Facebook Pixel "Δεν γουστάρει ο Λιβάγια" - "Κράξιμο" για Αλμέιδα, απίστευτη ατάκα για Λάζαρο: "Ξέρουν στον ΠΑΟ..."!
Ποδόσφαιρο
| 2017-07-26 10:00:00

"Κράξιμο" για Αλμέιδα, απίστευτη ατάκα για Λάζαρο!

Sportdog Team
"Κράξιμο" για Αλμέιδα, απίστευτη ατάκα για Λάζαρο!

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει με το δικό του απολαυστικό τρόπο στο sportdog.gr την εμφάνιση της Ένωσης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και βγάζει μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Τηρουμένων των αναλογιών, η ΑΕΚ πήρε αυτό που της άξιζε. Ως εκεί έφτανε η κλάση της, ως εκεί έφτανε η φόρμα της, ως εκεί έφτανε η τύχη της. Ως εκεί έφτανε και η ζέστη εδώ τα λέμε, το μοναδικό πράγμα που φοβήθηκαν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ.

Πράγμα αναμενόμενο από Ρώσους (και η ΤΣΣΚΑ είχε ένα σωρό Ρώσους στη σύνθεσή της), που τους πιάνει ένας τρόμος σχεδόν αταβιστικός με τις λαύρες, τους λίβες, τα καμίνια και τους κλίβανους. Γι' αυτό και στο πρώτο δεκάλεπτο κάνανε κο-κο-κο και στηνότανε πίσω απ' τη σέντρα. Μην αναγκαστούν να ρίξουν κάνα σπριντ και μείνουν στον τόπο!

Ακολούθως καταλάβανε ότι δεν θα λειώσουν σαν τα κεριά και το ανοίξανε λίγο το παιχνιδάκι. Ήρθε και η ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου, πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να στρώσουν και λίγο κώλο για να το κερδίσουν το ματς, βάλανε τα δυνατά τους, αντίο ζωή. Ρίξανε κι ένα στο δεύτερο για εγγύηση κι από εκεί και πέρα κάνανε συντήρηση και βάζανε στοιχήματα αναμεταξύ τους για το πόσα κιλά είναι ακριβώς ο Αλμέιδα. Διψήφιο ή τριψήφιο νούμερο;

Αυτά είναι παιδιά, μην το παραζαλίζουμε το πράγμα με τακτικές και αναλύσεις. Η ΑΕΚ στήνεται τώρα, πάει να μπει σε μια σειρά, αρχίζει να υψώνει ανάστημα και μπράβο της. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια αναγνωρισμένη δύναμη που έχει φάει πολύ ψωμάκι κι έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Κι έχει την πολυτέλεια να βάζει αναπληρωματικό τον Νάτχο, που στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάλευε με πολλές πιθανότητες για τον τίτλο του MVP. Κάπως έτσι καταλήγουμε αναγκαστικά στην αθάνατη κλισεδούρα: η ΤΣΣΚΑ έπαιξε την ΑΕΚ όπως η γάτα με το ποντίκι. Τελεία.

Μερικές μόνο παρατηρήσεις και το κλείσαμε:

* Ο Μάνταλος χαραμίζεται στα πλάγια. Ξέρει μεγάλη μπάλα, αλλά δεν έχει την ταχύτητα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του εξτρέμ.

* Όποιος περιμένει θαύματα από τον Χριστοδουλόπουλο, θα τα περιμένει για πολύ καιρό. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα πόδια του Λάζαρου δεν επικοινωνούν με το κεφάλι του. Αν επικοινωνούσαν, με το ταλέντο που έχει θα έπαιζε Ρεάλ.

* Ο Λιβάγια ξέρει μπάλα. Το θέμα είναι να γουστάρει κιόλας να παίξει.

* Ο σπήκερ του αγώνα θεώρησε ότι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο Αϊντάρεβιτς. Εμένα μου φάνηκε ότι κρυβόταν με μοναδική αποτελεσματικότητα.

* Και τα δύο γκολ της ΤΣΣΚΑ μπήκαν από το κέντρο της άμυνας. Καλός είναι ο Τσιγκρίνσκι για να διορθώνει τα λάθη των συμπαικτών του, αλλά στις κρίσιμες στιγμές…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags