Facebook Pixel Το τερμάτισαν! Απέκλεισαν ομάδα 8χρονης επειδή έμοιαζε με αγόρι
| 2017-06-06 23:06:00

Το τερμάτισαν! Απέκλεισαν ομάδα 8χρονης επειδή έμοιαζε με αγόρι

Το τερμάτισαν! Απέκλεισαν ομάδα 8χρονης επειδή έμοιαζε με αγόρι

Δύο κορυφαίες παίκτριες του αμερικανικού ποδοσφαίρου έσπευσαν να υπερασπιστούν ένα 8χρονο κορίτσι, η ομάδα του οποίου αποκλείστηκε από τουρνουά αφού κατηγορήθηκε ότι έμοιαζε με αγόρι!
 

Η... κοντοκουρεμένη Μιλάγκρος «Μιλι» Ερνάντες δέχτηκε επαίνους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις Ολυμπιονίκες, Μία Χαμ και Αμπι Γουάμπαχ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η ομάδα της Μίλι αποκλείστηκε την περασμένη Κυριακή από τον τελικό του τουρνουά της Ομαχα στη Νεμπράσκα, ακόμη κι όταν ο πατέρας της έδειξε τα έγγραφα ταυτότητας που πιστοποιούσαν το φύλο της.

Η υπόθεση πήρε μεγάλη διάσταση, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι του τουρνουά απέδωσαν τον αποκλεισμό σε σφάλμα που υπήρχε στα έγγραφα της ομάδας. Αυτό που τους τράβηξε την προσοχή ήταν η διαμαρτυρία αθλήτριας της αντίπαλης ομάδας σχετικά με την εμφάνιση της Μίλι. Στη συνέχεια οι διοργανωτές έλεγξαν τα έντυπα κι επικοινώνησαν με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο «Azzurri», όπου αγωνιζόταν η 8χρονη με την ομάδα «Achurros», λέγοντας ότι συμπεριλήφθηκε ως αγόρι.

Πριν η ομάδα της Μίλι εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, ειδοποιήθηκε για τον αποκλεισμό της. Ο πατέρας του κοριτσιού, Γκεράρντο Ερνάντες, είχε μαζί του την κάρτα ασφάλισης και διάφορα άλλα έγγραφα για τον κυριακάτικο αγώνα, ωστόσο, όπως δήλωσε οι υπεύθυνοι του τουρνουά δεν ενδιαφέρθηκαν να συζητήσουν μαζί του.

«Μας είπαν ότι η απόφαση είχε ληφθεί», τόνισε στην «Washington Post», προσθέτοντας ότι «αυτό δεν ήταν ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης των ανθρώπων». Από την πλευρά της η Μίλι με δηλώσεις της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WOWT υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Επειδή μοιάζω με αγόρι δε σημαίνει ότι είμαι αγόρι. Δεν είχαν κανένα λόγο να αποκλείσουν ολόκληρη την ομάδα γι΄ αυτό».

Η δις «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια με την ομάδα των ΗΠΑ, Μία Χαμ, έκανε πρόταση στην Μίλι να παίξει στο «Team First Soccer Academy», το οποίο διοργανώνει η ίδια. Η Γουάμπαχ από την πλευρά της δημοσίευσε βίντεο στο Instagram με το ακόλουθο μήνυμα: «Μίλι, ποτέ μην επιτρέψεις σε κανέναν να σου πει ότι δεν είσαι τέλεια, όπως ακριβώς είσαι. Κατάκτησα τίτλους με κοντά μαλλιά».
Χθες αρκετοί γονείς συναντήθηκαν για να συζητήσουν το περιστατικό, με έναν εξ αυτών να είναι πολύ θυμωμένος και να απαιτεί «εκεί όπου χρειάζεται πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη». Η ομάδα της Μίλι υπέβαλλε καταγγελία με την Ένωση Ποδοσφαίρου της Νεμπράσκα να επικαλείται «φυλετική και ρατσιστική διάκριση.»

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags