Facebook Pixel AKMH INNOVATION PROJECT - Η Καινοτομία στην ΑΚΜΗ της!
Life
| 2017-06-06 10:13:00

AKMH INNOVATION PROJECT - Η Καινοτομία στην ΑΚΜΗ της!

AKMH INNOVATION PROJECT - Η Καινοτομία στην ΑΚΜΗ της!

Καινοτομία, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, νεανικότητα, στόχοι, ιδέες, επιχειρηματικότητα!

Αυτές, είναι οι λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Τελικό του 1ου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας ΄΄ ΑΚΜΗ INNOVATION PROJECT ΄΄, που διοργανώθηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Το κατάμεστο Αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, έγινε ΄΄ σταυροδρόμι ΄΄ και σημείο συνάντησης σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ από όλα τα παραρτήματα πανελλαδικά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Κρήτη, Λάρισα), οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους προτάσεις, έπειτα από εκπαίδευση στη Μεθοδολογία, στο Σχεδιασμό, στην Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου, στον Χρηματοοικονομικό Σχεδιασμό, στο Start Up Funding και στην Παρουσίαση Επιχειρηματικών Ιδεών σε Κοινό.

Οι έξι ομάδες των σπουδαστών παρουσίασαν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Αξιολόγησης του ΄΄ ΑΚΜΗ INNOVATION PROJECT ΄΄, η οποία απαρτιζόταν από διακεκριμένους και επιτυχημένους Startupers, οι οποίοι με κριτήριο την Καινοτομία και τη Δημιουργικότητα, ψήφισαν τις τρεις πιο ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις του Διαγωνισμού.

Οι διακριθείσες προτάσεις ήταν οι παρακάτω :

1ο Βραβείο : Νίκος Ρήγας – Αλέξανδρος Φεργαδάκης, ΄΄ Get Me A Car ΄΄, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

2ο Βραβείο : Βάσια Ζαζάνη, ΄΄ Grove ΄΄, Πράσινη Επιχειρηματικότητα

3ο Βραβείο : Βασίλειος Αγορόπουλος, ΄΄ Virtual Exploration Museum ΄΄, Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Ιδιαίτερη στιγμή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των Success Stories των επιτυχημένων Startupers, οι οποίοι μοιράστηκαν με το κοινό τις ιστορίες τους, τις ιδέες τους, τους στόχους τους και μίλησαν για την αξία της αποτυχίας όταν γίνεται δρόμος για την επιτυχία και τη διάκριση.

Τον 1ο Διαγωνισμό Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Διευθυντής του ΄΄ INNOVATHENSΚόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων ΄΄, κος Αντώνης Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος ΄΄ Live without Bullying ΄΄ από την Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, κα. Αντωνία Τορρένς.

Το συντονισμό και παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κα. Μίνα Ράλλη.

Τα έπαθλα του Διαγωνισμού τα οποία απονεμήθηκαν στους νικητές , ήταν δωροκάρτες από τα καταστήματα ΙΚΕΑ, συνολικής αξίας 2.000 € , δωρεάν παραχώρηση επαγγελματικού χώρου για έξι (6) μήνες και συμμετοχή σε επιχειρηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας δύο (2) μηνών από το Impact Hub Athens, Δωροεπιταγές αγοράς βιβλίων από τις Εκδόσεις Ψυχογιός συνολικής αξίας 400 €.

Διοργάνωση : ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Υπό την Αιγίδα : Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων

Χορηγοί : ΙΚΕΑ – IMPACT HUB ATHENS – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Υποστηρικτές : ΄΄INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων ΄΄, Κέντρο Μέριμνας Παιδιού & Οικογένειας – Live Without Bullying Vitabroad, Blood-e, Wildrobe, Nannuka, Brainshot, Trust A Pen

Χορηγοί Επικοινωνίας : www.epixeiro.gr , www.getbusy.gr , www.skywalker.gr

Πληροφορίες:


ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags