Facebook Pixel Μπλεξίματα για Μασούντ και Χατζισαφί στο Ιράν!
| 2017-08-04 20:09:00

Μπλεξίματα για Μασούντ και Χατζισαφί στο Ιράν!

Μπλεξίματα για Μασούντ και Χατζισαφί στο Ιράν!

Η επιλογή των δυο παικτών να αγωνιστούν στο χθεσινό ματς του Πανιωνίου με τη Μακάμπι τους έβαλε σε περιπέτειες στην πατρίδα τους!

Είναι γνωστό πως το Ιράν δεν αναγνωρίζει ως κράτος το Ισραήλ και απαγορεύει ρητά στους υπηκόους του να πατήσουν σε "παλαιστινιακά έδαφη", όπως αναγράφεται η εν λόγω περιοχή στα διαβατήριά τους.

Αυτός ήταν ο λόγος που οι δυο Ιρανοί του Πανιωνίου, Μασούντ και Χατζισαφί, δεν ταξίδεψαν στην έδρα της Μακάμπι για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ωστόσο, στον επαναληπτικό της Νέας Σμύρνης οι δυο παίκτες επέλεξαν να αγωνιστούν κανονικά μετά από παράκληση του προπονητή τους, Μιχάλη Γρηγορίου, να σεβαστούν τα συμβόλαιά τους, αφού θεωρούνται απαραίτητοι για την ομάδα.

Η επιλογή τους αυτή, όμως, ενδέχεται να έχει επιπτώσεις, καθώς μια ημέρα μετά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τάχθηκε ενάντια της επιλογής των δυο ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν κόντρα σε ισραηλινή ομάδα, αφού με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά περιφρόνησαν το μποϊκοτάζ της πατρίδας τους κατά του Ισραήλ. Παράλληλα, τονίστηκε ότι το θέμα θα εξεταστεί σοβαρά και θα συζητηθεί κατ' ιδίας με τους ποδοσφαιριστές!

Θέση όμως πήρε και το υπουργείο εξωτερικών του Ισραήλ. Με tweet στον λογαριασμό του, αναφέρεται το εξής: "Μπράβο στους Μασούντ και Χατζισαφί που έσπασαν το ταμπού κατά των Ισραηλινών αθλητών"!
 

 

 

Το τι μέλλει γενέσθαι με τους Μασούντ και Χατζισαφί είναι προς το παρόν άγνωστο. Δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες θα έχουν και το αν τίθεται κίνδυνος για τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ του 2018, καθώς αμφότροι είναι εν ενεργεία διεθνείς με την εθνική τους ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags