Facebook Pixel Τρομερή αποθέωση για Σλούκα από την Ευρωλίγκα!
Μπάσκετ
| 2017-06-12 20:21:00

Τρομερή αποθέωση για Σλούκα από την Ευρωλίγκα!

Τρομερή αποθέωση για Σλούκα από την Ευρωλίγκα!

Η διοργανώτρια αρχή του θεσμού έκανε ένα αφιέρωμα στον Έλληνα γκαρντ και τα επιτεύγματά του!

Με ιδιαίτερα κολακευτικό τρόπο αναφέρθηκε στον Κώστα Σλούκα η Ευρωλίγκα σε αφιέρωμα που του έκανε, καθώς τον χαρακτήρισε ως έναν από τους μεγαλύτερους νικητές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ!

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη φετινή σεζόν του Έλληνα γκαρντ στον θεσμό, η οποία ήταν από τις κορυφαίες της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο αφιέρωμα της Ευρωλίγκας:

«Έχει συμμετάσχει στα πέντε από τα τελευταία έξι Final 4, και κάθε φορά έφτασε μέχρι τον τελικό, ενώ κατέκτησε την Euroleague για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στα 27 του χρόνια, λοιπόν, ο Κώστας Σλούκας έχει ήδη πετύχει περισσότερα από όσα οι περισσότεροι παίκτες σε όλη τη ζωή τους.

Ο Σλούκας είχε καθοριστικό ρόλο ερχόμενος από τον πάγκο σε αυτό το Final 4, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στην οργάνωση του παιχνιδιού, στο σκοράρισμα, στην άμυνα και στα ηγετικά καθήκοντα, όποτε αυτό χρειάστηκε. Ο Σλούκας είχε 9 πόντους και 3 ριμπάουντ στον ημιτελικό με τη τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στον τελικό απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, ο Σλούκας σούταρε λιγότερο όμως μοίρασε 5 ασίστ.

Όταν όλα τελείωσαν, ο Έλληνας γκαρντ πρόσθεσε τον τρίτο τίτλο EuroLeague στην καριέρα του, έχοντας ήδη πετύχει κάτι ανάλογο με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2013. Η Κωνσταντινούπολη και το Sinan Erdem Dome έχουν γίνει μάρτυρες των δυο από τα τρία τρόπαια του.

Ο Σλούκας ολοκλήρωσε τη σεζόν με 9.2 πόντους, 4.5 ασίστ, τα οποία ήταν και τα δύο ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο και 42.9% στα τρίποντα σε 29 αγώνες στην EuroLeague. Πλέον ο Σλούκας έχει καθιερωθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους νικητές στις έξι δεκαετίες του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags