Facebook Pixel Κρατούν τον Δικέφαλο της Φιλαδέλφειας οι ΑΕΚτζήδες! Προσπάθειες για να μείνει και στην Αγιά Σοφιά
| 2017-07-29 19:36:00

Κρατούν τον Δικέφαλο της Φιλαδέλφειας οι ΑΕΚτζήδες! Προσπάθειες για να μείνει και στην Αγιά Σοφιά

Κρατούν τον Δικέφαλο της Φιλαδέλφειας οι ΑΕΚτζήδες! Προσπάθειες για να μείνει και στην Αγιά Σοφιά

Με τη βοήθεια των υπευθύνων του εργοταξίου, το Σάββατο ξεκίνησε η μελέτη της αφαίρεσής του, η οποία θα είναι μία δύσκολη δουλειά.

Οι εργασίες για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ξεκίνησαν μία ημέρα μετά τον αγιασμό. Τα εκσκαφικά μηχανήματα πήραν μπροστά και άρχισαν να διαμορφώνουν τον χώρο, ο οποίος έχει ακόμα κάποια κατάλοιπα του παλαιού γηπέδου, όπως τα θεμέλια της Σκεπαστής και του κλειστού «Γιώργος Μόσχος», την παλιά υπόγεια σήραγγα και καταπακτή εξόδου προς τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει όμως και ένα σημείο ιδιαίτερα αγαπητό στους Ενωσίτες.

Ο λόγος για τον Δικέφαλο που είχε φιλοτεχνηθεί πάνω σε ένα τσιμεντένιο ξέφωτο του οικοπέδου. Πάνω σε αυτόν τον αετό τα τελευταία 14 χρόνια Ενωσίτες απ’ όλον τον κόσμο έρχονταν, φωτογραφίζονταν, συγκινούνταν και αναπολούσαν τις εποχές που το παλιό «Νίκος Γκούμας» ήταν ακόμα όρθιο.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό το κομμάτι τσιμέντου είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πολλούς Ενωσίτες. Γι’αυτό γνωστός οπαδός της ΑΕΚ «τρέχει» τις διαδικασίες για την ασφαλή αφαίρεσή του και απομάκρυνσή του από τον χώρο. Με τη βοήθεια των υπευθύνων του εργοταξίου, το Σάββατο ξεκίνησε η μελέτη της αφαίρεσής του, η οποία θα είναι μία δύσκολη δουλειά, αφού το τσιμέντο δεν έχει μπει πάνω σε κάποιο μεταλλικό πλέγμα. Ποιος είναι ο στόχος;

«Αρχικά ο στόχος είναι η αφαίρεσή του. Το έχω φωτογραφήσει και όταν το βγάλουμε, εγώ έχω χώρο για την αποθήκευσή του. Θα κοπεί σε κομμάτια και όταν θα έρθει η ώρα, μπορεί να ενωθεί και να φρεσκαριστούν τα χρώματα. Ο επόμενος στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ο αετός κάπως στο νέο γήπεδο», δήλωσε ο Γιώργος Κοσκινάς στο aek-live.gr.

Για να χρησιμοποιηθεί ο αετός ως αξιοθέατο θα πρέπει να συμβάλλουν και οι Ενωσίτες. Ο Γιώργος έκανε έκκληση όσοι έχουν φωτογραφηθεί με τον αετό να του τις στείλουν, προκειμένου να το δείξει στους κατάλληλους ανθρώπους και να γίνει κάτι ως κειμήλιο. Ο αετός υπήρξε σημείο συνάντησης του κόσμου, όταν είχε καταστραφεί το γήπεδο. Οπότε έχει μεγάλη συναισθηματική αξία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags