Facebook Pixel Φλέρταρε με την γκέλα, αλλά έχει θρυλική φανέλα!
| 2017-08-26 23:21:00

Φλέρταρε με την γκέλα, αλλά έχει θρυλική φανέλα!

Φλέρταρε με την γκέλα, αλλά έχει θρυλική φανέλα!

Ο Ολυμπιακός παραλίγο να την... πατήσει από την αξιόμαχη Λαμία, αλλά με πέναλτι του Φορτούνη νίκησε 1-0 και έκανε το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα. Με παίκτη λιγότερο έπαιξαν οι Ερυθρόλευκοι για 20 λεπτά εξαιτίας αποβολής του Μίλιτς.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο Περιστέρι, αφού η νεοφώτιστη Λαμία τον κόντραρε και τον δυσκόλεψε. Οι Πειραιώτες νίκησαν τελικά με 1-0 χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φορτούνη, ενώ κράτησαν το προβάδισμα στο τελευταία 20λεπτο παρά την αποβολή του Μίλιτς. Στην κορυφή με 6 βαθμούς ο Ολυμπιακός, στον έναν έμεινε η Λαμία.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την Λαμία με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Παπαδόπουλος, με δίδυμο στα στόπερ τους Κουκόλη και Αναστασιάδη, τον Ασίγκμπα δεξιό μπακ και τον Παντελιάδη αριστερό. Στο κέντρο έπαιξαν οι Όμο και Μπλάζιτς με «δεκάρι» τον Πίτι. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Βουό έχοντας δεξιά του τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερά τον Ακόστα.

Με σχήμα 4-2-3-1 κατέβηκε και ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι. Ο Καπίνο ήταν ο τερματοφύλακας, με τους Ρέτσο και Ρομαό να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ, τον Ελαμπντελαουί να καλύπτει τη δεξιά πλευρά της άμυνας και τον Μίλιτς την αριστερή. Στον άξονα αγωνίστηκαν ο Ζιλέ με τον Οφόε και μπροστά τους τον Φορτούνη, δεξιά τον Πάρντο και αριστερά τον Μάριν. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπεν.

Το ματς

Πολύ επικίνδυνη η Λαμία

Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στον Ολυμπιακό προσπαθώντας να χτυπήσουν στην κόντρα και μάλιστα έγιναν ιδιαιτέρως απειλητικοί σε ορισμένες περιπτώσεις. Μόλις στο 5’ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πίτι να φεύγει τετ α τετ με τον Καπίνο από κάθετη πάσα του Μπλάζιτς, να πλασάρει, αλλά τον Έλληνα γκολκίπερ να αποκρούει με τα πόδια, ενώ στο 15’ ο Καπίνο μπλόκαρε επικίνδυνο σουτ του Μπλάζιτς από καλή θέση μετά από όμορφη ομαδική ενέργεια.

Βρήκε τη λύση με πέναλτι

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο μέχρι το 20’ μόνο η Λαμία είχε απειλήσει ουσιαστικά στον επιθετικό τομέα. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού χάθηκε στο 24’ με την κεφαλιά του Μπεν μετά από εκτέλεση κόρνερ να περνά παράλληλα με την εστία του Παπαδόπουλου, ενώ στο 26’ η κεφαλιά του Φορτούνη εντός περιοχή κατέληξε άουτ.

Τελικά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 29’. Ο Μάριν πέρασε την μπάλα στον Πάρντο εντός περιοχής, αυτός έβαλε πλάτη τον Αναστασιάδη και έπεσε από μαρκάρισμα του Έλληνα στόπερ με τον διαιτητή να ακαταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης που νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Η Λαμία είχε μια τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει άμεσα. Στο 35’ ο Παντελιάδης εκτέλεσε μακρινό πλάγιο σαν… κόρνερ, με τον Βουό να παίρνει την κεφαλιά και την μπαλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι!

Ευκαιρίες Ολυμπιακού και αποβολή Μίλιτς

Ο Ολυμπιακός περιόρισε τη Λαμία σε παθητικό ρόλο από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και έψαξε ένα δεύτερο γκολ χάνοντας δυο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 59’ ο Πάρντο έκανε το παράλληλο γύρισμα από δεξιά και ο Μάριν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία μεν, από δύσκολη θέση δε. Στο 67’ ο Φορτούνης έβγαλε τετ α τετ τον Ανσαριφάρντ με φοβερή μπαλιά, αυτός επιχείρησε θεαματικό τελείωμα περνώντας την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Ασίγκμπα πρόλαβε και απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να μην πετύχαιναν δεύτερο γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς, ωστόσο ήταν κυρίαρχοι και δεν απειλούνταν. Παρ΄ όλα αυτά, τα δεδομένα άλλαξαν, αφού οι Πειριαώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 70’. Η Λαμία βγήκε με ταχύτητα στην αντεπίθεση και ο Μίλιτς, που είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα, ανέτρεψε από πίσω τον Βάντερσον, με αποτελέσμα να δει δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί!

Ωστόσο, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Λαμία δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Στην ουσία, η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 72’, με την κεφαλιά του Βουό από καλή θέση να περνά λίγο άουτ.

Οι Λαμιώτες προσπάθησαν να πιέσουν και πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως οι κακές τους επιλογές στην τελική πάσα δεν τους επέτρεψαν να πετύχουν το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα και ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (68’ Κουτρομάνος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (85’ Μπουλούλης), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλος (55’ Βάντερσον), Βουό

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι):Καπίνο, Ρέτσος, Ρομαό, Ελαμπντελαουί, Μίλιτς, Οφόε, Ζιλέ, Φορτούνης (79’ Σεμπά), Μάριν (74’ Φιγκέιρας), Πάρντο, Μπεν (64’ Ανσαριφάρντ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags