Facebook Pixel Ζωή Λάσκαρη: Όταν σε ηλικία 15 ετών στέφθηκε η ομορφότερη Ελληνίδα – Σπάνιες φωτογραφίες
Life
| 2017-08-18 16:53:00

Ζωή Λάσκαρη: Όταν σε ηλικία 15 ετών στέφθηκε η ομορφότερη Ελληνίδα – Σπάνιες φωτογραφίες

Ζωή Λάσκαρη: Όταν σε ηλικία 15 ετών στέφθηκε η ομορφότερη Ελληνίδα – Σπάνιες φωτογραφίες

Ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο!

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη. Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 73 ετών και βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη. Η Ζωή Λάσκαρη δεν ήταν μόνο αγαπημένη ηθοποιός αλλά είχε στεφθεί και η ομορφότερη Ελληνίδα. Μάλιστα, όταν της δόθηκε ο τίτλος της "βασίλισσας της ομορφιάς" ήταν μόλις 15 χρονών.

Το πραγματικό όνομα της Ζωή Λάσκαρη ήταν Ζωή Κουρούκλη. Με αυτό το όνομα πήρε μέρος στα καλλιστεία του 1959 και κέρδισε. Στέφθηκε Σταρ Ελλάς σε ηλικία μόλις 15 ετών, συγκεντρώνοντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας…

Το ισχυρό της «θέλω»

Ήταν μια συντηρητική εποχή και η συμμετοχή στα καλλιστεία μπορούσε να στιγματίσει την ηθική μιας κοπέλας. Ωστόσο, η Ζωή Λάσκαρη όταν ήθελε κάτι δεν την σταματούσε τίποτα. Δεν φοβήθηκε τα κακόβουλα σχόλια και πήρε την απόφαση να περπατήσει στη γέφυρα της ομορφιάς.

Μάλιστα, τα «πηγαδάκια» λένε ότι η Ζωή Λάσκαρη ήθελε τόσο πολύ να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, που δήλωσε ψευδή ηλικία. Η Ζωή Λάσκαρη λέγεται ότι δήλωσε δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της επιτρέψουν τον περίπατο στην πασαρέλα.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο κοσμικό κέντρο «Αστέρια» της Γλυφάδας. Μις Ελλάς ανακηρύχθηκε η νεαρή Υακίνθη Καραβίτη και η στέψη έγινε από την Ιταλίδα ηθοποιό Κερίμα.

Από Σταρ Ελλάς στον κινηματογράφο

Περίπου ένα μήνα μετά, η Ζωή Λάσκαρη βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς της Νέας Υόρκης για τις ανάγκες του διαγωνισμού Μις Υφήλιος.  Μπορεί σε εκείνο το διαγωνισμό η Ζωίτσα να μην κέρδισε κάποιο τίτλο, με τη συμμετοχή της στα καλλιστεία όμως, κέρδισε το εισιτήριο για τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως απέδειξε η πορεία της στον χώρο, το εισιτήριο αυτό ήταν διαρκείας…

Άλλωστε η Ζωή δεν ήταν μια συνηθισμένη γυναίκα… είχε μία μαγκιά. Ήξερε να διεκδικεί και να κατακτά αυτό που ήθελε.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags