Facebook Pixel "Γεωργάτος στον ΠΑΟ, σούπερ δίδυμο με Βιγιαφάνιες - Θέματα στην άμυνα, καλύτερος είναι ο Κουλιμπαλί"!
| 2017-08-02 13:30:00

"Γεωργάτος στον ΠΑΟ, σούπερ δίδυμο με Βιγιαφάνιες - Θέματα στην άμυνα, καλύτερος είναι ο Κουλιμπαλί"!

του Γιώργου Κτενά
"Γεωργάτος στον ΠΑΟ, σούπερ δίδυμο με Βιγιαφάνιες - Θέματα στην άμυνα, καλύτερος είναι ο Κουλιμπαλί"!

Έναν παίκτη σαν τον παλιό άσο του Ολυμπιακού παίρνουν οι "πράσινοι" σύμφωνα με έναν ειδικό του ολλανδικού ποδοσφαίρου – "Έχει σέντρα, είναι γρήγορος, αλλά όχι και... Χουλτ"!

Πολύ καλός επιθετικά αλλά με προβλήματα στα αμυντικά του καθήκοντα και, σε κάθε περίπτωση, όχι καλύτερος από τον Κουλιμπαλί είναι ο Ματίας Γιόχανσον, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Θωμάς Πρωτόγερος.

Ο δημοσιογράφος της 1-2-Χ που ασχολείται με το ολλανδικό ποδόσφαιρο και είναι βαθύς γνώστης του, σχολίασε ακόμα ότι πρόκειται για ταχύ παίκτη, που θυμίζει ο τρόπος παιχνιδιού του (-έχει περισσότερο το μυαλό του στην επίθεση) τον Γρηγόρη Γεωργάτο.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ταιριάζει στα συστήματα του Ουζουνίδη, τόνισε ότι μπορεί να αποτελέσει καλό δίδυμο με τον Βιγιαφάνιες στη δεξιά πλευρά, ενώ σχολίασε για ποιον λόγο είναι αισιόδοξος για τον φετινό Παναθηναϊκό.

"Είναι πολύ καλός επιθετικά, ποιοτικός ποδοσφαιριστής, φουλ μπακ αλλά αμυντικά έχει θέματα, δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό αμυντικά. Την τελευταία αγωνιστική περίοδο ήταν βασικός μέχρι τον Φλεβάρη, αλλά στους τελευταίους αγώνες είχε χάσει τη θέση του από έναν Νορβηγό", σχολίασε αρχικά στο sportdog.gr ο Θωμάς Πρωτόγερος και συμπλήρωσε:

"Είναι από τους παίκτες που έχουν τεχνική κατάρτιση, αλλά έχει θέματα αμυντικά. Επιθετικά όμως είναι πολύ καλός και έχει καλή σέντρα. Έχει ταχύτητα, αλλά όχι όπως ο Χουλτ που είναι σφαίρα. Δεν έχει το κατάλληλο κορμί για μπακ, πάντως, ενώ και στα στημένα δεν μπορεί να βοηθήσει".

"Θυμίζει Γεωργάτο"

Ποιον μπακ θυμίζει, για να γίνει περισσότερο κατανοητή η εικόνα του; Αλλά και με ποιους παίκτες τού Παναθηναϊκού θα ταίριαζε στην ίδια 11άδα, δεδομενου ότι είναι φουλ επιθετικός παίκτης;

"Θα έλεγα ότι θυμίζει τον Γρηγόρη Γεωργάτο, παρότι εκείνος ήταν αριστερός μπακ και η ποιότητά του πολύ μεγαλύτερη από του Γιόχανσον, καθαρά από την άποψη ότι ανέβαινε στην επίθεση αλλά δεν είχε τόσο πολύ το μυαλό του στην άμυνα. Θεωρώ ότι με τον Βιγιαφάνιες μπροστά του θα μπορούσε να αποδώσει καλά, γενικότερα στα συστήματα του Ουζουνίδη που θέλει επιθετικά να συμμετέχουν και οι πτέρυγες, ταιριάζει πολύ. Στα εύκολα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, που πρέπει να ξεκλειδώσουν οι άμυνες με σέντρες, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος".

"Καλύτερος ο Κουλιμπαλί"

Κουλιμπαλί ή Γιόχανσον στη βασική 11άδα;

"Ο Κουλιμπαλί είναι σταθερός αμυντικά, αν και προωθείται και αυτός. Ξεκάθαρα ο βασικός ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι ο Κουλιμπαλί, είναι συνολικά καλύτερος παίκτης. Αλλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, σε ματς που υπάρχει πίεση από τους αντιπάλους κ.λπ., μπορεί να βοηθήσει πολύ και ο Γιόχανσον".

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τον φετινό Παναθηναϊκό και το πώς βλέπεις τη σεζόν που έρχεται.

"Είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος που μια ομάδα με σοβαρό προπονητή, που μπορεί να πάρει το 100% από τους ποδοσφαιριστές του, έχει προβάδισμα. Ειδικά όταν έχουν περάσει από την άκρη του πάγκου λογής-λογής προπονητές. Ο Ουζουνίδης ξέρει τον σύλλογο, τις απαιτήσεις, τη νοοτροπία του, ήταν σοβαρός σε όσες ομάδες κάθισε στον πάγκο τους.

Αν έρθει όπως διαβάζουμε και ο Πούκι, μαζί με το υλικό που έχει ήδη θα μπορεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός. Αλλά μέσα στη σεζόν, με την έλλειψη λύσεων, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει. Αν κάποιος μπορούσε να εγγυηθεί ότι σε 34 αγωνιστικές δεν θα υπήρχαν απουσίες και τραυματισμοί, θα ήμουν αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάει καλά. Αλλά είναι δύσκολο να μην προκύψουν απρόοπτα".  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags