Facebook Pixel Αποκάλυψη Μαρίνου: "Χτυπήθηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη"!
| 2017-08-01 08:16:00

Αποκάλυψη Μαρίνου: "Χτυπήθηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη"!

Αποκάλυψη Μαρίνου: "Χτυπήθηκαν παίκτες του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη"!

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού μίλησε και είπε πολλά...

Διαβάστε αποσπάσματα όσων δήλωσε στην γαλλική ιστοσελίδα “footballski.fr” o μπακ της Σαρλερουά:

Έζησες την τελευταία καλή περίοδο του Παναθηναϊκό;

"Ναι είναι η αλήθεια. Είχαμε κερδίσει το νταμπλ και παίξαμε κανονικά στην Ευρώπη".

Είναι η κατάκτηση του νταμπλ τη σεζόν 2009-10 η καλύτερη ανάμνηση που έχεις ως ποδοσφαιριστής;

"Νομίζω πως ναι. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό γι' αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Είναι κάτι που δεν το ζεις κάθε μέρα και αυτές οι στιγμές σου μένουν αξέχαστες".

Την τελευταία σου σεζόν στον Παναθηναϊκό δεν έπαιζες πολύ;

"Ναι είναι αλήθεια. Είχα παίξει ανάμεσα στα 20 με 25 παιχνίδια αλλά σπάνια βασικός οπότε δεν ήταν εύκολο για μένα. Αλλά και για την ομάδα ήταν μια κακή χρονιά".

Σε αντίθεση όμως με τη σεζόν 2010-11 στον Παναθηναϊκό που έπαιξες στα ματς του Champions League αλλά και στο πρωτάθλημα ως βασικός. Σε είχαμε δει και κόντρα στον Μέσι;

"Ναι είχα παίξει στα έξι ματς του ομίλου του Champions League και στα τέσσερα ή πέντε ήμουν βασικός. Είχα μια πολύ καλή σεζόν εκείνη τη χρονιά. Μια γεμάτη χρονιά από κάθε άποψη".

Αν είχες να διαλέξεις τι θα προτιμούσες; Εκείνη τη γεμάτη χρονιά με τον Παναθηναϊκό όπου έπαιξες στο Champions League και το Ελληνικό πρωτάθλημα ή τη σεζόν στην Σαρλερούα (2014-15) όπου χρησιμοποιήθηκες σε 35 παιχνίδια και έβαλες τρία γκολ;

"Είναι δυο διαφορετικές στιγμές. Το να παίζεις κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Champions League ή κόντρα στην Ρόμα στο Europa League. Αυτές είναι μοναδικές στιγμές που μένουν αξέχαστες. Αλλά κάθε στιγμή και σεζόν είναι διαφορετική. Η χρονιά και τα όσα κατάφερα με την Σαρλερουά τότε και το ότι πέτυχα τρία γκολ και μετά βγήκαμε στο Europa League είναι εξίσου σημαντικό για μένα".

Όταν έφυγες από την Ελλάδα το 2013 ένιωσες την κρίση να επηρεάζει τη χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ένιωσα την κρίση στην Ελλάδα και αυτό έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στο να αποχωρήσω. Είμαι επαγγελματίας και θα πρέπει να κάνω την επιλογή μου βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Αν ένας ποδοσφαιριστής είναι καλά στα οικονομικά του, τότε έχει και καλή ψυχολογία. Η κρίση λοιπόν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου, μιας και την χρονιά που έφυγα από τον Παναθηναϊκό, αυτός είχε οικονομικά προβλήματα".

Ήρθες από την Ελλάδα όπου κάθε εβδομάδα η ατμόσφαιρα είναι "τρελή". Όταν έφτασες, πως έζησες την εμπειρία της αλλαγής της ατμόσφαιρας στην κερκίδα;

"Θα μπορούσα να πω ότι εξεπλάγην από την αλλαγή. Εδώ στο Βέλγιο η ατμόσφαιρα είναι πολύ ήρεμη και δεν θα σκεφτείς "Πρόκειται να παίξω σε ένα στάδιο, όπου τι θα μου κάνουν οι αντίπαλοι; Θα μου πετάξουν μπουκάλια, θα με προσβάλουν"; Εδώ δεν χάνεις το μυαλό σου με αυτές τις σκέψεις. Στην Ελλάδα είμαστε θερμόαιμοι".

Έζησες περιστατικά βίας στην Ελλάδα; Για παράδειγμα στα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ;

"Ναι έζησα πράγματα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. Ακόμα και πριν αρχίσουν τα παιχνίδια. Από τη στιγμή που φτάνεις στο γήπεδο και ξεκινάς το ζέσταμα νιώθεις την "έχθρα" των αντίπαλων οπαδών".

Έχεις βρεθεί σε ασυνήθιστες καταστάσεις στα αποδυτήρια;

"Βεβαίως. Στο τέλος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το 2011, στο Καραϊσκάκη οι οπαδοί μπήκαν μέσα στο γήπεδο και μέσα στα αποδυτήρια και κάποιοι παίκτες χτυπήθηκαν".

Πως αντέδρασες εκείνη τη στιγμή;

"Στην διάρκεια του ματς ήμασταν αρκετά φοβισμένοι. Οι οπαδοί μας κυνήγησαν στα αποδυτήρια. Ακόμα και κάποιοι σεκιούριτι κινήθηκαν εναντίον μας. Ένιωσα ντροπή. Κάθε παίκτης θέλει να πάει στο γήπεδο, να παίξει, να το ευχαριστηθεί ακόμα και αν πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι για τον καθένα. Πρέπει να βλέπουμε τι μας ενώνει και όχι μας χωρίζει επειδή είναι κρίμα για τους ανθρώπους που το βλέπουν αυτό, για παιδιά που βλέπουν τόσο βία". 

Έχεις παίξει μια σεζόν με τον Νίνη στην Σαρλερουά ενώ τον είχες συμπαίκτη και στον Παναθηναϊκό. Επίσης είναι και φίλος σου. Δεν είχε τη καριέρα που προσδοκούσαν όλοι. Πως βλέπεις την εξέλιξη της καριέρας του;

"Θυμάμαι πως όλοι μιλούσαν γι' αυτόν στον Παναθηναϊκό. Είχε μεγάλο ταλέντο, μεταξύ των κορυφαίων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτός επέλεξε να πάει στην Πάρμα και ήταν άτυχος με πολλούς τραυματισμούς που τον πήγαν πίσω. Στην Μέχελεν, τραυματίστηκε λίγο μετά την υπογραφή του και τώρα προσπαθεί να επιστρέψει".

Θεωρείς ότι υπήρχαν άλλα προβλήματα, πέρα από τους τραυματισμούς του. Θεωρείς ότι η αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό για την Πάρμα το 2012 ήταν καλή επιλογή για παράδειγμα;

"Αποφάσεις και επιλογές πάντα αναλύονται από τα αποτελέσματα. Ήταν στον Παναθηναϊκό και έκανε μια επιλογή να πάει μπροστά και να υπογράψει στην Serie A. Πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς θα είχε κάνει την ίδια επιλογή. Τώρα, αν αυτό το πρωτάθλημα του ταίριαζε η όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο για το αν θα παίξεις. Ο προπονητής, η ομάδα...".

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει στροφή και δίνει χρόνο σε νέα παιδιά;

Παναθηναϊκός στράφηκε στις ακαδημίες του κυρίως με τον Αναστασίου στον πάγκο. Ο Στραματσόνι που τον διαδέχθηκε δεν το συνέχισε. Πλέον ο Μαρίνος Ουζουνίδης επιστρέφει σταδιακά στα νέα παιδιά και δίνει ευκαιρίες".

Ο Ολυμπιακός φημίζεται σαν το κλαμπ που συχνά "καίει" τους Έλληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές καθώς τους παίρνει στην ομάδα και στη συνέχεια τους δίνει δανεικούς σε άλλα κλαμπ χωρίς να τους δίνει μια ευκαιρία. Τι πιστεύεις για αυτό;

"Ο Ολυμπιακός ήταν γνωστός για αυτό, αλλά το κλαμπ έχει αλλάξει σταδιακά πολιτική αναφορά με τους νέους παίκτες. Στο παρελθόν βλέπαμε πολλά ταλέντα από την ομάδα του Ολυμπιακού να δανείζονται σε μικρότερες ομάδες και είναι αλήθεια ότι πολλοί παίκτες χάθηκαν στη διαδρομή".

Για σένα έχει εκλείψει αυτό το φαινόμενο;

"Ναι. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός και οι Έλληνες κατάλαβαν τη σημασία να έχουν καλές ακαδημίες με νέους παίκτες που μπορούν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα με ταλέντα. Επιπλέον αυτό επιτρέπει στον σύλλογο να ξοδεύει λιγότερα και στο μέλλον να έχει και οικονομικό κέρδος από την πώληση αυτών των παιδιών που έχουν εκπαιδευτεί στην ακαδημία. Είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από το να αγοράζεις ακριβούς παίκτες που δεν είσαι σίγουρος πως θα εξελιχθούν. Αυτό είναι που κάνουν εδώ όλες οι μεγάλες ομάδες όπως η Άντερλεχτ, Μπριζ και Σταντάρ. Συνεχίζουν να φέρνουν αρκετούς καλούς παίκτες στην ακαδημία τους και να κάνουν έξυπνες μεταγραφές".

Στον Παναθηναϊκό έπαιξες και στο Champions League, πως ένιωσες στο πρώτο σου ματς:

"Είχα ανατριχιάσει! Αυτές είναι μεγάλες στιγμές! Ακόμα θυμάμαι σαν να ήταν... χθες το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου".

Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι, στο 20' είχατε ανοίξει το σκορ με τον Γκοβού μέσα στο Καμπ Νόου. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή;

"Εκείνη τη στιγμή πανηγυρίζεις το γκολ και προσπαθείς να μείνεις συγκεντρωμένος. Αλλά μέσα σου είσαι σαν μικρό παιδί. Σκέφτηκα "τι γίνεται εδώ; Κερδίζουμε μέσα στο Καμπ Νόου την Μπαρτσελόνα". Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν ήταν εύκολο να καταλάβεις τι έχει συμβεί".

Ποια ελληνική ομάδα είναι στη καρδιά σου;

"Και οι δύο που έπαιξα. Παναθηναϊκός και Ατρόμητος. Ο Παναθηναϊκός, γιατί αυτή είναι η ομάδα που βίωσα τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου και ο Ατρόμητος, γιατί χάρη σε αυτή την ομάδα κατάφερα να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο".

Κατάλαβες νωρίς πως δεν θα έχεις ευκαιρία στην Εθνική Ελλάδος;

"Όχι να σου πω την αλήθεια. Αυτό που δεν με βοήθησε είναι ότι στον Παναθηναϊκό έπαιζα σε διαφορετικές θέσεις. Νομίζω πως αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση του προπονητή της Εθνικής να μην με επιλέξει".

Ποια είναι η άποψη σου για την ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή;

"Η ελληνική ομάδα μου έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις. Θεωρώ ότι ο προπονητής χειρίζεται αρκετά καλά τα πράγματα και έχει μια συμπαγή ομάδα. Ήταν πρόσφατα που η Ελλάδα κόντραρε στα ίσια το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή η ομάδα μου θυμίζει την αντίστοιχη του 2004. Επειδή έχει αρκετή ψυχή". 

Βλέπεις την Ελλάδα στο Μουντιάλ του 2018;

"Ναι γιατί όχι; Το ελπίζω. Αλλά σε αυτό το γκρουπ φυσικά φαβορί παραμένει το Βέλγιο. Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια θέση στις ομάδες".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags