Facebook Pixel Τον πέταξε εκτός ένα στημένο! Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα ο Πανιώνιος
Ποδόσφαιρο
| 2017-08-03 23:56:00

Τον πέταξε εκτός ένα στημένο! Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα ο Πανιώνιος

Τον πέταξε εκτός ένα στημένο! Αποχαιρέτησε το Γιουρόπα ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι και αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ. Την έπαθαν σαν την ΑΕΚ οι Νεοσμυρνιώτες σε κόρνερ που ο Κόρμπος έβαλε αυτογκόλ.

Ένα γκολ χρειαζόταν ο Πανιώνιος για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς με τη Μακάμπι. Οι «κυανέρυθροι» όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, ηττήθηκαν για δεύτερη φορά από τους Ισραηλινούς και αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Με τους Ιρανούς στην ενδεκάδα!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σε αντίθεση με το παιχνίδι στο Ισραήλ είχε στη διάθεσή του τους δύο Ιρανούς. Ο Έλληνας τεχνικός ξεκίνησε τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια και αμυντική τετράδα, από αριστερά προς τα δεξιά τους Χατζησάφι, Οικονόμου, Μπανανά και Βλάχο. Στη μεσαία γραμμή Κόρμπος και Σαββίδης ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Μασούρας, στη δεξιά ο Λάμπρου, επιτελικός έπαιξε ο Μασούντ και μοναδικός προωθημένος ο Γεσίλ.

Ατυχία με Οικονόμου

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού επεφύλαξε μία δυσάρεστη εξέλιξη για τον Πανιώνιο, ο οποίος σπατάλησε αναγκαστικά μία αλλαγή στην προσπάθεια που έκανε για την πρόκριση. Ο Οικονόμου τραυματίστηκε (θλάση στον προσαγωγό) και αντικαταστάθηκε στο 12' από τον Σταυρόπουλο που πήρε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Η αναμέτρηση πάντως άργησε να αποκτήσει ρυθμό, αφού για αρκετά λεπτά, απλά η μία ομάδα χάλαγε το παιχνίδι της άλλης.

Άργησε αλλά απείλησε

Τα δεδομένα άλλαξαν μετά το εικοσάλεπτο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η Μακάμπι πατούσε περισσότερο την περιοχή του Πανιωνίου και έκανε δύο ευκαιρίες με τον Κιάρτανσον (27') και το Ατζίλι (32'), με τον Κότνικ να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ στη δεύτερη περίπτωση. Οι «κυανέρυθροι» έψαχναν να βρούνε διαδρόμους και να απειλήσουν κάτι που δεν έγινε, αφού είχαν πρόβλημα στην τελική πάσα. Στο 36' πάντως η ελληνική ομάδα βρέθηκε μία ανάσα από το 1-0, στην πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. Ο Γεσίλ πήγε να τσιμπήσει την μπάλα έπειτα από λάθος γύρισμα αμυντικού όμως ο Ραΐκοβιτς βγήκε γρήγορα κι έδιωξε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γεσίλ σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά αργότερα ο Σέρβος τερματοφύλακας της Μακάμπι πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στον κεραυνό του Βλάχου.

Τον περιόρισαν τα προβλήματα ανάπτυξης

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος προσπάθησε με υπομονή να ξετυλίξει τις επιθετικές του προσπάθειες. Όπως και στο πρώτο ημίχρονο όμως η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Οι Ισραηλινοί από την άλλη έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό και το σκορ. Απειλήθηκαν μία φορά, στο 54' με τον κεραυνό του Χατζησαφί που απέκρουσε ο Ραΐκοβιτς και πίεζαν ψηλά τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι δύο φορές γλίτωσαν τα χειρότερα, στο 52' με την προσπάθεια του Κιάρτασον και στο 63' με την εκτέλεση φάουλ του Ατζίλι.

Ο Πανιώνιος που με δυσκολία έφερνε τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ έχασε με μεγάλη ευκαιρία στο 72' όταν ο Σαββίδης, ύστερα από ατομική ενέργεια, εξαπέλυσε κεραυνό εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός γηπέδου. Μετά τη συγκεκριμένη φάση ο Γρηγορίου έβγαλε τον κουρασμένο Λάμπρου και έβαλε τον Ντουρμισάι. Ο Έλληνας τεχνικός ρίσκαρε και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, αφού με το 4-2-3-1 έβλεπε, ότι δύσκολα η ομάδα του θα έφτανε στο γκολ.

Αυτογκόλ-μαχαιριά από Κόρμπο

Το ένα γκολ που χρειαζόταν ο Πανιώνιος για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς όχι μόνο δεν μπήκε, αλλά η ελληνική ομάδα δέχτηκε τέρμα. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ στο 79', η μπάλα πήγε στο πρώτο δοκάρι, ο Κόρμπος άπλωσε το πόδι του στην προσπάθειά του, να διώξει και την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τέλος για τον Ιστορικό, που δεν κατάφερε στα λεπτά που απέμειναν να φέρουν το ματς στα ίσια και να αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι διατηρήθηκε το 0-1 υπέρ της Μακάμπι, η οποία πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου (12' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (86' Γλύνος), Λάμπρου (73' Ντουρμισάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ

Μακάμπι (Τζόρντι Κρόιφ): Ραΐκοβιτς, Νταβίντζαντα, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Σπούνγκιν, Γέινι, Γκολάσα, Μπατόκιο (76' Μίχα), Κιάρτανσον (83' Πέρετς), Ατζίλι και Σένφελντ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags