Facebook Pixel Πρώτη παρουσίαση του νέου Jeep Compass!
Άλλα Σπορ
| 2017-06-07 09:22:00

Πρώτη παρουσίαση του νέου Jeep Compass!

Πρώτη παρουσίαση του νέου Jeep Compass!

Σήμερα παρουσιάζεται στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας, η νέα γενιά του Jeep Compass.

Η ευρωπαϊκή εκδοχή της νέας γενιάς του Compass εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης. Όπως ανακοινώθηκε, το νέο μέλος στη γκάμα της αμερικάνικης φίρμας, διαθέτει νέα συστήματα μόνιμης τετρακίνησης τα οποία αυξάνουν τις ικανότητες του αυτοκινήτου να κινηθεί σε δρόμους με χαμηλό επίπεδο πρόσφυσης.

 

?? Η Jeep είναι μια διακεκριμένη μάρκα που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της τετρακίνησης και της δημιουργίας αυτοκινήτων ειδικών προδιαγραφών. Το νέο μοντέλο Compass εκπροσωπεί την φίρμα στη μεσαία κατηγορία των SUV και έχει στοιχεία τα οποία ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις της αυτοκίνησης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ανδρέας Σουλουτζιδάκης γενικός διευθυντής της ελληνικής αντιπροσωπείας.??

 

Έμφαση δόθηκε και στην ασφάλεια. Υιοθετήθηκαν εβδομήντα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.

Λόγω του παγκοσμίου χαρακτήρα του premium SUV, δημιουργήθηκαν δέκα επτά συνδυασμοί κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης. Η γκάμα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού Sport, Longitude, Limited και Trailhawk.

 

Για να ικανοποιήσει τη νέα τάση που θέλει αρίστη επικοινωνία με όλο τον κόσμο, διαθέτει ανάλογα με την έκδοση, τελευταίας γενιάς UConnect με οθόνες αφής HD έως 8.4 ίντσες, φωνητικές εντολές, Apple CarPlay και Android Auto.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή των κινητήρων του μεσαίου οχήματος ελεύθερου χρόνου. Λόγω της στροφής στους βενζινοκινητήρες, αποφασίσθηκε να εξοπλίζεται με τρεις κινητήρες που καταναλώνουν βενζίνη.

 

Ειδικότερα παράγεται με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.400 κ.εκ. απόδοσης 140 ίππων που συνδυάζεται με 6αρι μηχανικό κιβώτιο. Σε αυτή την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους μπροστινούς(FWD) για περισσότερη οικονομία στο καύσιμο και λιγότερα έξοδα συντήρησης.

 

Η δεύτερη επιλογή στους βενζινοκινητήρες είναι η ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα 1.400 κ.εκ. που αποδίδει 170 ίππους. Εδώ το κιβώτιο είναι 9αρι αυτόματο και υπάρχει σύστημα τετρακίνησης(4WD) νέων προδιαγραφών της μάρκας.

 

Η ανώτερη κλίμακα στους βενζινοκινητήρες περιλαμβάνει το μοτέρ 2.400 κ.εκ. που προσφέρει 190 ίππους. Το κιβώτιο είναι 9αρι αυτόματο. Το σύστημα τετρακίνησης είναι πιο αποδοτικό και ανήκει στη κατηγορία των διατάξεων 4WD/4WD low.

 

Ντίζελ 1.6 120 ίππων FWD 6αρι μηχανικό κιβώτιο, 2.0 140 4WD 6αρι μηχανικό κιβώτιο, 2.0 140 ίππων 4WD 9αρι αυτόματο κιβώτιο, 2.0 170 ίππων 4WD/4WD low 9αρι αυτόματο κιβώτιο. Οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

 

Οι τιμές πώλησης του νέου Jeep Compass θα είναι ανταγωνιστικές και θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στη κατηγορία των πολυτελών SUV. Επίσης, εξασφαλίσαμε αναβαθμισμένα πακέτα εργοστασιακού εξοπλισμού για όλες τις εκδόσεις που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου οδηγού, συμπλήρωσε ο κ. Ανδρέας Σουλουτζιδάκης, που συνοδεύει την ελληνική δημοσιογραφική αποστολή.

Πηγή: Praktoreio-sport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags