Facebook Pixel Όταν ξεκίνησαν όλα... (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-06-12 11:32:00

Όταν ξεκίνησαν όλα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν ξεκίνησαν όλα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα, 12 Ιουνίου, το 2004 ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν φανταζόμασταν το τι θα επακολουθούσε όταν κάναμε το χουνέρι στους Πορτογάλους στην πρεμιέρα του Euro!

Στις 12 Ιουνίου 2004, η Εθνική του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε την παρουσία της στο Euro χωρίς κανείς να πιστεύει τι θα επακολουθούσε.

Το ταξίδι προς το όνειρο έκανε ποδαρικό με νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο...

Στο «Ντραγκάο», οι γηπεδούχοι Πορτογάλοι είχαν στο πλευρό τους χιλιάδες φιλάθλους, ενώ σε μια γωνιά υπήρχε και το γαλανόλευκο κομμάτι. Σε αυτό το κομμάτι έτρεξε και ο Γιώργος Καραγκούνης να πανηγυρίσει όταν άνοιξε το σκορ με συρτό σουτ μόλις στο 5΄, με αυτό το αποτέλεσμα να τελειώνει και το ημίχρονο!

Στην επανάληψη, οι Έλληνες μπήκαν πάλι δυνατά και έπειτα από μια κούρσα του Γιούρκα Σεϊταρίδη στο 51', ο Γιαννιώτης μπακ θα μπει μέσα στην περιοχή και θα ανατραπεί από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πιερ Λουίτζι Κολίνα έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ο Μπασινάς στήθηκε στα 11 μέτρα για να εκτελέσει τον Ρικάρντο.

Οπως και έκανε! Ο μέσος του Παναθηναϊκού σούταρε αριστουργηματικά στα δεξιά, ο Πορτογάλος γκολκίπερ έπεσε στα αριστερά και το 2-0 ήταν γεγονός...

Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Κριστιλανο Ρονάλντο μετά από κόρνερ του Λουίς Φίγκο.

Τελικό αποτέλεσμα: Πορτογαλία - Ελλάδα 1-2!

Πορτογαλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ρικάρντο - Αντράντε , Κόουτο, Φερέιρα, Ρούι Ζόρζε, Κοστίνια (65΄ Νούνο Γκόμεζ), Μανίς, Ρούι Κόστα (46΄ Ρονάλντο), Φίγκο, Σιμάο (46΄Ντέκο), Παουλέτα

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης - Σεϊταρίδης, Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος (67΄ Νικολαϊδης), Χαριστέας (74΄ Λάκης), Φύσσας, Βρύζας, Καψής, Καραγκούνης (46΄ Κατσουράνης)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags