Facebook Pixel Οι αλλαγές της FIBA ενθουσιάζουν τους Ευρωπαίους αστέρες!
| 2017-08-27 17:54:00

Οι αλλαγές της FIBA ενθουσιάζουν τους Ευρωπαίους αστέρες!

Οι αλλαγές της FIBA ενθουσιάζουν τους Ευρωπαίους αστέρες!

Με τα καλύτερα λόγια εκφράζονται μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ για τις μετατροπές στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Οι αλλαγές που αποφάσισε η FIBA στο καλεντάρι της«σήκωσαν» πολλή συζήτηση, ωστόσο αυτό που μετράει στο τέλος είναι η γνώμη των παικτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εκφράζονται με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τις αλλαγές.

Το νέο projectτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προβλέπει τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια (αντί για δυο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα), συνολικά λιγότερες ημέρες προετοιμασίας με τις εθνικές ομάδες (μάξιμουμ 28 ημέρες πριν από κάθε διοργάνωση) και ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε τετραετία.

Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν εκφραστεί θετικά για τις αλλαγές σε δηλώσεις τους. Συγκεκριμένα, οι δικοί μας, Κώστας Παπανικολάου και Κώστας Σλούκας, καθώς και οι Τορνίκε Σενγκέλια, Βίκτορ Σανικίτζε, Ντάνιελ Χάκετ, Τζίτζι Ντατόμε και Στέφαν Γιόβιτς είχαν πολύ καλά λόγια να πουν για το νέο projectτης FIBAκαι το γεγονός ότι δίνει στους παίκτες περισσότερο χρόνο ξεκούρασης.
 

Διαβάστε τις δηλώσεις τους:
 

Κώστας Παπανικολάου: «Η ξεκούραση είναι σημαντική, δεν είμαστε μηχανές. Αν έχεις μια ελεύθερη μέρα μέσα στη σεζόν, τη χρησιμοποιείς για να ξεκουραστείς. Αλλά ένα ελεύθερο καλοκαίρι μάς δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να πάρουμε μια ανάσα, αλλά και να γίνουμε καλύτεροι μέσω προσωπικής δουλειάς σε τομείς που δεν μπορούν να βελτιωθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι αναγνωρίζει (σ.σ το νέο καλεντάρι) την αφοσίωση όλων των παικτών στις εθνικές τους ομάδες και είναι ωραίο επειδή θα βοηθήσει τους παίκτες να παραμείνουν πρωτοκλασάτοι αθλητές για περισσότερα χρόνια».

Κώστας Σλούκας: «Είναι μια πολύ έξυπνη απόφαση. Εκτός από μέρες ξεκούρασης, δίνει στους παίκτες την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και να δουλέψουν σε αδύναμα κομμάτια του παιχνιδιού τους. Οι παίκτες ξέρουν ότι χρειάζεται να προοδεύσουν και δεν έχουν τον χρόνο να το κάνουν κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Τορνίκε Σενγκέλια: «Είναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Όλοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα».

Βίκτορ Σανικίτζε: «Είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Όταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση».

Ντάνιελ Χάκετ: «Είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό».

Τζίτζι Ντατόμε: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελεύθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες».

Στέφαν Γιόβιτς: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Όλοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags