρίζει τι συμβαίνει και βέβαια ότι εμείς θα συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ: «Κοιτάξτε, εγώ σας είπα, εγώ είμαι εδώ σχεδόν 1,5 χρόνο και αυτό που αφήνω αυτή τη στιγμή, είναι να περάσει αυτή η μέρα, να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε όλοι και από εκεί να συζητήσουμε να δούμε τι είναι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ». 

Για την άδεια που έδωσε στον Χατζηισαΐα και το γεγονός ότι ο παίκτης επέλεξε να είναι κανονικά στην αποστολή της ομάδας: «Δυστυχώς ο Δημήτρης έχασε σήμερα τον πατέρα του και σίγουρα ήμασταν όλοι στεναχωρημένοι γι’αυτό. Είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί φέτος να μην έχει κάνει παιχνίδια αλλά είναι ένας παίκτης ο οποίος ήταν μαζί μας, τον σεβόμαστε όλοι και όλοι ήμασταν στεναχωρημένοι με αυτό που έγινε σήμερα στην οικογένεια του. Εννοείται ότι πήρε άδεια για να φύγει γιατί όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, η οικογένεια είναι πάνω από όλα».

Για το αν υπήρξαν παίκτες που να τον απογοήτευσαν: «Όπως όλες οι ομάδες έτσι και στον ΠΑΟΚ, προσπαθήσουμε να κάνουμε ανάλυση, την οποία έχουμε κάνει ήδη και βέβαια ότι έχουμε σχεδιάσει αυτό που κατά την άποψη μου αλλά και του κ. Μίχελ, τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να αλλάξει ώστε η ομάδα να γίνει καλύτερη. Σχεδιασμό έχουμε κάνει, γνωρίζουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα και βέβαια γνωρίζουμε ποιοι παίκτες θα μας αποχαιρετήσουν και λογικά θα φύγουν σε άλλες ομάδες».

Για τους παίκτες που δεν είχαν πέρυσι πολλά ματς και φέτος έκαναν διπλάσια παιχνίδια σε σχέση με τις ομάδες τους και αν ήταν σωστή η διαχείρηση του τεχνικού τιμ πάνω σε αυτό: «Διαχείριση κάναμε όλο το χρόνο, σχεδόν έπαιξαν όλοι οι παίκτες, όλοι. Δεν νομίζω να υπάρχει παίκτης εκτός του Χατζηισαΐα που δεν έχει παίξει. Πιστεύω ότι ήμασταν η ομάδα η οποία έχει χρησιμοποιήσει περισσότερους παίκτες από τις άλλες ομάδες. Τότε τι να σας πω, ότι έπρεπε να παίξει κάποιος που δεν έπαιξε σε όλο το πρωτάθλημα; Τα πλέι οφ είναι ένα μίνι πρωτάθλημα που έχεις έξι ντέρμπι και όταν όλοι οι παίκτες είναι υγιής, προσπαθείς να βάλεις σχεδόν αυτούς τους παίκτες που είχαν και τον ρυθμό, που είχαν και αρκετά παιχνίδια και βέβαια προσπαθείς να κάνεις ότι καλύτερο γίνεται».

Για τους νέους παίκτες που ήρθαν και τις δυσκολίες που ανέφερε: «Αν βγήκε σε καλό, εσείς θα το κρίνεται. Η άποψη μου είναι ότι βγήκε καλό από αυτό, όταν η ομάδα αρχίζει με -3 και τερματίζει στην 2η θέση με έξι βαθμούς από τον πρώτο και κατακτά το κύπελλο και 2η στο πλέι οφ, πιστεύω ότι είναι καλό. Τα αποτελέσματα μόνα τους μιλάνε. Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ και όσον αφορά τους πόντους, τα παιχνίδια εκτός έδρας, όσον αφορά τα ντέρμπι μέσα στην Τούμπα εκτός αυτά των πλέι οφ. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες που ήρθαν δεν έχουν προσφέρει, αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Κοιτάξτε, είχαμε πολλές αλλαγές αλλά χρειάστηκαν και πιστεύω πως αυτοί οι παίκτες που ήρθαν, έχουν προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ».

Για τη νέα σεζόν αν θα υπάρξουν πάλι αρκετές αλλαγές: «Αν τους βάλουμε έναν έναν πιστεύω ότι πρόσφεραν οι περισσότεροι παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παίκτης που τελειώνει το συμβόλαιο. Τρεις-τέσσερις παίκτες είναι για μένα ανοιχτές για να παρουσιαστεί η ομάδα του χρόνου καλύτερη».  

Για το αν η απώλεια της πρώτης θέσης θα μπορέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί πιο ήρεμα: «Η προετοιμασία ξεκινάει τις ίδιες ημερομηνίες είτε ήμασταν πρώτοι είτε δεύτεροι. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κέρδος από τη στιγμή που δε βγήκαμε πρώτοι. Δεν μπορώ να ψάχνω κέρδος, αυτή είναι η αλήθεια. Το στήσιμο της ομάδας θα είναι το ίδιο. Οι στόχοι του ΠΑΟΚ θα είναι να προσπαθήσει να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο και στο Europa League θα έχει υψηλούς στόχους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απότομα μεγάλα βήματα. Όταν χτίζεις μία ομάδα χρειάζεται υπομονή, δουλειά και προσαρμογή των παικτών. Στο 70-80% είμαι ικανοποιημένος από τη χρονιά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags