Facebook Pixel Περίπου δύο... Ελλάδες πήγαν στα γερμανικά γήπεδα
Ποδόσφαιρο
| 2017-06-27 11:02:00

Περίπου δύο... Ελλάδες πήγαν στα γερμανικά γήπεδα

Περίπου δύο... Ελλάδες πήγαν στα γερμανικά γήπεδα

Προσέλευση ρεκόρ σημειώθηκε τη σεζόν 2016-17 στα γήπεδα της Γερμανίας με αριθμούς που... ζαλίζουν!

Συνολικά, 19.049.362 θεατές βρέθηκαν στα γήπεδα που φιλοξενούν το γερμανικό πρωτάθλημα της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, προκειμένου να δουν ζωντανά 612 παιχνίδια, παρουσιάζοντας αύξηση 1,3% σε σύγκριση με την περίοδο 2015/16.

«Η δημοτικότητα της Bundesliga και Bundesliga 2 είναι ακλόνητη. Το γερμανικό ποδόσφαιρο χαιρετίζει την αυξανόμενη δημοτικότητα μεταξύ των οπαδών που κατέκλυσαν τα γήπεδα, καθώς και εκείνους που παρακολούθησαν τους αγώνες από την τηλεόραση. Και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της γερμανικής λίγκα (DFL), Κριστιάν Σέιφερτ.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ομάδες με μικρότερα στάδια, η συμμετοχή στην Bundesliga παρέμεινε σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρουσιάζοντας μέσο όρο 40.693 θεατές ανά παιχνίδι και ποσοστό πληρότητας που καταλαμβάνει περισσότερο από το 91 τοις εκατό.

Στην Zweiteliga, η μέση συμμετοχή ανά παιχνίδι ανέρχεται σε 21.560 άτομα, εμφανίζοντας αύξηση άνω του 13 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags